9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
pieter.smeets
afbeelding van pieter.smeets
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/11/2011 - 10:24
Ventriculaire extrasystolen

Hallo allemaal,

Ik heb last van ventriculaire extrasystolen. Soms slechts enkele maar wel altijd onregelmatig, dus 1 overslag na 35 sec weer eens dan weereen na 3 minuten enz. Daarnaast heb ik er op sommige momenten, zonder dat er naar mijn gevoel een reden voor is extreem veel last van. De vessen kunnen 20 keer onregelmatig in een minuut optreden en daarbij komen ook dubbele en soms driebulle overslagen voor. Daarnaast heb ik een paar keer een super korte tachycardie gehad 1 sec en na 5 minuten weer 1 sec. Ik ben al naar de huisarts geweest, en naar diverse cardiologen. Allemaal zeggen ze hetzelfde hiermee kun je 100 jaar worden en hiervan kan je geen hartaanval krijgen of een vf. Holterkastje gehad, echo gehad en zelfs een catheterisatie, waarbij gelukkig geen vernauwingen waren te zien maar slechts lichte wandonregelmatigheden maar dat was voor iemand van 46 niets bijzonders. Ik heb wel gezien mijn erfelijke belasting van hypertensie en verhoogd cholestorol uit preventie salicylzuur gekregen. Maar ja de overslagen blijven en de ngst ook. Ik van de huisarts benzo,s gekregen als ik er echt veel last van had om mij wat rustiger te krijgen, maar als ik er erg veel last van heb blijft het lastig om er niet aan te denken.

Zijn er onder jullie ook bij die een vergelojkbaar beeld hebben met ventriculaire extrasystolen en heel soms een super korte tachycardie. En zeiden ze bij jullie hetzelfde. Hartelijk dank alvast voor jullie luisterend oor.

Voor zijn de extrasystolen een echte inbreuk op het plezier in mijn leven. Ik zou er alles voor overhebben ze niet meer te hebben.

Groet,

Pieter

Leon
afbeelding van Leon
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 01/09/2008 - 11:25
Re:Ventriculaire extrasystolen

Ik ben wel "blij" ;) dat er meer mensen zijn met klachten welke lijken op die van mij.

Wat triggert die ES- of VES-en nu, uitgaande van een volgens de cardioloog als "gezond" betiteld HART.

Zover ik mij kan herinneren heb ik veel perioden in mijn leven gekend waarin ik meer dan 'normaal' last had van overslagen. Niet zelden hiervoor "geruststelling gezocht bij de huisarts....en nu bij de cardioloog (ivm met de "echte" aanvallen van boezem (=atrium) fibrillatie).
Verleden week vrijdagavond tijdens een beetje werkstress en vermoeidheid (resulterend in overwerk) kreeg ik weer wat overslagen. Hiervoor had ik een nagenoeg overslagvrije periode van (ja, ja) 6 weken ervaren.
De overslagen namen in het weekend toe en zijn daarna in frequentie en aantal in heftigheid toegenomen tot...... afgelopen nacht. Bijna geen oog dicht gedaan en midden in de nacht wakker geworden van een zeer grillig hartritme (meer overslagen dan "normale" slagen. De andere ochtend (erg moe) naar het werk gegaan en de rest van de dag nagenoeg geen overslagen meer gevoeld (je voelt ze ook niet allemaal ;) )

Op zulk soort momenten denk ik "hoe kan dit / wat is het verschil met de dagen hiervoor" wat is er veranderd na vannacht...(stress was er nog....)

Leg zo'n verhaal voor aan de een arts en hij kan het je ook niet vertellen. De eerste die mij dat wel kan vertellen cq. kan verklaren nodig ik hierbij uit dit te doen.

Mijn cardioloog zegt tegen mij "accepteer de overslagen", iedereen heeft ze ( de één meer dan de andere".... en bij een gezond HART zijn de ongevaarlijk...

Toch als ik weer zo'n periode hebt waarin ik zonder 'echte' / 'aantoonbare' reden weer getroffen wordt een veelvoud aan overslagen, word ik er weer (eniger mate) onzeker en angstig van. Wetende dat zo'n overslag wel een nieuwe BF kan triggeren.....

Ik weet wat jullie voelen. Ik geniet dan ook als het weer een tijd (redelijk) goed gaat. Maar altijd blijft er in het achterhoofd "iets" angstig dat het weer "begint".

Zou dat (onbewust) de trigger zijn.....? Wist ik het maar. Veel sterkte jullie allemaal.

Remco
afbeelding van Remco
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 25/03/2013 - 20:01
Re:Ventriculaire extrasystolen

Hallo VES-lotgenoten,

Misschien kan ik jullie helpen met wat ik doe om minder last van VES te hebben.

Ook ik heb jaren last van ventriculaire extrasystole met in het begin ongeveer 3900 foute hatslagen per dag. Van mijn cardioloog heb ik in het begin betablokkers gekregen. Daar werd het zeker rustiger door maar erg blij was ik niet met het slikken van dit soort medicijnen.

Op een gegeven moment ben ik vanwege rugklachten naar een chiropractor gegaan. Na verschillende behandelingen ben ik rechterop gaan lopen en van mijn rugklachten afgekomen. Maar de momenten dat ik last van VES had, werden ook steeds minder. Langzaam ben ik gaan minderen met de betablokkers tot ik daar helemaal maar mee ben gestopt en geen last meer had van VES.

Toch komt het ongeveer 3 keer per jaar weer terug. En steeds als ik weer een paar keer bij mijn chiropractor ben geweest ben ik er weer voor een paar maanden van verlost.

Ik ben geen medicus maar heb natuurlijk wel mijn eigen verklaring. VES wordt veroorzaakt door andere pulsen dan de sinusknoop. Dat kan vanuit het hart zelf maar mijn idee is dat dat ook kan komen van zenuwen buiten het hart: de gevoelszenuwen uit mijn rug naar het hart. Die lijken mij geïrriteerd door mijn wat kromme rug/nek en geven verkeerde pulzen af aan het hart.

Ik heb er in ieder geval baat bij en hoop dat ik iemand met mijn verhaal heb kunnen helpen.

Groeten,
Remco

isa
afbeelding van isa
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 11/12/2011 - 08:54
Re:Ventriculaire extrasystolen

Het blijft voor mij onbegrijpelijk dat ze er zo makkelijk over praten ( de artsen) hun voelen het niet!!
Kan iemand zich vinden in pijn iedere keer voorafgaand aan extra systole het voelt als een kramp in mijn hart uitstralend naar mijn schouders en arm dan krijg ik ze weeeer in overvloed.
En als ik me tegenwoordig inspan heb ik ze ook dus niet alleen meer in rust dan betreft het gewoon een onregelmatig hartritme ze komen dan namelijk na iedere gewone slag HELP wat moet ik hier nu mee ik heb een mri gehad daar koneden ze niks op zien ik ben ook niet iemand die down bij de pakken neer gaat zitten of ergens in blijft hangen!! graag advies van lotgenoten

groetjes

Leon
afbeelding van Leon
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 01/09/2008 - 11:25
Re:Ventriculaire extrasystolen

Hoi Pieter,

Jouw verhaal is grotendeels ook mijn verhaal. Ik heb dagen dat ik nauwelijks ES'en voel, maar ook dagen dat ik er heel veel heb. Soms maar met enkele normale slagen ertussen. Als ik me fysiek inspan worden de ES'en zeer talrijk, vooral in de rustfase na de inspanning.
Heb gemerkt dat stress (ook al denk je dat niet te hebben) een trigger kan zijn. Soms lijkt het of de ES'en getriggert worden door het aanspannen (bewust of onbewust) van spieren in de buurt van het diafragma (scheiding tussen buik en borstholte). Mijn cardioloog vertelt mij hetzelfde als jij ook al vele malen heb gehoord. ES'en heeft iedereen wel eens en de één meer als de ander. Als je geen onderliggende hartziekte heb schijnt het niet gevaarlijk te zijn en kan je er ......100.....
De voelbaarheid van de ES (dwz de extra met bloed gevulde krachtige samentrekking van het hart) is bij mij erg voelbaar. En dat voelt vooral als het er veel zijn erg vervelend en onrustig aan. Er zijn ook genoeg mensen welke wel ES'en hebben maar deze (nauwelijks voelen). Mijn cardioloog zei mij de ES'en te accepteren en er niet te veel bij stil te staan. Dit geeft angst/onzekerheid en kan de klachten laten toenemen.

In de afgelopen 5 jaar heb ik 8 aanvallen van boezemfibrilatie gehad. Oorzaak?? Geen directe aanwijzingen dat er iets met het hart mis is. De cardioloog hield het niet voor onmogelijk dat een ES (op de verkeerde plek ....in het hart) soms de trigger is van een BF. De cardiologen weten heel veel van het hart, de hartziekten, hoe men zaken kan repareren....maar over de oorzaak van ES'en in een"gezond" hart kan men niet veel zeggen.....

Sterkte!

pieter.smeets
afbeelding van pieter.smeets
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/11/2011 - 10:24
Re:Ventriculaire extrasystolen

Heel hartelijk bedankt!

Arjan66
afbeelding van Arjan66
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 04/11/2011 - 12:46
Re:Ventriculaire extrasystolen

Dag Pieter en Leon,

zijn jullie soms een tweelingbroer van mij???? Ik had het verhaal van mn Pieter zelf kunnen schrijven incl hypertentie. Okt jl heb ik een tweede ablatie gehad waar andere plekken gevonden zijn die o.a. vessen veroorzaakten. De oorspronkelijke bron die bij mij de VT's veroorzaakten kunnen ze vooralsnog niet vinden/opwekken en ze vermoeden dat deze in het uitstroomgebied van de rechter hartkamer zit (evt een derde ablatie maar dan via de slagader). Maar na de ablatie ging het erg goed en inm zijn de paniekaanvallen ook bijna achterwegen. Tot eergisteren. Ik merkte tot weer een extrasystool. En weer begon mijn stressniveau omhoog te gaan. Tesamen met enkele glazen rode wijn moet ik dit nu weer bezuren. Gelukkig zijn ze niet meer zo sterk als voor oktober.

Maar wat mij bezich houdt is de relaties tussen E.S. en een VT. Ik begin inm te geloven dat het hebben van E.S. en stress, in combinatie met fysieke inspanning, een nieuwe VT kan uitlokken. Herkennen jullie dit.

Herkennen jullie ook dat het lichaam reageert op een E.S. met onrust?

Oja, ik ben 45 jaar en tot voor drie jaar terug een fanatiek sporter. Nu dus niet meer :(

Ik lees graag jullie reactie.

Arjan
Leusden

isa
afbeelding van isa
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 11/12/2011 - 08:54
Re:Ventriculaire extrasystolen

Hoi

Mijn naam is Isa en ben 28 jaar ( moeder van 2kindjes)

In okt 2011 kreeg ik opeens last van hartkloppingen die niet over raakten na 3 uur toch maar even naar het ziekenhuis ( na 3 keer kreeg ik de diagnose avnrt)
Na de eerste keer kreeg ik ook last van extra slagen eerst vanuit de boezems nu inmiddels ook vanuit de kamers bij inspanning wat waarschijnlijk dus pijn op mijn borst veroorzaakt!!
Ik gebruik metoprolol dat houd het wat rustig maar bij emotie of inspanning krijg ik ze weer in grote mate!!!
Zonder heb ik enkel af en toe maar een gewone slag plus een hartslag vanin rust 110
vooral snachts vind ik het beangstigend want dan lijkt het wel in een aanval te komen eerst pijn links op mijn borst dan pijn in mijn linker arm onrustig gevoel en dan omen ze in opmars!!

ik hoor graag meer van jullie verhalen

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 2 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Ventriculaire extrasystolen

Hoi Isa,
als je vindt dat de klachten verergeren zou ik toch even contact opnemen met de cardioloog. Zeker als er pijn op de borst bijkomt met uitstraling naar de linkerarm. Beter een keer voor niets aan de bel trekken dan te laat.
Hartegroet van Annemarie.

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor.