default-header

Re:Hartgenoten en tandarts

Home Forums Na een operatie of behandeling Hartgenoten en tandarts Re:Hartgenoten en tandarts

#83130
Wandeltheo
Deelnemer

Beste hartgenoten,
Voor de goede orde: De kapotte brug is inmiddels al vervangen, de beslissing was vorig jaar al genomen (en ook betaald) maar gezien de lange wachttijd. En gebeurt in 2 behandelingen, inmiddels al 3 want de 1e brug paste niet, dus moet alles weer over nieuw. Lig je daar 2uur met opengesperde kaken. Ach ja, er zijn ergere zaken!

Maar voor ik deze beslissing nam, heb ik wel dagen met (financiële) buikpijn rondgelopen. Bedenk dat ook de kapotte brug (meer dan30jaar oud) destijds veel geld gekost heeft. Als dit het enige punt was geweest, had ik zeker gekozen voor de optie: gooi alles er maar uit, maar hiernaast zijn nog meerdere bruggen en kronen aanwezig (in perfecte staat) dus zou dat zonde geweest zijn. Heb geprobeerd second opinion te krijgen, maar dit betekent: andere tandarts opzoeken; dure entreegelden betalen; wat wel vergoed wordt, maar gaat ook weer in mindering van je maximum. Ik heb gehoord over goedkope en goede behandelingen in Hongarije, er zijn zelfs speciale tandartsvakantievluchten naar Turkije, maar het gewonnen voordeel gaat weer op aan reis-en-verblijfkosten. En over mijn eigen tandarts ben ik eigenlijk best tevreden.

Wat me erg stoort is dat je eigen verzekeraar, geen praatpaal is en enkel denkt te kunnen volstaan met het verstrekken van lijstjes uit het telefoonboek. “Ja meneer, second opinion wordt vergoed” Sigaar uit eigen doos! Dus nog eens overleggen met eigen tandarts, wat betekent: weer een nota, voor foto’s en consult. Kijk deze info (met alternatieven) had ik van mijn verzekeraar verwacht. Maar dat zijn tegenwoordig alleen maar callcenter agents en alleen als zodanig opgeleid.
De fiscale mogelijkheden ga ik zeker nog proberen.