default-header

Re:angst op herhaling

Home Forums Hartinfarct angst op herhaling Re:angst op herhaling

#83071

Hallo dit is mijn eerste dag op Hartgenoten, ik hoop dat ik hier wat steun en oppeppers vind. Ik heb op 10 januari twee hartinfarcten gehad en op 12 januari een hartstilstand. Ik had al een zwaar half jaar achter de rug want ik ben in juli 2008 mijn man verloren aan een hartstilstand.
En nu was ik zelf aan de beurt, ik ben nog steeds heel erg moe en slaap veel. Volgende week ga ik beginnen met hartrevalidatie.
Ik probeer ook gewoon verder te leven met wat ik voorheen deed maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Gisteren kreeg ik te horen dat ik ook nog suikerziekte heb dit alles heeft te maken met de infarcten die ik heb gehad.
Ik heb gelukkig veel vrienden en vriendinnen maar die kunnen niet begrijpen en voelen wat er met je lichaam gebeurd na een infarct.
Ik heb spasme in beide kransslagaders dat wil zeggen die reageren op allerlei prikkels en de ene keer is dat op kou of warmte of tijdens rust of juist spanning en stress. De kans dat ik het weer krijg is dan ook erg groot. Gelukkig draag ik dag en nacht een spray bij me maar wat als ik een hartstilstand krijg in mijn huis? Ik woon alleen en heb geen kinderen en dat beangstigd mij heel erg.
Het vertrouwen zal met de tijd wel terug komen maar dat heeft zijn tijd nodig, begrijp ik uit veel verhalen.
Ik vind het ook jammer dat er weinig te vinden is over de hartkwaal die ik heb, ik heb gisteren nog met de cardioloog gesproken en die weet de oorzaak ook niet omdat hier simpelweg nog geen onderzoek naar is gedaan.

Groetjes en veel gezondheid toegewenst.