default-header

even voorstellen 32 jaar en door de malle molen katherisatie

Home Forums Even voorstellen even voorstellen 32 jaar en door de malle molen katherisatie even voorstellen 32 jaar en door de malle molen katherisatie

#93303
Roland
Gast

Hallo Rolanda,

Welkom op het forum!
Ik heb je verhaal gelezen en maak eruit op dat je klachten in het afgelopen jaar verergerd zijn. Ik ben ‘blij’ voor je dat je volgende week de hartkatheterisatie krijgt. Het feit dat je positief op de nitro reageert zou een teken kunnen zijn van vernauwing in de kransslagaders maar daar zal de hartkatheterisatie meer duidelijkheid over kunnen geven. De laatste tijd is er gelukkig steeds meer aandacht voor het feit dat vrouwen vaak niet de klassieke symptomen vertonen zoals bij mannen als het om hartklachten gaat. Vrouwen zouden daarbij tot de overgang beschermd zijn door oestrogeen.
Probeer rustig komende vrijdag af te wachten. Als de nitro na 2-3 pufjes niet meer helpt, dat de pijn tussen de schouderbladen en op de borst niet minder wordt, schroom niet om met de EHH te overleggen. Mij is altijd op het hart gedrukt om aan de bel te trekken. Beter 10 keer voor niets dan 1 keer te laat.
Ik heb zelf nog nooit een hartkatheterisatie gehad, mensen in mijn directe omgeving wel. Uit gesprekken met hen heb ik begrepen dat het onderzoek weinig belastend is. Je bent sowieso in goede handen.

Heel veel sterkte en succes met het onderzoek.

Hartegroet van Annemarie