default-header

Re:Dringende vraag!! steun voor kinderen

Home Forums Help?!? Dringende vraag!! steun voor kinderen Re:Dringende vraag!! steun voor kinderen

#85484
zeefjes
Deelnemer

Hallo
Wij hebben onze kleine vent(nu 9 jaar) bij zoveel mogelijk zaken betrokken.
Ik heb een erfelijke hart afwijking(hcm) waarvan ik ook nog gendraagster ben waardoor ook hij 50% kans heeft dit te krijgen.
Ook heb ik sinds 13 jan een icd kastje geinplanteerd gekregen.
Toen ik de eerste keer op de hartbewaking kwam is hem op de gang verteld dat mama aan allerlei draadjes zat wat ze op een soort tv konden zien en als hij wilde mocht hij mee naar binnen omdat ik toevallig alleen lag op dat moment.
We hebben hem alles kunnen vertellen en aan kunnen wijzen wat het allemaal was.
Hij is er dan ook niet bang voor.
Hij gaat ook met zoveel mogelijk onderzoeken mee met mama.
Zo moest hij vorig jaar zelf naar de kindercardioloog en onderging hij zijn ecg echo en wat al niet meer zonder al te veel problemen omdat hij wist wat ze gingen doen.
Dit jaar werd ik weer ewens onwel toen we op een verjaardag waren en hij wilde mee in de ambu geen probleem in het ziekenhuis aangekomen op de seh mocht hij er ook bij blijven en mocht hij ook vragen stellen aan de arts.
Tijdens de opname werd er besloten dat ik een icd kastje ging krijgen en ik vroeg mij af hoe we dit moesten uitleggen an hem.
Maar voordat ik de icd kreeg hadden we nog een gesprek met een icd verpleegkundige en ze gaf aan hem mee te nemen op gesprek dan kon ze hem uitleggen hoe en wat en er was ook voor hem tijd om vragen te stellen.

Dus mijn advies betrek de kinderen er zoveel mogelijk bij want zoals die verpleegkundige vertelde,een kind krijgt beelden door bij woorden.
Zoals bij mij als je tegen een kind zegt ik krijg een kastje in mijn lichaam zien ze dus al voor zich dat ze een kledingkast of iets gaan inbrengen.
Ben benieuwd hoe het jullie vergaat