1 bericht / 0 nieuw
Lisa
afbeelding van Lisa
Offline
Laatst gezien: 6 maanden 6 dagen geleden
Lid sinds: 02/09/2008 - 13:05
Vaker medische selectie door zorgverzekeraars

Quote:
Steeds meer zorgverzekeraars hanteren een medische selectie bij het aannemen van nieuwe klanten. Bijna 30 procent van de zorgverzekeraars vraagt consumenten om een vragenlijst in te vullen als ze klant willen worden.

Verzekeringssite.nl nam 47 zorgverzekeraars onder de loep. 30 procent doet aan selectie, vorig jaar was dat nog 20 procent. Vooral voor een aanvullend pakket moeten nieuwe klanten een vragenlijst invullen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11195065/__Verzekeraar_selectiever__....

Verzekeraars selecteren graag en hebben liever vooral gezonde mensen als klant..... als straks het door hen meebetaalde!! EPD (dat nu toch weer doorgaat, blijkbaar moet en zal het er komen....) werkende is, wordt die selectie gemakkelijker, want als ze dat willen, vinden ze heus wel een manier om daarin te snuffelen. Wie betaalt bepaalt.

Achmea en andere verzekeraars wilden artsen verplichten om aan te sluiten bij dat EPD/LSP, anders kunnen de artsen geen contract met een verzekeraar meer krijgen. Dat heeft gevolgen voor vergoedingen.

Zie meer daarover hier:
http://webwereld.nl/nieuws/108951/verzekeraars-dwingen-artsen-tot-deelna....

Maar ....de tweede Kamer heeft dit plan voor het private EPD weer afgeschoten.....

Quote:
Huisartsen mogen niet worden verplicht om zich aan te sluiten op het privaat EPD. Achmea en andere verzekeraars moeten die verplichting uit de contracten met huisartsen halen.

Maar minister Schippers zegt dat ze daartoe geen machtsmiddelen heeft.... :huh: ..

Zie meer daarover hier:
http://webwereld.nl/nieuws/109000/tweede-kamer-schiet-verplicht-epd-af.html