default-header

Re:Helpdesk

Home Forums Help?!? Helpdesk Re:Helpdesk

#82808
Job Pieter Tent
Gast

Hoi goof

Ja dat is inderdaad jammer! Maar met Photoshop zou het wel moeten lukken. Het zal wel aan het formaat van de afbeelding liggen. Misschien zit het net iets boven de 250 Kb.
Je zal het vast de juiste maten ingesteld hebben. Een beetje een probleem wat ik vaker heb…. Dan ben ik uren bezig met een apparaat te “repareren” en uiteindelijk blijkt het een stekker te zijn die niet goed in het stopcontact zit. Dus wat is stom :dry:

De maten van de afbeeldingen mogen 500 x 330 zijn en maximaal 250 Kb als ik het goed heb.

Ik noem even het proces voor het kleiner maken van de afbeelding in Photoshop. Ik wil het zeker niet “betuttelend” over laten komen. Ik weet niet hoe ervaren je met Photoshop bent. Als je het proces wel kent en het probleem ligt ergens anders dan zoeken we naar een oplossing. Maar het zou misschien ook voor een ander makkelijk zijn om dit te lezen.
Ik heb zelf een Engelse versie, dus tussen de haakjes staan de waarschijnlijke vertalingen.

– Open de afbeelding met Photoshop
– Ga naar Tab Image (afbeelding)
– Klik op Image size (afbeelding formaat)
– Voer bij Image Dimension (afbeeling maten)
– (horizontale afbeelding) 500 pixels (width, breedte) x 330 pixels (height, hoogte)
Je ziet dan bovenaan in dat venster automatisch de grootte in kb wijzigen.
– klik op Ok
– Ga nu naar tab File (bestand) en selecteer Save as (Opslaan als) Geef de afbeelding een naam (IETS.jpg) en klik op save (opslaan)
– Nu komt er een pop-up voor de kwaliteit. Als de afbeelding groter is dan 250kb moet de schuif naar links geschoven worden. Aan de rechterkant zie je het formaat in Kb wijzigen. zorg dat dit < 250 kb en klik dan op Ok. Daarna zou het uploaden van de afbeelding goed moeten gaan. Mocht iemand Microsoft Office Picture Manager hebben of Photo Editor of Paint (lukt het ook nog wel mee) Dan kan ik daar ook de stappen even voor neer zetten. Ik hoop dat jij en ook anderen hier wat aan hebben. Mocht het probleem echt anders liggen dan moeten we even kijken hoe we het aanpakken 🙂 Groetjes Job