default-header

Re:Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt)

Home Forums Voeding Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) Re:Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt)

#82289
Lisa
Deelnemer

Sjarel schrijft:
[quote] Zo ontstaat dioxine. Als je dat inademt, gaat de klok tikken. Incubatietijd maximaal vijftien jaar, dan volgt onvermijdelijk de kanker. En wie weet hoeveel van die troep in onze lucht en oppervlaktewateren zit. En hoeveel van dat vergif neerdaalt op onze weilanden, waar de koeien het van dioxine vergeven gras vreten, dat wij als melk weer opdrinken. En wat dachten we van lever. Lekker, nietwaar, zo’n gebraden lever op ons bord. Wat dacht je wat daar allemaal in zit. De lever is de opslagplaats van giftige stoffen, waaronder dioxine. Afblijven van dat vlees![/quote]

Ik hoor vaak over voedsel zeggen “ach, ik word er niet ziek van hoor, ik leef nog steeds”, maar het duurt even voor je ziek wordt, van asbestdeeltjes inademen wordt iemand ook niet meteen ziek (longkanker).
Al die meestal vetoplosbare toxinen in het voedsel en in de lucht slaan zich op (tenzij je een superontgifter bent), ook in de vetrijke hersenen.
En de toxinen irriteren zenuwen, beschadigen bloedvaten (ontstekingsreacties), blokkeren hormonen etc etc. En langzaam aan wordt steeds meer ontregeld en uitgeput en wordt men ziek……..

Toxinen arm eten (vooral biologisch: geen pesticiden-gif en meer nutrienten zitten daarin) en eventueel ook je lichaam helpen met ontgiften en het beschermen tegen oxidatieve toxinenschade door middel van anti-oxidanten lijken mij geen overbodige luxe meer.