default-header

Re:Generieke simvastatine van Ranbaxy (India)

Home Forums Medicijnen Generieke simvastatine van Ranbaxy (India) Re:Generieke simvastatine van Ranbaxy (India)

#83208
Leonardo
Deelnemer

Heb 3 jaar simvastatine van Sandoz geslikt, verder zonder enige last tot begin 2009 toen het niet meer betaalbaar werd door zieke-fons, het werden inderdaad de “goedkope”pillen van Ranbaxy “made in India”… Je neemt ze in met het idee dat het medicijn dezelfde werkzame stof heeft, althans zo wordt het met een listig verhaaltje door de apotheek verteld.

Een half jaartje de Ranbaxies geslikt, toen begon de ellende, van kwaad tot erger, enorme spierpijnen in armen, benen, schouderbladen, polsgewrichten, enkels, heupen,…voelde me een wrak, compleet gesloopt. Kon niet meer functioneren.
Cardioloog vond het toch maar beter door te gaan met het innemen van die troep,… ik laat me echter niet vrijwillig vergiftigen, nu een half jaar zonder die troep, kiplekker en helemaal geen spierpijnen meer.
Of al die narigheid nu specifiek aan de Ranbaxy pil toe te wijzen is weet ik niet, maar opvallend is het wel.

Ook het idee dat in het arme India 3/4 van de bevolking in armmoede leeft en goedkope pillen van inferieure kwaliteit zit te draaien om notabene onze ziektekostenverzekering betaalbaar te houden vind ik ronduit stuitend.

Hoeveel geld zijn we kwijt aan mensen die door statine gebruik arbeidsongeschikt zijn geworden,..?
Groet, Leo