default-header

Re:Boek:

#82897
Lisa
Deelnemer

Ester schrijft:
[quote]Ook ik slik sinds bijna een jaar Simvastatine (na hartinfarct). […] Na overleg met mijn huisarts hebben we besloten 3 maanden te stoppen met slikken van statines en te kijken of alle klachten hier daadwerkelijk door worden veroorzaakt. Zij vind het niet verantwoord om ook na die drie maanden ook geen statines meer te nemen omdat ik nog zo jong ben. Hebben meer mensen hier ervaring mee? [/quote]

Hallo Ester,

Op enkele andere (Nederlandse) sites zijn er vaak aardig wat reacties van lezers op gebruik van statines en cholesterol te vinden: dus verwijs ik je voor het gemak daar maar even heen :cheer:
Misschien heb je bv iets aan de gedeelde ervaringen nav een artikel van M Meijer:
“Artsen weten niets van statines” op de site Voeding en Gezondheid in de media.

http://tinyurl.com/92rmcx
De reacties zijn van juni 2006 tot en met dec 2008.

Van anderen (op diverse sites) weet ik dat na stoppen met statine de spierklachten en andere bijwerkingen na enige tijd geheel verdwenen, maar dat gebeurde niet altijd: na een vermindering van de klachten blijven er dan toch nog soms (blijvende) restklachten bestaan. Het ligt er denk ik aan hoe gevoelig iemand is voor statinen en hoe lang het geslikt is (en in welke dosis) of de “schade” nog geheel terug te draaien is?

Lisa 🙂