default-header

Re:hartpompfunctie

Home Forums Hartfalen hartpompfunctie Re:hartpompfunctie

#83168
Lisa
Deelnemer

Auktje schrijft:
[quote] Hiermee bedoel ik dat het logisch zou zijn dat het slechter was geworden, maar dat ik dat door training heb voorkomen.
Wel zei mijn cardiologe enige tijd geleden tegen me dat het percentage verder ook niet veel zei over je mogelijkheden. De een kan met datzelfde percentage EF wel 40 uur per week werken en de ander (ik bijvoorbeeld) nog geen 20 uur. Waar dat aan ligt weet men niet. [/quote]

Hoi Auktje,

Ja lijkt mij ook heel goed mogelijk dat je door de training achteruitgang hebt voorkomen.
Hoeveel iemand kan met een lage EF hangt denk ik ook af van de oorzaak en hoe goed iemand energie kan maken: direct na een infarct (hart, hersenen) zie je die produktie flink kelderen en als de grondstoffen niet weer worden op peil gebracht om snel nieuwe energie (=ATP) te kunnen maken, dan blijft alles op een laag pitje staan en blijft dus snelle vermoeidheid bestaan (door het gebrek aan de nutrienten dus).

[quote]Momenteel doe ik mee aan een medicijnenonderzoek waarbij het niveau versuikerde eiwitten moet worden verlaagd door het nieuwe de medicijn (bij mij niet; ik slik naar ik aanneem een placebo, snik, snik), waardoor de vermoeidheid van hartfalenpatienten flink minder moet worden. Zie voor nadere uitleg mijn hartverhaal: Van slikker tot tester, deel 1
Binnenkort zal ik een deel 2 met mijn ervaringen tot nu toe schrijven.
[/quote]

Misschien heb je toch geen placebo hoor :unsure: : ik las elders namelijk dat je geen koude voeten meer hebt nu???? Betere doorbloeding gekregen?????

Groetjes,
Lisa 😉