default-header

Re:Hartpatient, en dan? Wie heeft er wat advies voor mij?

Home Forums Ritmestoornissen Hartpatient, en dan? Wie heeft er wat advies voor mij? Re:Hartpatient, en dan? Wie heeft er wat advies voor mij?

#85988
Bettilde
Deelnemer

Met mijn 60+ heb ik er al heel wat jaartjes meer opzitten dan jullie. Kreeg vorig jaar te maken met hartfalen (vanwege kankermedicijn).
Ik kreeg een aceremmer (bloedvatverwijdend) en een betablokker (bloedvatvernauwend) plus furosemide voorgeschreven. De betablokker is later afgestoten omdat die mij (die met het fenomeen van Raynaud belast is) juist verder de put in hielp.
Zelf nam ik ook magnesium, vit. B en C. Mijn cardioloog heb ik hiervan op de hoogte gesteld en die gaf aan, het niet voor te schrijven, maar ook geen bezwaar te hebben.

Mijn rikketik ging, na het afstoten van de betablokker, al vrij snel weer normaal werken en zes weken later mocht ik stoppen met een deel van de medicatie. (Wat ik overhield was 1x dg 20 mg aceremmer). Ik ben er zelf van overtuigd dat de magnesium bij dit herstel een grote rol heeft gespeeld. Heb namelijk zo’n drie maanden de proef op de som genomen en merkte al gauw dat de ritmestoringen weer meer van zich lieten spreken dan gewenst was, en als ik niet zou handelen het weer de verkeerde kant op zou gaan. Gebruik sinds 2 maanden dagelijks weer magnesiumtabletten en een vit. b complex. ik slaap weer een stuk rustiger.
Misschien ook voor jullie om eens te proberen?
Bettilde