default-header

Re:Allemaal aan de cholesterolverlagers?

Home Forums Cholesterol Allemaal aan de cholesterolverlagers? Re:Allemaal aan de cholesterolverlagers?

#83069
Leonardo
Deelnemer

Foei! Wat een voorstel aan een cardioloog, hoe durft U ? haha

Ach, je vind waarschijnlijk eerder je verloren speld in een hooiberg terug dan een cardioloog die niet met een preventief statine – pilletje aan komt zetten.
De cholesterol hype draait op volle toeren en er worden miljarden aan verdient, mijn voormalig cardioloog zou het liefst statine in het drinkwater doen, net zoiets als fluoride. Men draait door.
Dat je er wel eens ongelofelijke spierpijnen, diabetes of een tikkie erger zelfs kanker van kunt krijgen, ach… who care’s. Men wil gewoon aan symptoombestrijding blijven doen en vollop geld verdienen…

De werkelijke oorzaken en verhoogde risico’s van kransslagaderverkalking moet men niet alleen toewijzen aan een te hoog cholesterol. Er zijn meer boosdoeners, waar je niets over hoort maar die vele malen schadelijker zijn dan je “broodnodige cholesterol”, echt schadelijk zijn een te hoog lipoproteine(a) en een hoge homocysteine waarde
Jullie leven gezond, sporten veel, geen overgewicht, kortom weinig risico faktoren, maak je niet te druk over dat cholesterol, vergeet die cardioloog, probeer het eens aan te kaarten bij je huisarts, leg uit dat je zelf erg betrokken bent met gezond leven.
Zelf ben ik ook de “deur gewezen” door de cardioloog, ik had veel last van bijwerkingen van de simvastatine, mijn cardioloog wuifde dit weg,…onbelangrijk.
Pleegde zelfs emotionele chantage, door te vragen bent u dan niet bang dat uw aderen weer dicht gaan zitten !! ??? Ik zou ze maar slikken als ik u was,..
Een middel dat slechter is dan de kwaal gaat er bij mij niet in! Ik had niet eens een te hoge LDL waarde.
Mijn huisarts die wel begrip heeft voor mijn argumenten doet nu alle 1/2 jaarlijkse controles. Toch wel een geruststellend gevoel, een dokter die echt betrokken is bij z’n patient.

Veel succes, Leo