default-header

Re:lichamelijke klachten

Home Forums De jongere hartpatiënt lichamelijke klachten Re:lichamelijke klachten

#89380
zomaar
Gast

Hee!

Dat is niet zo leuk om te lezen! Probeer je niet te druk te maken, dat verergert de klachten weet ik uit ervaring.

Nou moet ik zeggen dat ik soms ook onduidelijke brieven van (in mijn geval) de cardiologie krijg. Ik zou voor de zekerheid maandag even bellen. Ze worden vaak min of meer uit templates gemaakt en ze sturen iedereen min of meer dezelfde brief.

Jij slikt toch metoprolol begreep ik uit een eerdere post van je? Toen ik dat moest slikken had ik ook snel verzuurde spieren. Dat medicijn maakt het nu eenmaal wat moeilijker om je in te spannen.

Omdat ik soms ook hartritmestoornissen heb, hebben ze dat bij mij vervangen door Sotalol. Alhoewel het in het begin meer bijwerkingen bij me had, kan ik me wel veel beter inspannen met Sotalol ten opzichte van Metoprolol. Maar ik denk dat het in jouw geval uiteindelijk beter is om te zorgen dat je zonder beta blocker kan. Dat moet vast kunnen als je weer op je gemak bent en je geen onderliggende hartziekte hebt.

Heel veel sterkte en blijf kritisch ten opzichte van de artsen. Ze willen ons jonge hartpatiënten nog wel eens afwimpelen omdat ze bijvoorbeeld denken dat we niets hebben of alles zelf veroorzaken. Dat is eigenlijk schandalig want eigenlijk zouden ze ons net zo goed moeten helpen als bejaarden. Wij hebben tenslotte nog wat perspectief om echt beter te worden.

In het uiterste geval moet je gewoon naar een heel ander ziekenhuis gaan waar ze echt deskundig zijn. Bijvoorbeeld het Erasmus of het St. Antonius in Nieuwegein.

Succes!!