default-header

Re:ervaringen uitwisselen na hartinfarct met bypass-operatie

Home Forums Hartinfarct ervaringen uitwisselen na hartinfarct met bypass-operatie Re:ervaringen uitwisselen na hartinfarct met bypass-operatie

#86335
sonja70
Deelnemer

Het gaat goed met me..al kan ik nog lang niet wat ik voor de operatie kon, maar dat moet langzaam weer terug komen natuurlijk.
Ik doe mee aan het hartrevalidatieprogramma wat door ons ziekenhuis (wezenlanden in zwolle) is opgezet. We hebben nu 3 info-ochtenden gehad en aankomende maandag beginnen we met sporten. Ik vind het vooral fijn om te kunnen overleggen met mensen die zelfde ervaringen als ik hebben meegemaakt. Het reanimeren, de stilstand we kunnen klachten en angstgen vergelijken en dan blijkt dat alles wat ik meemaak eigenlijk normaal is. ( in hoeverre je het normaal kunt noemen dan)
Ik heb het geluk gehad dat ik in de juiste plaats woon want het wezenlanden blijkt een van de betere cardiologische afdelingen te hebben bij mij in de buurt.
Er is een ader uit mijn been gebruik hierdoor heb ik een klein litteken op mijn bovenbeen aan de binnenkant naast mijn knie en een heel kleintje op mijn onderbeen. Ik ben gestripped zoals ze dat noemen dus niet mijn hele been is open gemaakt.
Ik heb hier totaal geen last van gehad, wel een dood gevoel gehad in mijn grote teen dit is inmiddels weer normaal en en paar plekken op het onderbeen zijn nog ongevoelig.
Het meeste last heb ik nog wel van het borstbeen en dan voornamelijk de ijzerdraden die gebruikt zijn om het bot te hechten. Hiervoor heb ik nog lang pijnstilling geslikt en ben nu bijna een week daar van af.
Jou verhaal klinkt ook heel heftig vooral omdat je in een ander land bent, mischien de taal niet zo goed machtig bent en dan wordt het al snel een spannend geheel natuurlijk , zeker met een infarct.