default-header

Re:Ervaringen nucleair onderzoek bij inspanning met adenosine

Home Forums Diagnostische onderzoeken Ervaringen nucleair onderzoek bij inspanning met adenosine Re:Ervaringen nucleair onderzoek bij inspanning met adenosine

#87401
diaantje71
Deelnemer

Gisteren de uitslag gehad. Ik heb een hartinfarct gehad. Dit was ook hetgeen de cardioloog vermoedde na het zien van mijn afwijkende ECG. Er is ook wel een moment geweest, nu ik terugdenk, waarop dit geweest moet zijn. Zo´n half jaar geleden had ik enorme druk op mijn borst was ik aan het zweten, had pijn bij mijn longen en had ik het benauwd. Ik ben toen naar de huisartsenpost gegaan (het gebeurde natuurlijk ´s avonds) en ik kreeg een onbekende arts. Hij zei dat het mijn maag was en heeft me toen met paracetemol naar huis gestuurd. Omdat ik nog jong ben, ik ben 39 jaar, ben je “te jong voor een hartinfarct”. Dit gebeurt volgens mijn cardioloog heel erg veel bij jonge vrouwen. Door dit infarct, dat niet onderkend werd, heb ik nu mijn hartritmestoornissen. Hoewel ik weet dat ik nu de juiste begeleiding heb, ben ik toch erg bang voor herhaling. De cardioloog wil in de eerste instantie liever geen kransslagader onderzoek doen, omdat ik niet rook, mijn cholesterol is prima, mijn bloeddruk is mooi laag. Hij verwacht niet dat het hartinfarct is ontstaan door dicht geslibde ader, maar door een scheurtje in mijn hart (pure pech dus). Overdag gaat het redelijk, maar vooral ´s avonds ben ik bang. Ik voel dan van alles, voel me beroerd, mijn hart gaat tekeer. Het zal wel een soort van paniekaanval zijn of zo, maar het voelt bijzonder onprettig (zacht uitgedrukt). Ben het vertrouwen in mijn lichaam op het moment even helemaal kwijt. Probeer me zo goed mogelijk te houden voor mijn kinderen, want die wil je natuurlijk ook niet nog banger maken, maar het blijft lastig. Ik ben nu aangemeld voor een hart revalidatie programma. Misschien dat dit mijn zelfvertrouwen weer een beetje terug geeft.

Ik wilde deze uitslag toch even met jullie delen. En jullie bedanken voor jullie reacties! Heel fijn om te ervaren dat er zo meegedacht en meegeleeft wordt!

Groetjes,
Diana