default-header

Re:Coronair spasmen door magnesium gebrek

Home Forums Angina pectoris Coronair spasmen door magnesium gebrek Re:Coronair spasmen door magnesium gebrek

#83390
Lisa
Deelnemer

Hoi Yvonne,

Ik las dat je een abng arts hebt: die zou ik vragen om je magnesium te laten bepalen in serum en cellen (dat kan bij het ELN, en aanvragen via medisch centrum Rhijnauwen (je arts heeft wrsch wel de formulieren) wordt het meestal ook vergoed of voor 80%).

Dan heb je een “nulpunt” (startpunt) voor je magnesium…. magnesium in de cellen weer op peil krijgen is lastig: gaat veel moeilijker dan met andere mineralen, het verschilt ook per persoon hoeveel suppletie nodig is. De magnesium expert Dr Mildred Seelig, adviseert iedereen een supplement met 200 mg magnesium te nemen (omdat alle mensen dat al ongeveer te weinig binnen krijgen met voeding).
Vaak is echter meer nodig bij een al langdurig gebrek (ik neem zelf ca 500-600 mg per dag, soms ook nog wat meer) en dat is geen probleem als de nieren gezond zijn en normaal werken. Een eventueel teveel wordt dan gewoon weer afgevoerd.

Ja abng arts kan je ook adviseren in de soort die je het beste kunt nemen, denk ik, maar mocht dat niet zo zijn:
Magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat het beste maar vermijden (zijn meer geschikt als een laxeermiddel 😉 ). Die worden slecht opgenomen.

Magnesiumchelaat is een goede vorm, en ook magnesiumcitraat (er is poeder van die je kunt oplossen, en bv in een glas groentensap drinken, dan heb je tegelijk ook kalium er bij !
Niet alle magnesium in 1 keer nemen, want dan ga je mogelijk aan de race 😉

Er is ook magnesiumaspartaat, maar persoonlijk mijd ik die, het is niet goed voor mensen met een overgevoeligheid voor glutamaat (of die al veel glutamaat jhebben , zoals bv bij Lyme!! …. we maken veel glutamaat al aan in reactie op borrelia en te veel glutamaat en ook aspartaat is schadelijk voor de zenuwen)).

Dan is er ook nog magnesiumchloride, vloeibaar, dat wordt goed opgenomen via de huid.
Dat schijnt zo ook sneller een cellulair gebrek op te kunnen heffen…..want het vreemde is dat als je een magnesium gebrek hebt, dat het dan in de darmen heel moeilijk is op te nemen (door dat gebrek zelf dus).

Ik las in je verhaal dat je kalium gekelderd is? Krijg je wel genoeg groenten en fruit binnen? Zo ja, dan kan het zijn dat de opname een probleem is: Voor absorptie van kalium (en calcium) is magnesium nodig!
Heeft je abng arts een verklaring voor je lage kalium?
De hartchirurg Hartenbach (die van het boek: de cholesterol leugen) zegt dat cholesterolverlaging een kaliumgebrek kan veroorzaken. (pag 127).

Nou best een puzzeltje voor jou en je arts om uit te zoeken he?
Hopelijk kan je natuurarts helpen antwoorden te vinden en je verder op weg helpen.

Groetjes en succes,
Lisa 🙂