default-header

Re:hartpompfunctie

Home Forums Hartfalen hartpompfunctie Re:hartpompfunctie

#83154
Lisa
Deelnemer

Auktje schrijft:
[quote] Twee patiënten met dezelfde EF, maar met verschillende training van spieren, zullen dus een verschillende mate van hartfalen hebben.
Ook medicijngebruik voor hartfalen zal het getal beïnvloeden.
[/quote]

Hallo Auktje,

Bedankt voor je EF info …ja, klopt, want we zijn allemaal anders …….ik kom mensen tegen (op internet) met een EF van onder de 20 die toch nog goed uit de voeten kunnen en nog lang leven. Ik had in 2004 een EF van 27-29%, maar had nooit gemerkt dat ik “officieel” hartfalen had. Maar is het niet soms ook een momentopname? Misschien was mijn EF zonder overslagen (die ik om de paar slagen had tijdens de echo) wel hoger geweest?
Ik had toen ook een gebrek aan carnitine (wat ik toen nog niet wist) en door (later)toevoegen van carnitine aan mijn supplementen (mijn “hartmedicijnen” 🙂 , dat waren toen oa Q10 en magnesium) is mijn hartritme eindelijk weer rustig geworden. Wat een zaligheid……
Heb nog wel wat overslagen hoor, maar het is niets vergeleken bij hoe het een paar jaar geleden was.
Werd er helemaal gek van zoveel overslagen had ik, dag in dag uit,… het kan een mens flink uitputten, dus ik was zeer blij met mijn ontdekking van de carnitine (en nog steeds :cheer: ) .

Groetjes,
Lisa.