1 bericht / 0 nieuw
Lisa
afbeelding van Lisa
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 1 week geleden
Lid sinds: 02/09/2008 - 13:05
Vlees heeft positief effect op aderverkalking

Vlees kan aderverkalking tegengaan.

In vlees zit veel vitamine K2 dat verkalking van de kransslagader kan voorkomen.Volgens onderzoekers van het UMC Utrecht komen hartziekten door afwijkingen aan de kransslagader, zoals hartinfarcten en angina pectoris, minder voor bij vrouwen die veel vitamine K2 tot zich nemen.

De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in medische vakliteratuur.
Behalve erfelijkheid, te vet voedsel en geraffineerde suiker worden beschadigingen van de vaatwanden ook veroorzaakt door tekorten aan vitamine A, vitamine C, vitamine E en andere anti-oxidanten en een overmaat aan gevaarlijke vrije radicalen met als voorbeeld sigarettenrook en verbrand voedsel. (bijv: zoals vlees van de barbecue!!)

http://www.medicalfacts.nl/2009/04/23/vlees-heeft-positief-effect-op-art...