default-header

Amiodaron

Home Forums Boezemdefibrilatie Amiodaron Amiodaron

#92970
Kelly Kathleen
Gast

Ik heb ongeveer 5,5 jaar amiodaron gebruikt en dacht dat het probleem met zonlicht het ergste was. Dus niet: Ik ben een flink deel van mijn gezichtsvermogen kwijt.

Deze info vond ik op de Larebsite:
[i]Optische neuropathie
Bij optische neuropathie is er sprake van een beschadiging van een oogzenuw. Geneesmiddelgeïnduceerde optische neuropathie treedt meestal tegelijk, of snel na elkaar, in beide ogen op. Na het staken van het verdachte middel verbeteren of verdwijnen de klachten. Voorbeelden van geneesmiddelen die bekend zijn met optische neuropathie zijn amiodaron en fosfodiësterase remmers (middelen bij erectiele dysfunctie, zoals sildenafil en tadalafil). Deze middelen zijn ook bekend met visusklachten zoals veranderingen in de kleurwaarneming, wazig zien en lichtovergevoeligheid. Een eenduidig causaal verband met het geneesmiddel is vaak moeilijk vast te stellen omdat deze patiënten vaak ook andere risicofactoren voor optische neuropathie hebben, zoals hypertensie, diabetes en hoge leeftijd.[/i]

Er is dus hoop dat mijn gezichtsvermogen zich weer gaat herstellen maar ik merk er nu nog niets van.
Het heb het grote geluk dat mijn cardioloog vorige maand al had gezegd dat ik er, gezien het hartfilmpje, mee mocht gaan stoppen. Omdat ik volgende week een operatie heb, leek het ons verstandig om nog even door te slikken maar nu ik deze informatie heb, ben ik deze week, na overleg uiteraard, acuut gestopt.