default-header

Re:Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt)

Home Forums Voeding Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt) Re:Hoe veilig is ons voedsel (in Kassa 11 okt)

#82286
Sjarel
Deelnemer

Dioxine komt vrij bij de verbranding van chloorhoudend plastic, als ik me niet vergis. We zijn het slachtoffer van chloor, anders gezegd. In de eerste wereldoorlog werd die troep gebruikt als gifgas. Tegenwoordig moeten mensen zo nodig onderhoudsvrij PVC in hun woningen laten aanbrengen. Blijkbaar begrijpen ze niet hoe gevaarlijk PVC is. De c staat toch echt voor chloor. Als je dat in de fik steekt, of er breekt brand uit, dan zijn de rapen gaar. Zo ontstaat dioxine. Als je dat inademt, gaat de klok tikken. Incubatietijd maximaal vijftien jaar, dan volgt onvermijdelijk de kanker. En wie weet hoeveel van die troep in onze lucht en oppervlaktewateren zit. En hoeveel van dat vergif neerdaalt op onze weilanden, waar de koeien het van dioxine vergeven gras vreten, dat wij als melk weer opdrinken. En wat dachten we van lever. Lekker, nietwaar, zo’n gebraden lever op ons bord. Wat dacht je wat daar allemaal in zit. De lever is de opslagplaats van giftige stoffen, waaronder dioxine. Afblijven van dat vlees!