2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Brenda83
afbeelding van Brenda83
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 24/08/2011 - 14:09
Van 1e graads AV blok naar 2e graads type 1, & bradycardie

Hallo,

Graag zou ik mijn verhaal hier kwijt willen.
Al jaren lang heb ik last van mijn hart, in de zin van hartkloppingen e.d.
Zelfs een keer midden in de nacht naar het Zhuis gegaan omdat het echt te erg werd.
Naar huis gestuurd met stress/hyperventilatie.
Toch zat het me niet lekker, en heb me denk ik minstens 1x per 2 jaar wel laten onderzoeken. ECG, fietstesten, holteronderzoeken. Zo'n 2 jaar geleden kwam hier een 1e graads AV blok uit, maar hier kan je prima mee verder leven, je ervaart hier geen klachten bij.

Nou voelde ik me een maand of 4 geleden ineens heel naar, net of mijn bloeddruk ineens zakte & ik wegviel..duizelig, zweten e.d. Heb aan de hand hiervan dus weer nieuwe onderzoeken aangevraagd. Hier eergister de uitslag van gekregen. Mijn eerstegraads is nu veranders in een 2e graads AV blok type 1, en hierbij heb ik bradycardie. Het rare is, dat ik hier niet altijd last van heb! Dat begrijp ik dan ook niet.. Ik heb er sinds ik de onderzoeken gedaan heb (ongeveer 3,5 mnd geleden) bijna geen last meer van. Mijn hartkloppingen zijn ook afgenomen (dit komt waarschijnlijk omdat ik vitamine B12 injectie's krijg, heb een tekort in die vitamine die ook hartkloppingen kan veroorzaken).

Nu heeft de arts mij medicijnen voorgeschreven, Theolair Retard 250mg. Deze worden afgegeven aan mensen die aan astma/COPD lijden. De arts heeft mij verzekerd dat dit een goed medicijn is voor mij omdat dit je hartslag iets zou verhogen. Ik moet ze dan ook rond etenstijd innemen, omdat ik in rust pas last van de 'aandoeningen' krijg. Maar hoe weet ik nou in hemelsnaam of die medicijnen wel werken als ik dan slaap?! Voor mijn gevoel heb ik er geen last meer van.. Maar dat dacht ik 2 mnden geleden ook, en toch heeft het apparaat in rust e.e.a. geregistreerd.

Ik vraag me af of je dit op jezelf kan afroepen, door je te druk te maken of teveel stress te hebben. Toen ik namelijk vroeg of dit ook iets van tijdelijke aard kon zijn, antwoordde de arts; Ja... Nou dan ben ik het kwijt hoor..

Manuela93
afbeelding van Manuela93
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 8 maanden geleden
Lid sinds: 26/03/2016 - 14:19
Re:Van 1e graads AV blok naar 2e graads type 1, & bradycardie

stress kan je klachten verergen maar zonder stres is het niet over. anders en x echt vraagen aan de cardioloog over hoe en wat.
sterkte!
groetjes manuela