default-header

Re:A, B of C

Home Forums Hartkleppen A, B of C Re:A, B of C

#87507
susannevdv
Deelnemer

Hoi Inge,

Lees dit topic net pas. Zelf heb ik een heftig lekkende mitralisklep en een PFO met ernstige lekkage. Ik ben in juli 24 geworden dus worstel ik denk ik met dezelfde vragen als jij. Mijn cardioloog is een aantal jaren geleden al begonnen om mij op mijn eerste operatie voor te bereiden met daarbij ook de verschillende opties van kunstklep, biologische klep en reparatie.
Ik kan me heel goed voorstellen dat je 3 operaties meer dan voldoende vindt maar ik denk dat het toch de moeite waard is om een reparatie te overwegen. Gisteren ben ik in Aalst geweest bij dr. Vanermen (zeer prominent op dit gebied) en hij vertelde mij dat een reparatie bij hem een ingreep is waarbij de klep via de zijkant van de ribbenkast wordt bereikt en waarbij de klep middels endoscopie wordt gerepareerd. Het herstel bestaat uit een week ziekenhuis en daarna nog 3/4 weken aansterken.
Daarbij begon Dr. Vanermen ook dat deze reparatie ervoor zorgt dat ik een hele tijd meekan, op zijn minst 15 jaar maar als het meezit mijn leven lang. Voor mij is dit natuurlijk pas mijn eerste ingreep maar het zou me wel over de periode heen helpen waarin ik over kinderen moet beslissen. Daarnaast ben ik erg blij dat mijn borstkast niet open hoeft.
Het andere voordeel is dat je door deze methode ook na een aantal maanden zonder medicijnen door het leven kan.
Zelf denk ik na jaren van onzekerheid en verslechterende conditie dat ik het maar gewoon moet doen, zelf wil ik niet het risico lopen om mijn hart permanente schade op te laten lopen.
Heel veel succes met je keuze en mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

Groeten,
Susanne