default-header

Reageer op: ATRIUMFIBRILLEREN

Home Forums Boezemdefibrilatie ATRIUMFIBRILLEREN Reageer op: ATRIUMFIBRILLEREN

#120266
Bald Rooseboom
Gast

Beste, ik ben 67 jaar en heb pakweg 15 jaar met boezemfibrileren rond gelopen en daarvoor medicatie gehad in allerlei soorten en maten. Hierdoor is oa mijn linkerboezem vergroot Als laatste slikte ik Digoxine, Bisoprolol en Apixaban (Eliquis). Ik heb het meeste gehad aan de Digoxine. De cardioloog die mij dit voorschreef had een andere insteek tav het behandelen dan vorige cardiologen die ik heb gehad. Zijn insteek was het atriumfibrileren niet op te lossen maar te onderdrukken en dat heeft goed gewerkt, los van de bijwerkingen waar ik last van had.
Lang verhaal kort: omdat ik uiteindelijk last kreeg van vocht achter mijn longen (huisarts stelde hartfalen vast), heb ik iom mijn cardioloog besloten over te gaan tot plaatsing van een pacemaker met een His’ ablatie’ Die ingrepen heb ik inmiddels achter de rug en ik moet zeggen dat ik mij stukken beter voel cq stabieler en minder vermoeid. Niet zo raar omdat ik een gemiddelde hartslag had van 120 slagen per minuut.De PM is nu nog ingesteld op 80 slagen per minuut maar wordt geleidelijk aan verder naar beneden ic 60 in rust en 50 tijdens de slaap ingeregeld. De bovengrens wordt ingesteld op 140 slagen per minuut. Deze cardioloog heeft mij verteld dat de PM mee doet in het geval van inspanning. Er zit een zogenaamde accelerator in ingebouwd. Dus kan ik er ook mee sporten. Groot voordeel is dat ik nu vd Digoxine verlost ben en ik hoop dat dit tzt ook van de Bisoprolol.
De ingrepen zijn mij zowel mee als tegen gevallen. Wat pijn doet is de ablatie zelf omdat ze de ader die ze daarvoor gebruiken niet kunnen verdoven.