default-header

ontzettend moe

Home Forums Algemeen ontzettend moe ontzettend moe

#93142
hippo
Gast

Beste A. Versteeg,
Metoprolol kan, zeker in hoge dosis, de conditie ernstig aantasten, kan mijn vrouw over meepraten.
Eén trap op van 3.m hoog en ze moest tien minuten bijkomen van de inspanning.
Statines hebben als hoofdwerking het verlagen van het cholesterolniveau. Dat kan ook leiden tot een TEKORT aan cholesterol en dat kan zich manifesteren door afbraak van spierweefsel, waardoor je dus sneller moe wordt en spierpijn krijgt doordat het resterende spierweefsel het zwaarder te verduren krijgt.
Ook geheugenverlies kan het gevolg zijn van cholesteroltekort doordat er te weinig synapsen overblijven. Synapsen bestaan vrijwel volledig uit cholesterol en zorgen voor vitale verbindingen tussen zenuwcellen in het brein en op andere plaatsen in het lichaam.
Een cholesterolTEKORT is dus geen bijwerking van statines, maar gewoon de HOOFDwerking.
Andere verschijnselen kunnen zijn: nierschade, leverschade, verhoogde kans op diabetes type 2 en plotselinge hartstilstand, de dood tot gevolg hebbend. Let wel, in de Verenigde Staten is medicijngebruik de derde overlijdensoorzaak.
Ik zou zeggen, zoek eens wat op, internet staat vol informatie en lees eens een boek over de materie: ‘De cholesterolhype’ van se Schotse arts Malcolm Kendrick, ‘De cholesterolleugen’van de Duitse hart- en vaatchirurg prof. Walter Hartenbach en ‘Fat and cholesterol are good for you’ van de Deense arts/ onderzoeker Uffe Ravnskov. Ze laten geen spaan heel van de onzin dat cholesterol de grootste boosdoener zou zijn van hart- en vaatziekten, goed en volledig onderbouwd. Laat uw specialist maar eens aanwijzen waar deze artsen onzin verkopen en dan ook goed onderbouwd. Gaat niet lukken.
O ja, en cholesterol is ook de voornaamste grondstof van vitamine D en diverse hormonen. Tekort aan vitamine D verhoogt de kans op diverse vormen van kanker. De moraal van dit verhaal: je moet niet al te snel en rigoureus ingrijpen in de cholesterolhuishouding in ons lichaam.
Als uitsmijter: het mondiale gemiddelde cholesterolniveau is 6,36, dus iets daarboven of daaronder is normaal.