default-header

Re:6 weken na reparatie hartkleppen -> zo moe en snel duizelig.

Home Forums Hartkleppen 6 weken na reparatie hartkleppen -> zo moe en snel duizelig. Re:6 weken na reparatie hartkleppen -> zo moe en snel duizelig.

#86203
ArieA
Deelnemer

Tja, hardlopers zijn doodlopers….!

Op 31 juli vorig jaar heb ik drie omleidingen en een klepreparatie ondergaan. Ik werd na ongeveer acht dagen ontslagen en ben toen in revalidatie geweest in het Winschoter ziekenhuis.

Daar ging alles rustig, vooral rustig. Enkel en alleen met het onderlichaam werd geoefend, en een beetje roeien. Na iedere vijf minuten inspanning werd de polsslag gecontroleerd en zo werd het ritme gevonden waarop je het beste trainde. Dit heeft echt een half jaar geduurd, tweemaal in de week.

Zelf ga je stukjes lopen; eerst vier tegels, dan rond je huis, dan rondje huizen en zo maar verder. Langzaam maar zeker.

Na dat half jaar ging ik in de buurt op therapie, tweemaal per week. Nu het bovenlichaam. Ik roeide vijf minuten, ging dan met gewichten verder (je weet wel, trekken en drukken met zo’n apparaat). Vier series, twee liggend, twee zittend. Dan lopen op de band, tien minuten, tempo langzaam opvoeren.

Nu, een maand of anderhalf geleden kreeg ik weer problemen met mijn lucht, benauwd; lag het aan het weer?

Anderhalve week terug jaarlijks onderzoek bij de cardioloog; hartslag van 40 (veertig)! Misschien heb je een sporthart?

Ok, er worden onderzoeken gedaan, ik krijg volgende week een Holter, heb ondertussen bloed in mijn urine, hele ratteplan al doorgewerkt, CT scan geeft niets aan, vrijdag uitslag van radioloog.

Ik voel en voelde mij goed, maar ik denk dat ik langzaam en goed ben begonnen en daarna teveel wilde en ook heb gedaan! Ik denk ook dat je na een open hart operatie nooit meer de oude wordt, maar dat je blij moet zijn dat je er nog bent en er dienaangaande wat van moet maken!

Verder heb ik ontdekt dat teveel drinken niet goed is, je lichaam kan het niet verwijderen en je hart komt in het vocht te liggen en gaat verdrinken….!

Ik ben de laatste week onder vochtbalans geweest, 2 liter per dag en controleren wat er uitkomt. Dan heb ik het ook minder benauwd en hoef ik er ’s nachts ook niet twee of drie keer uit!

Zo, heb je hier wat aan?

Hartsgroet van mij en vooral sterkte, ik meen het goed, Arie….