default-header

Re:Ervaringen met een LOOP Recorder/Reveal?

Home Forums Ritmestoornissen Ervaringen met een LOOP Recorder/Reveal? Re:Ervaringen met een LOOP Recorder/Reveal?

#87512
Coow89
Deelnemer

Hallo Wil,

Bedankt voor de info! Begrijp ik het goed dat het plaatsen in het AMC via een opname gaat? Bij mij wordt de reveal geplaatst tijdens een (halve) dagopname. Moet ergens laat in de ochtend melden en na de ingreep nog ongeveer een uurtje tot 2 blijven en zou dan weer gewoon naar huis mogen en alles mogen doen.
Goed om te horen dat de ingreep zelf meevalt! Maar jij hebt dus wel erg veel pijn ervaren na de ingreep? Ik moet in principe de volgende dag weer gewoon werken, kon volgens de cardioloog ook zonder problemen..

Hebben ze de reveal bij jouw ook langs het borstbeen geplaatst? De cardioloog gaf mij de indruk dat hij hem horizontaal aan de linkse kant van het borstbeen wou plaatsen. Maar via google vind ik eigenlijk alleen plaatjes waar hij verticaal links is geplaatst. Dus ben wel beneiuwd. Verticaal lijkt me cosmetisch wat mooier.
Heb je verder nog last gehad van de wond of kneuzingen/blauwe plekken? En zie je bij jou de reveal zitten?
Sorry voor alle vragen! De cardioloog overviel me een beetje want ik kwam eigenlijk voor de uitslag van een routine MRI. Die was goed, maar omdat ik laatst nog een keer opgenomen ben geweest in verband met onwel worden/wegraken en dit nog steeds niet is vastgelegd (ondanks verschillende holter kastjes en event recorders). Vond hij het nu toch wel raadzaam om een reveal te plaatsen.
Ze hebben bij mij 3,5 jaar geleden een zeer fors ASD (gat tussen de hartboezems) ontdekt en een vorm van cardiomyopathie (non compaction) waardoor de hartspier langzaam in kwaliteit achteruit gaat. Daarnaast heb ik af en toe dat ik wegzak/flauw val en erg veel last van een onregelmatig hartslag. Voor de cardiologen is het niet duidelijk waar dit vandaan komt. Kan zijn van de cardiomyopathie maar kan ook komen van het te lang doorlopen met het ASD, waardoor de bloedstroom verkeerd liep. Het ASD hebben ze pas ontdekt toen ik 18 was, terwijl ik wel al ruim 10 jaar de deur plat liep bij de huisarts en verschillende specialisten. Dus dat kan voor blijvende schade hebben gezorgd.

Waarom hebben ze bij jou besloten tot het plaatsen van een reveal? Ook last van wegrakingen? Heel veel beterschap in ieder geval! Hoop dat je snel herstelt!