default-header

Re:Losse stent

Home Forums Stent Losse stent Re:Losse stent

#82955
JvanDijk3
Deelnemer

Hallo Ester,

Ik kreeg na mijn eerste hartinfarct 2 jaar geleden in september vorig jaar opnieuw pijn op de borst. Eigenlijk zonder waarschuwing vooraf. Het ging tot die tijd eigenlijk heel goed, ik had nergens last meer van en geen aantoonbare hartschade na mijn eerste infarct. Ik ben toen weer gedottert en daar bleek dat ik trombose in de stent had dat is toen verwijdert en toen bleek dat ik een allergische reactie op de stent had gehad. Dit betekent dat de ader niet aanligt aan de stent maar juist er vanaf is gaan liggen, waardoor hij los ligt en er trombose kan ontstaan doordat er bloed bij langs loopt, wat weer afremt en daar door gaat klonteren ondanks de bloedverdunner die ik gebruik(ascal). Het schijnt een probleem te zijn wat wel bekent is bij de cardiologen maar niet vaak voorkomt en er is geen oplossing voor.
De cardioloog zoekt nu naar een oplossing maar die moet wel werken natuurlijk. Er is geopperd om een bypass aan te leggen en de ader met de stent in zijn geheel af te sluiten .
Maar er kan ook een grotere stent geplaatst worden over de oude heen alleen dan moet ik afwachten of ik niet weer een allergische reactie krijg. Eigenlijk wacht ik nu op een telefoontje van de cardioloog, maar dat duurt nu al twee maanden en ik heb nog steeds niets gehoord. Ondertussen moet ik een dubbele dosis plavix slikken en hopen dat het niet weer gebeurt.

Groetjes Jannie