default-header

Re:Angst om een icd te laten plaatsen!!!

Home Forums ICD Angst om een icd te laten plaatsen!!! Re:Angst om een icd te laten plaatsen!!!

#87613
Anoniem
Inactief

Angst heb ik ook gehad toen ik hoorde na een onderzoek wat er voor die tijd had kunnen gebeuren op de momenten dat ik me voelde “wegglijden, n.l. een hartstilstand. Ik voel me nu veilig, want een ICD voorkomt die stilstand.
Tijdens en Electrofysiologisch onderzoek werd gezocht naar ritmestoornissen die levensbedreigend konden zijn. Het klinkt gek, maar gelukkig hebben ze die gevonden, want de hartfunctie kwam bij een van de laatste opwekkingen tot stilstand en raakte ik bewusteloos. Ik mocht niet meer naar huis en binnen een week had ik een ICD met pacemakerfunctie. Dat was in februari dit jaar. Een veilig gevoel en die operatie valt best mee. Tijdens de operatie, die je mee beleefd, is er besloten om de ICD onder de spier te plaatsen omdat ik te weinig vet op de body heb. Toen werd ik helemaal onder narcose gebracht. Op verzoek doen ze dat ook tijdens de gehele operatie. Het moet aan het einde toch, als ze de ICD gaan testen.

Nadelen daarna zijn beperkt. Ik ben een echte knutselaar en tuinier. Met elektrische gereedschappen moet ik wat voorzichtig zijn. En bepaalde bewegingen met de linkerarm kunnen wat rottig voelen. De spier die dan over de ICD glijd. Maar verder doe ik weer veel. Ik heb thuismonitoring, d.w.z dat die ’s nachts om 2 uur, als ik lekker slaap, uitgelezen wordt. Dus als er iets bijzonders is geweest op een dag, kunnen ze eventueel bellen.

Ik ben er nog lang niet omdat ik naast Tachicardieen, ook extrasystolen (soms 30 per minuut) heb, een verwijde linkerkamer en een licht lekkende mitrilisklep prolaps. Dat bij elkaar zorgt bij enige inspanning tot snel energieverlies en opleving van de ritmestoornissen. Een ziek hart dus, vertelde mij de cardiologen. Een second opinion moet nog uitslag geven of verdere behandelingen mogelijk of noodzakelijk zijn.

Ik wens jou succes. Echt het valt reusachtig mee en je mag de volgende dag al weer naar huis. Ja, 2 maanden geen autorijden als de ICD geen shock heeft afgegeven.

Laat ons horen hoe het gegaan is.

HARTelijke groet
Jan