6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Patrice
afbeelding van Patrice
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 25/01/2010 - 21:41
Toenemende pijn na catheterisatie via de rechter arm.

Even een vraag aan jullie collega hartpatiënten.

Op 18 juli ben ik gedotterd en dit keer is het in plaats van via de lies, via de pols gebeurd.
De eerste weken had ik wel een beurs gevoel in mijn arm, tegen het bot aan in de bovenarm en het leek eigenlijk met de tijd (na ongeveer 3 weken) wat minder te worden. Nu echter begint die arm (rechts) steeds meer op te spelen. Lang gebruiken kan ik hem niet en het voelt of ik spierpijn in de pezen heb, net boven mijn elleboog gewricht naar de bovenarm. Hij is ook drukpijnlijk. Word er inmiddels ook s nachts wakker van, als hij 'verkeerd' ligt. Het liefst leg ik hem gebogen tegen mijn bovenlijf, hand tegen mijn kin. Dan is de pijn het minst. Maar zoals afwassen, schrijven en typen leveren nu wel problemen op.
Mijn pols is eigenlijk heel smal en het is tijdens de catheterisatie nogal een 'gevecht' geweest om de 'stofzuiger' naar binnen te krijgen. Moest steeds een of ander spulletje ingespoten worden, wat een heet gevoel geeft om het vat wijder te maken.

Heeft iemand van jullie dezelfde ervaring? En hoe is dat overgegaan? Is het een kwestie van tijd of moet ik juist aan de bel gaan hangen bij de cardioloog? Voel me zo'n zeurkees, want cardiaal gezien lijkt het allemaal goed te gaan nu.
groetjes Patrice

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Toenemende pijn na catheterisatie via de rechter arm.

Ik zie helemaal geen reacties. Dan ik maar. Ik heb ook een dun polsje al is dat geen reden dat je ook dunne bloedvaten hebt. Ik heb geen medisch inzicht maar heb wel wat ervaring met behandelingen via de pols. Op de een na laatste keer (de laatste was voor een studie) na had ik nauwelijks napijn. Die keer was het echter heel vervelend en het duurde vrij lang maar na verloop van tijd bleek het toch totaal verdwenen.
Ik hoop voor jou dat het inmiddels ook aan het minder worden is.

Patrice ( )
afbeelding van Patrice
Re:Toenemende pijn na catheterisatie via de rechter arm.

In het ziekenhuis bleek het bij navraag ook niet vaak voor te komen. De meesten zijn gewoon stikblij dat het niet meer via hun lies hoeft.
De klachten bij mij zijn verre van over. Een boodschappentas dragen gaat nu ook niet meer en lang schrijven of kralen branden (doe ik weer sinds 2 dagen) kan ik gewoon bepaalde kleine bewegingen niet meer maken. Ik had gehoopt dat er meer mensen op het forum de ervaring hadden. Ik hoop dat het uit zichzelf over gaat en niet zoals nu eigenlijk alleen maar erger wordt, langzaam, maar toch, kan ik er steeds minder mee.

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Toenemende pijn na catheterisatie via de rechter arm.

Hoe eng ik de behandeling ook vind, ik heb hem liever via de pols dat via de lies. Dat heb ik ook meegemaakt. Ik heb ooit een verdoving vanwege iets anders in een arm gehad en die nacht had hij niet goed gelegen met als gevolg dat ik een tennisarm opliep. Jaren fysiotherapie hebben de klachten verlicht maar sinds ik, nu ruim een jaar, aan krachttraining op een sportschool doe, ben ik er voor 98% vanaf. Boodschaptassen een stukje, ik blijf wel hartpatiënt helaas, dragen om in mijn fietstas te doen, is nu geen probleem meer.
Met zoveel klachten heb je geen keus - eerst naar de huisarts en fysiotherapeut. Vraag om eentje die er ook sportgelegenheid bij heeft.

volhoudster
afbeelding van volhoudster
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 8 maanden geleden
Lid sinds: 03/10/2011 - 15:14
Re:Toenemende pijn na catheterisatie via de rechter arm.

ook ik heb toenemende pijn ,en erg vermoeid na het dotteren via de r pols..ik heb dunne aders,nu dit nooit meer..de cardioloog heeft later een dunnere katheter moeten gebruiken.
Ook voel ik waar de stent zit..vanmorgen deed mijn linkerarm erge pijn.en met licht werk breekt het zweet me uit.
morgen moet ik naar de fysio voor de revalidatie,ik zal hem dit voorleggen.en anders maar eerder terug naar de cardioloog,want dit is eng..
de katherisatie is via de lies gedaan,geen centje pijn gehad,ook niet van de angioseal.

magdavang
afbeelding van magdavang
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 08/06/2011 - 17:39
Re:Toenemende pijn na catheterisatie via de rechter arm.

Hallo Patrice,
Begin maart heb ik een catheterisatie via mijn rechterpols gehad. Tijdens de behandeling deed het verschrikkelijk zeer. Voornamelijk in de onderarm. Eenmaal thuis heb ik weken last gehad van een soort overbelasting. Pijn in mijn pols na de afwas, na computerwerk etc. Op een gegeven moment werd het minder en ik had de hoop dat het over was. Helaas heb ik er nu nog steeds last van en het lijkt erger te worden. Vooral als er kracht gezet moet worden en bepaalde bewegingen(afwassen, computerwerk). Ook het openmaken van potjes en zelf kas snijden met de kaasschaaf kan een vreemd gevoel in mijn pols geven. Pijnlijk soms, maar ook een soort prikkeling. Ik heb de cardioloog gevraagd of dat vaker voor komt. Wist hij niet en er is ook niets aan te doen. Volgens heb is er tijdens de behandeling een zenuw geraakt of beschadigd. Of dat zo is, weet ik niet. Ook ik heb dunne polsen en de cadioloog moest dunnere slangetjes gebruiken. Ben jij al iets verder. Weet je inmiddels wat de oorzaak kan zijn? Groeten, Magda