50 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Lisa
afbeelding van Lisa
Offline
Laatst gezien: 1 maand 3 weken geleden
Lid sinds: 02/09/2008 - 13:05
Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Citaat uit medischdossier.org:

Quote:
Statine ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Onder de mensen vanaf 55 jaar gebruiken velen een cholesterolverlagend middel op recept, om dit de rest van hun leven te slikken. Vaak gebeurt dit ‘voor alle zekerheid’, omdat ze een licht verhoogd cholesterol hebben.
Die praktijk levert echter geen voordelen, maar wellicht wel schade op, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Mensen die geen hartproblemen hebben, moeten helemaal geen statines (cholesterolsyntheseremmers) gebruiken. Die kunnen namelijk leverklachten, nierfalen en spierzwakte veroorzaken, zo blijkt uit een groot onderzoek van de Cochrane Collaboration.
Naarmate we ouder worden, wordt het cholesterol ook steeds belangrijker, aangezien het de hersenen efficiënt doet werken. Sommige gevallen van dementie bij ouderen zijn zelfs toe te schrijven aan een te laag cholesterolgehalte in plaats van aan ouderdom.

BRON: Cochrane Database Syst Rev, 2011; 1: CD004816

http://tinyurl.com/3p5gyrh

Groet,
Lisa.

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Hier word ik niet vrolijk van. Ook al heeft een hartpatiënt geen te hoog cholesterol dan nog wordt er enorm op aangedrongen om wel een statine te slikken. Als je dan leest wat alleen daarvan al de gevolgen kunnen zijn; leverklachten, nierfalen en spierzwakte en ook nog eens
dementie op de oudere dag door een te laag cholesterolgehalte... Wat heb je liever? Verdere hartschade of zelfs fatala hartschade als die die door het medicijn veroorzaakt zouden kunnen worden. Ik richt me maar op het 'zouden kunnen worden' om de moed erin te houden.

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

ik moest in den beginne...na mijn eerste hartoperatie lipitor slikken..just in case..en ook omdat mijn cholesterol wat te hoog was..maar ja..als je flink ben dat is deze standaard toch al wat hoger..

ik die altijd een stipte menstruatie had..zonder pil...had ineens een cyclus waar geen touw aan vast te knopen was..na onderzoek door mijzelf kon dit alleen door de lipitor komen..bij de apotheek na gevraagd...nee hoor mevrouw..dat komt daar niet van...toen weer bij de cardioloog...die zei..stop ermee...en kijken we wat er gebeurd...en ja hoor..mijn menstruatie was weer normaal de volgende cyclus...en dat na een jaar getob...je wilt niet weten hoeveel zwangerschaptesten ik heb moeten kopen..ik dacht toch eventjes dat het gebeurd was...hihihi..

sindsdien slik ik ze niet..en als ik nu steeds die berichten lees word ik er niet vrolijk van..en dan hebben we het niet eens over bijwerkingen die er nog steeds niet bij staan...

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Doodeng al die bijwerkingen maar ik durf er niet mee te stoppen. Ik was al wat onregelmatig op dat gebied toen ik met die statines begon dus ik had er geen echt last van. Soms lukt het wel om de directe bijwerkingen kwijt te raken voor een andere van hetzelfde type te proberen. Zo ben ik van mijn extreme haaruitval afgekomen door een andere bloedverdunner te gaan slikken. Ik ben nog steeds verbaasd dat er geen bos haren in de kam zit na het kammen. En nu maar hopen dat mijn haar weer normaal gaat worden.
Voor al die uitzoekerij van ´waar komt dit rare effect vandaan´ terwijl je arts zegt dat dit niet door het medicijn kan komen, kan je soms ook dankzij een site als deze lotgenoten vinden die soortgelijke ervaringen hebben. Heb je toen ook een andere statine geprobeerd? Ik lag eens naast iemand in het ziekenhuis die er doodziek van werd maar wel goed op een ander soort reageerde. Ook is er een waarbij je geen grapefruit(sap) mag gebruiken.

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

ja ,en die heb ik,als ik dit allemaal lees......ik weet het dan niet meer,ik ben veel te voorzichtig om ergens mee te stoppen.Soms denk ik dat ik niks heb en dat ze,de dokters,het allemaal verzonnen hebben om mij maar pillen te laten slikken, en om de kas van de producent te spekken.Nee toch???ik heb zeker gewoon hartfalen,..............maar mijn chorosterol was goed,zeiden ze,Ik neem wel q10 op de berichtjes van jou ,Lisa,en daar voel ik me heel erg goed bij.

mooie foto Marjolijn,ik ga ook een leuke foto neerzetten,nou nee ik ga m,n dochter vragen dat te doen,ga vaavond maar vroeg naar bed ,nou ja op tijd,al mijkinderen en kleinkinderen zijn op bezoek geweest,het was een heerlijke dag ,wel een beetje druk,lieve groetjes Nel

bennel
afbeelding van bennel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 14/09/2008 - 10:39

Hallo Koos,

Ook ik heb verschrikkelijke hartritme stoornissen gehad. Ik slikte toen tambocor. Een wondermiddel, om zo maar eens te zeggen. Verleden jaar november werd er geconstateerd, om een lang verhaal kort te maken, dat ik een dichte en een bijna dichte kransslagader had.Ben in februari van dit jaar geopereerd en heb 2 omleidingen gekregen. Een hele gebeurtenis om het zomaar eens te zeggen. Heb daarna toch nog steeds hart ritme stoornissen gehouden. Heb eerst andere medicijnen geslikt, maar daar was geen verbetering mee gekomen. Inmiddels zit ik weer aan de tambocor en ik ben dat verschrikkelijk gebons en gedreun in mijn lichaam zo goed als kwijt. Voor mij dus een wondermiddel Ik voel me er wel een stukje beter bij. Ik hoop dat er voor jou ook een wondermiddeltje wordt gevonden.
Ik wens je heel veel sterkte en toch ook fijne feestdagen en een gelukkig 2009.

Groetjes Bennel

P.H.M.Houdijk-Blonk

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Dat krijg je met al die (klein-)kinderen over de vloer. Ik zou totaal gesloopt zijn en dan staat mijn verstand stilstaan.
Nel, je bedoelt vast mijn nieuwe profielfoto met Polly, het leukste hondje van de hele wereld.

Nooit op eigen advies met een medicijn stoppen hoor. Ik moet er niet aan denken dat iemand zijn gezondheid er helemaal door verliest alleen door wat ik ergens schrijf (alleen reageer ik alleen maar op een publicatie). Voor de meeste zaken geldt: er leiden meer wegen naar Rome. Er is niets tegen wat kritischer slikken en laten prikken. Zeker oudere mensen die voor verschillende kwalen door verschillende artsen medicijnen hebben voorgeschreven gekregen, kunnen door alle wissel- en bijwerkingen van de regen in de drup raken. Gelukkig worden de apothekers hier steeds meer alert op. Mijn vader bleek jarenlang echt verkeerde medicijnen te hebben geslikt. Maar dat was op het platteland bij een apotheekhoudende huisarts van het soort dat nooit aan zichzelf twijfelt en principieel tegen doorsturen bleek (eigen ervaring). Na een ongeluk haalde een specialist een bezem door zijn medicijnen en heeft hij nog een paar jaar wat kwaliteit van leven gehad.

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

op je eigen houtje stoppen moet je nooit...ik heb het gedaan op advies van de cardioloog..verder nooit meer een andere cholesterolverlager gehad..was toch niet zo belangrijk denk ik dan maar..

ooit begon mijn huisarts er weer over, heb hem toen verteld wat er gebeurd is..en nog er over door zeiken..heb gezegd dat ik dit soort dingen liever aan de cardioloog overlaat..die weet wat ik heb en wat ik slik...hij ook wel..maar is er toch minder in thuis om het maar zo te zeggen..

Groetjes,

 

Marjolijn

Kelly Kathleen ( )
afbeelding van Kelly Kathleen
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Zolang je niet van de ene bypass in de andere rolt, loopt het wel los.
Het tussen verschillende visies inzitten, is erg vervelend. Ik heb dit gehad met de cardioloog van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en die van mijn eigen ziekenhuis. Terugkijkend had ik het eerste advies moeten aanhouden. Nu heb ik weer eens gekozen tussen het advies van de neuroloog en mijn huisarts. De meningen over de behandeling van het carpaal tunnelsyndroom konden niet verder uiteen lopen. De neuroloog wil wéér beide handen opereren (ik ben al geweest en het heeft ca. 6 jaar geholpen) maar nu zit ik aan de bloedverdunners waar ik niet mee durf te stoppen en ik verheug me niet bepaald op die operaties en de bijbehorenden beperkingen en extra afhankelijkheid. Ook zegt de neuroloog dat de cortisoneninjecties die ca. een half jaar verlichting geven maar eens in de zoveel jaar gegeven mogen worden en mijn huisarts zegt dat het meerdere malen per jaar mag... Als tussenweg gebruik ik nu spalken om mijn polsen 's nachts recht te houden en er minder schade aan de zenuwen wordt aangericht.
Dat het ook gezellig kan zijn in het ziekenhuis blijkt wel door het bezoek dat zo komt; deze mevrouw doet de metingen m.b.t. het functioneren van de zenuwen in de handen en we waren natuurlijk aan de klets geraakt over de huisdieren.

Groetjes,

Suzan

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

ik ben aan mijn lnkerhand geopereerd aan een carpaal tunnelsyndroom..
pijn is weg...maar toch heb ik nog geregeld uitval en minder voelvermogen...om het maar zo te zeggen...

ben ooit naar een andere neuroloog geweest in een ander ziekenhuis..en die wist mij te vertellen dat 80% van de geopereerde gevallen hiervan..niet 100% werken..
en toen ik dat hoorde dacht ik..laat maar zitten...dit was dus voor jan met de korte achternaam geweest...

dus ik zou als ik jou was....even nadenken of je er wel weer aan zou beginnen..

ik ben nog niet in een bypass gerold..dus wat dat betreft scheelt dat weer..
mijn aandoeningen zijn volgens zeggen aangeboren...pffffffff..en dat na zoveel jaar na je geboorte...

Groetjes,

 

Marjolijn

Kelly Kathleen ( )
afbeelding van Kelly Kathleen
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Het was mij vooraf wel gezegd dat de operatie niet altijd zou helpen maar bij mij is de klacht dat mijn handen ´s nachts eerder sliepen dan ik, verleden tijd. Pijn helaas niet maar die hoeft ook niet hierdoor te komen. Ik heb ook in alle gewrichten artrose en volgden de reumatoloog moest ik er driemaal daags paracetamol voor nemen. Zo erg is het niet dus als het met minder pillen kan, graag. Voorlopig red ik me wel met die spalken. Ze zijn alleen heel erg warm. Als je ze voor volleybal zou gebruiken, sla je met gemak de bal door de muur :) Ik heb lineaaltjes gekocht en daarmee ga ik iets luchtigers in elkaar draaien. Ik probeer wel zuinig op mijn handzenuwen te zijn want afgestorven is afgestorven (meestal) en dan kan je op je oude dag jezelf alleen daardoor al niet meer verzorgen. En aangezien ik nog steeds geloof dat ik 85 word, moet ik wel. Ik zie het al voor me; dan zijn er geen verzorgingstehuizen mee, alles wegbezuinigd en dan moet je aan je buurman vragen of hij de knoopjes van je kleding wil vastmaken. Maar voor elk probleem hoort een oplossing te zijn. Ik kan dan altijd nog aan de hobbezakken.

Was ik net zo opgelucht dat door de bloedverdunners de kans op kleine herseninfarctjes, zoals mijn moeder die heeft gehad, en daardoor een beetje lijdt aan vasculaire dementie, loop ik nu door de statines extra risico om de gewone dementie jonger te krijgen. Waarschijnlijk maak ik me dan niet meer druk om m'n kleding.

Groetjes,

Suzan

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Zo zie je maar...van ieder nadeel valt weer een voordeel te maken..whahahhahhaha...

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Wat moesten we zonder humor?

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Dan zou het leven ene tranendal zijn ben ik bang...ben gelukkig van nature een positief mens...en humor..heb een mens zo af en toe echt nodig!!

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Wat is Bobbie een schatje ,maar je ziet er zelf ook erg leuk uit!!! Ik zou niet stoppen met medicijnen maar het zijn er wel veel he? Ik heb gelukig nog geen last van bijwerkingen gehad,behalve met m,n bloeddrukverlagers ,daar ben ik echt drie weken heel duizelig van ,dus als ze verhoogt worden ,dan ga ik er maar weer drie weken voor,het is niet anders.Vandaag ben ik met m,n jongste zoon naar de Rijnekeboulevard geweest ,dat is voor het eerst sinds ik ziek geworden ben,we zijn geloof ik wel in tien tot twaalf winkels geweest.Heerlijk vind ik dat ,het is echt ons ding samen,m,n zoon hoopt binnekort te verhuizen ,dus het was om alvast te kijken,waar hij dingen kan kopen!

leuk dat je ook gelooft om 85 te worden ,ik geloof dat ook .....en jij Marjolein????? wat denk jij??,dan moeten we maar vragen of we bij elkaar in de buurt oud mogen worden dat is wel prettig om elkaar te helpen met die hobbezakken,kunnen we ook gezellig kletsen

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Gezellig Nel, vaak vinden jongens dat toch minder om met mams te winkelen...des te meer genieten als het wel kan ...

tuurlijk word ik minimaal 85...ik woon in Rotterdam...katwijk is wat noordelijker...weet niet waar Suzan woont??..dacht dat Kelly zo heette..maar kan het niet terug zien als ik een bericht aan het typen ben..whahahhahah..

van die overtoomzakken zijn ook wel wat..lekker groot en waterdicht...ook handig als het regent als we ergens verdwaald zijn...hihihihi..

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

jahhhhh.....dan gaan we expres verdwalen!!!!!!We lopen wel een risico in die grote zakken,dat ze ons dan bij het groot vuil zetten......................nou ja ,dan komen we zeker nog eens ergens.....haha

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

wie weet maken we zo nog een wereldreis zonder dat we het beseffen..whahahhahhaha

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

vind je Afrika wel wat!!!!! ik ben daar nog nooit geweest

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

nee...nog nooit geweest...lijk mij wel tussen de leeuwen en de tijgers...en nijlpaarden..zijn ook mijn favoriet..hihihihi...

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

we houden nu eenmaal van diertjes groot en klein!!!!!! en hoe was je lange weekend,heb je het leuk gehad????

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

lekker van alles en nog wat gedaan...zaterdag wat gewinkeld...zondag hebben we vijf bullen gewassen in de tuin...ik rook net zo hard naar de shampoo als de boeffie's..en net zo nat..whahhahahah...en vandaag lekker relaxed...op even boodschappen na dan..want ik was stokbrood vergeten te halen...oeps..zondag wilde we stokbroodjes met allerlei lekkers eten..en toen zei mijn man..en waar heb je de stokbrood gelaten..ohw...vergeten..whahahhaha..dus dat hebben we vandaag gedaan..mijn buuf vertelde dat de c1000 open was vandaag..wist ik niet, anders was ik naar een avondwinkel gegaan...want een beetje zonde om al het lekkers te laten bederven niet waar?

verder lekker gewandeld met de bullen...en achter de pc gezeten met mijn virtuele boerderijen..whhahahhaha.

morgen weer werken...kijken wat de week ons weer brengt...

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

is dat farm-ville???? dat heb ik ook een hele tijd gedaan,tot ik er van de ene op de andere dag geen zin meer in had ,gek is dat he? ik heb er altijd erg van genoten,maar ik zou nu niet meer weten hoe ik het moet doen,Ik heb dat vaak hoor ,dan is het ineens over!

lekkere stokbroodjes....mmmmmm....wij hebben bloemkool gegeten ,met rosbeef,Ik ben naar de markt geweest,vrijdag Dick haalt normaal de boodschappen.We eten in het weekend ,vaak iets makkelijker,vooral zondags,broodjes met allerlei vleesjes ,ik meestal tartaar,daar zit niets toegevoegds in,of wraps,vind ik zelf ook erg lekker daar kan ik in doen wat ik wil.Ik zet het dan op tafel in de kamer en dan kunnen ze ,de kinderen ,pakken wat ze willen.Ik ben niet zo van de bediening!!!!! meer van het kletsen....hihi

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

wij ook hoor...stokbroodjes gesneden....in plakjes..en dan een ronde draaibord waar alle lekkers op ligt...van diverse kaasjes, salade's, rosbief, chorizo..schwartzwalder schinken..hihihi...heerlijk smullen...en de bullen genieten mee..vooral het stinkkaasje van baassie..wahahahah

hmmm..tartaar met uitje gesnipperd...zo rauw op het broodje...wow..daar heb ik ook weer eens zin in...hihihi...mijn man walgt ervan..maar zo lekker...hihihii

Groetjes,

 

Marjolijn

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

happy harvest op hyves..landleven heb je nu ook...

farmerama...my free farm...en op facebook farmville en cityville..hihihi..

dus ik ben flink aan het boeren..virtueel dan he....hier in de tuin hooguit de aardbeien...

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

dus je bent lekker van de straat!!!!!!

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

ach...je moet ergens aan verslaafd zijn ..hihihihi...vind ik leuk..smorgens voor ik naar mijn werk ga ...tussen half 6 en half 7 werk ik alles even bij...en dan sávonds weer eventjes bij werken...

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

je bent gewoon verslaaft aan werken....... HAHAHA, groot gelijk ,het is ook leuk!!!!!Sjonge Marjolijn ,sta je zo vroeg op?je moet natuurlijk reizen in Rotterdam ,dat is altijd een probleem vind ik in de stad!!!! wij hebben 22 jaar in Leiden gewoont en als ik naar m,n werk in Katwijk ging had ik net zoveel tijd nodig om de stad uit te komen als om naar Katwijk te rijden ,en dan is Leiden nog een klein stadje.Maar het leuke van de stad vind ik de sfeer,een dorp is vaak toch ff meer behoudender,teminste dat is Katwijk wel.Ik heb er natuurlijk tot aan 1988 gewoond en toen ik wegging miste ik het niet hoor!!!!We zijn allebei wel Katwijkers maar hebben ook veel import in onze fam, en dat maakt je toch altijd eventjes ,anders, maar het is goed hoor om hier weer te wonen,ik ben in 10 min. op mijn werk,op de fiets en ook naar strand is het 10 min. dat is wel fijn.Dick vind het grappig dat je aardbeien in je tuin hebt,hij heeft een volkstuintje........en ook met aardbeitjes en andere gezonde dingen,lekker hoor

Kelly Kathleen ( )
afbeelding van Kelly Kathleen
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Virtuele zaken als farmville kunnen mij niet boeien. Ik heb er ook geen tijd voor. Ik moet jullie proberen bij te houden ;)

Ergens komen, best interessant maar Afrika is niet voor me, met of zonder hobbezakken en opvliegers. Het is maarr goed dat we niet alles vooraf weten. Twintig jaat geleden heb ik kanker gehad en de artsen zaten knap moeilijk te doen maar ik had altijd het gevoel dat ik er niet aan dood zou gaan. Dus die 85 jaar halen, is nog niet zo;n onhaalbare kaart.

We zijn vanavond toch maar die nan´s gaan eten. Buitenshuis eet ik meestal vegetarisch dus zonder vlees kan je je ook nog wat permitteren qua hoeveelheden. Voor het geval er toch nog een tekort ergens van was, heb ik dat gecompenseerd met een extra glaasje wijn. Gelukkig kan mijn bloeddruk wel wat hebben want die overheerlijke pickels zijn bremzout.

We moeten maar weer eens op een ander onderwerp inhaken want het systeem is niet ingesteld op praatgragen.

O ja, ik woon in het centrum van Haarlem en samen met het leukste hondje van de wereld loop ik graag een rondje om de kerk (St. Bavo) of langs het Spaarne. Met de oudjes loop ik natuurlijk ook maar met hen maak ik kleinere rondjes. ;)

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

De aardbeien staan in twee grote potten hoor..anders worden ze door de bullen opgegeten..soms stiekem pikken ze er eentje als er eentje laag over de rand hangt..hihihi..boeffie's..

valt wel mee hoor..heen is het 15 minuten naar de stad...door de tunnel..terug wat drukker..maar ik begin al om half 8..lekker vroeg..tot 3 uur vanmiddag...
en dan nog een uurtje thuis...

Qua hitte is afrika niets voor mij..maar ach..in die hobbezak weet ik er toch niets vanaf..hihihihi

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

lieve dames van de praatgroep,kunnen we niet een onderwerp kiezen dat niet met hart of zo te maken heeft,heeft een van jullie een idee???

Dus Africa is niks,we hebben niets aan opvliegers,we willen wel alledrie genieten!!!!!Dan gebruiken we die zakken maar ergens anders voor,twintig jaar terug Suzan,en verder nooit geen last gehad of juist wel?je leest soms dat mensen die b.v.chemo gehad hebben later problemen krijgen met hun hart.
Hoe is het vandaag geen overbodigen slagen of kramp???Haarlem is een heel mooie stad met van die leuke woonwinkels!!!!!!!!Je hebt best wel wat rondjes te lopen daar,en lekker bij het spaarne,gezellig

Marjolijn ,eten je hondjes aardbeien?Snuf is al op een leeftijd dat hij eigenlijk alleen nog maar morgens brood,met beleg en avonds oudehonden brokken kan eten,en hij vind het ook goed zo,als de baas er maar hij en hij verder met rust gelaten wordt.Hij kan ook morgen niet met me mee lopen ,alleen als ik heel rustig loop,dus Dick gaat meestal met hem naar buiten.

Ik werk nu tot kwart voor twee ,dat word volgende maand tot2 uur,dan zien we in augustus wel weer!!

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Alle dingen van de dag....wat er maar in je opkomt??

Werd vanmorgen zelf al wakker met zere buik..tweede dag van mijn ongesteldheid...pffff...ik heb mij naar mijn werk gesleept..maar had geloof ik beter thuis kunnen blijven..maar enfin..toch nog wat gedaan...al ben ik geregeld heen en weer gegaan..
toen ik thuis kwam was mijn humeur -20...en ben mijn bed ingedoken...whahhahahha..

om zeven uur werd ik door mijn eega gewekt dat het eten klaar was...ik lag net wakker..en was toch een tijdje heen geweest..hihihihi..en buikpijn verdwenen tot een vaag gevoel..daar doe ik het voor..hihihi..

lekker gegeten en daarna met de bullen naar buiten geweest..
tis best aangenaam weer kan ik wel zeggen..niet verkeerd..niet te warm..precies goed..

Er is er eentje dus vind aardbeien heerlijk...en onze dame Wendy vind het leuk om te plukken...hihihihi..

onze overleden Teal'c kon er wel kilo's van op...
ooit een prachtige foto met alleen maar aardbeien erop gezien van mijn plant door mijn eega naar mijn werk gestuurd.....dus ik gelijk hups naar buiten toen ik thuis kwam...uhhh..waar zijn die aardbeien???....
in de keuken gekeken..in de ijskast....nergens te vinden
toen kwam mijn man met de honden thuis...ik zeg..waar zijn die aardbeien??..

wat denk je..en knikt zo naar onze Teal'c...die had ze dus allemaal opgegeten..whahahhaha..dus sindsdien staan ze op een verhoging..zodat ze er niet bij kunnen...

helaas is onze Teal'c maar 9 maanden geworden...maar dit soort verhalen houden hem levend.....was zo'n heerlijk ding..

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Tael,c is dus een volwaardig lid van de gang,ook al is hij er niet meer,ik heb ff zitten genieten van je mooie honden Je hebt nog geen overgangsperikelen?????? alleen maar buikpijn,Ik heb niets meer,geen buikpijn en geen overgang.....ik ben al oud hoor!!!!!!Soms alleen opvliegerig ,maar dat had ik atijd al....hihi

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Wat verschrikkelijk, Teal´c zo jong overleden. Toch niet doordat hij wat verkeerds had gegeten. Gisteren tijdens het bezoek stal onze grote dame de chocoladekoekjes die ik op de het aanrecht had gezet. Best ver naar achteren maar ze had ze wel. Gelukkig hebben we de meeste kunnen afpakken;mijn krachtterm had wel effect. Chocolade, zeker puur is vergif voor honden.
Jammer dat je je vandaag zo slecht voelt. Ik heb juist een hele goede dag achter de rug; op m'n hardst gesport, vanmiddag de plantenbakken voor het huis van nieuwe plantjes voorzien en vanavond nog een uurtje met ons oudste hondje op Schoteroog gewandeld. Dat is een voormalige vuilnisbelt maar is nu een heuvellandschap met wandelpaden en mooie vergezichten. Alleen was dit de laatste keer dat ik haar daar los liet. Pici is 14 jaar en zo doof als een kwartel. Vroeger lette ze uitstekend op mij maar nu vergeet ze om steeds om te kijken en op een gegeven moment ging ze echt een gevaarlijke kant op. Ik had eerst mijn adem verspild met roepen en toen moest ik er ook nog op een holletje achteraan. Dat was echt boven mijn kracht. Ze loopt zo licht als een veertje en kan ook netjes aan de lijn lopen dus madammeke gaat daar niet meer los.

Morgen een betere dag voor jou gewenst,

Groetjes,

Suzan

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Volgens mij moet dit wel kunnen ergens op het forum. Ik zal eens kijken. Dat maken we daar een koffiehoekje. Dat is ook veel beter dan hier. Hier hoort het over cholesterol etc. te gaan.

cesarina
afbeelding van cesarina
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 19/02/2009 - 20:08
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Hallo Kelly Kathleen

Had al gezien dat je in Haarlem woont.
Ik ken de buurt waar jij woont redelijk goed intussen.

Mijn zoon woont aan het Spaarne...even het bruggetje over en je bent in het centrum...Korte Spaarne is de juiste naam.
Hele leuke stad...met allemaal gezellige terrasjes en winkeltjes :)
Zou er graag willen wonen:)

Groetjes en geniet van je wandelingen met je hondjes.

Cesarina

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

kan vragen aan Job vragen of hij ons babbelhoekje wilt afsplitsen en dat dan ergens anders wilt neerzetten??..doet tie vast..hihhi..

nee..nog geen overgang...nog keurig op tijd ongesteld ook zonder pil of andere hormoonchemie...wil er eigenlijk wel een keer vanaf...was 10 jaar toen ik het voor het eerst kreeg...en ik word eind van het jaar 50...vind het lang genoeg geduurd..
al had ik tot mijn 40ste nooit last van enige perikelen..die buikpijn op de tweede dag is echt van na mijn 40ste...meestal valt het in het weekend...maar nu net niet..helaas...en soms...dan bereid ik mij op het ergste voor..en dan blijft het miraculeus weg..whahahhahah..

Teal'c is snachts aan een maagkanteling overleden...ik vond hem dood smorgensvroeg...die dag zouden de honden naar de fokker gaan op vakantie..en wij de volgende dag naar Kreta...ik heb het over september 2005...

in november 2005...overleed mijn teefje Quinta..net geen 2 jaar..in december zou ze dat worden...ze was net gesteriliseerd en keurig uit de narcose gekomen..en nog bij de DA en plotseling hartstilstand...alles heeft de DA er voor gedaan..maar mocht niet baten..

dat was echt een klap in dat jaar...twee jonge honden zo in ene klap weg...

Groetjes,

 

Marjolijn

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

ze hebben ook hun eigen website: http://bonkyshome.jouwweb.nl/

dus als je tijd en zin heb....er is zat te zien..als ik weer zin en puf heb zal ik weer foto's uploaden..maar er staan er al aardig wat op..

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Wat leuk! Een site voor de beesjes. Weet je dat ik die ook heb? www.silfescian.nl
Ik heb al een verzoek ingediend voor een babbelhoekje.

En Cesarina kan ik dus ontmoeten wanneer ik met een hondje langs het Spaarne loop. Haarlem is zo'n mooie en gezellige stad!

Groetjes,

Suzan

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Heerlijke stel heb je....mooie katten...zal je ook best druk mee hebben...zo'n tentoonstelling is ook best vermoeiend lijk mij...in ieder geval dat is mijn ervaring met de bullen..maar dat doe ik niet meer..hooguit voor de fun ga ik er nog heen..

lees hetzelfde principe bij de nieuwe kitteneigenaren als bij de fokkers van onze Turkse Van...hihhi..waren wij niet goedgekeurd was het poesje gewoon weer meegenomen naar huis...alleen maar goed denk ik...

Zie ook een Kuvaz..schatten van honden..leef ze/hij nog??..want dan zou ze/hij 12 jaar zijn nu..wat al een forse leeftijd zou zijn...mijn moeders eerste Newfy had een Kuvaz vriendinnetje...was zo grappig die twee als ze samen waren...

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Wat leuk dat je gekeken heb. Onze Kuvaszdame Eesz is er nog. De Kuvasz is nooit een populair ras geweest dus de rotzooi-maar-raak-fokkers hebben nauwelijk kans gekregen om de gezondheid en de heerlijke karakters te bederven. Ik hoop ooit de pupinfo voor dit ras gedaan en kreeg mensen aan de telefoon die graag een nieuwe wilden na het overlijden van hun vorige. Zestien jaar voor een teef is een hoge leeftijd maar tot mijn verbazing niet bijzonder zeldzaam. Onze reu Dimbo die we eerder hadden is 13,5 jaar geworden.
Onze eerste Pumi Urzsi is 14 jaar geworden en onze huidige oudste Pumi is... nu veertien. Ze is zo goed als doof, ziet e.e.a. ook niet echt meer maar loopt nog als een kieviet ondanks/ dat ze pijnmedicatie/ontstekingsremmers moet slikken.
Als we straks dat babbelhoekje hebben, kunnen we het wel en wee van onze huisdieren daar ook een plekje geven. Ik heb gisteren een verzoek voor zo´n hoekje ingediend.
Hondententoonstellingen doe ik niet voor mijn plezier. Extreem grote hallen, vieze vloeren en smerige uitlaathoekjes. Ik heb me laten overhalen om met ons nieuwe hondje naar de Eurodogshow te gaan. Het is een dubbelshow en we hebben afgsproken dat Huibert de tweede dag in zijn eentje doet. Ik heb een week hersteltijd nodig. Zondag gaan we ook naar een hondenshow maar die is buiten, kleinschalig, niet vies, hooguit nat. Als het te gek wordt, kruipen we in de auto. Ik neem een boekje mee voor het geval dat.
Ik ga even kijken of het babbelhoekje er al is.

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

ook al een bejaarde-tehuis lees ik bij jou thuis...nou..16 jaar vind ik echt een uitzondering hoor bij grote rassen dan...hoe groter het ras..des te jonger ze overlijden...

de bullen vallen ook onder de grote hondenrassen wat dat betreft...en ja..het is een crime als geldwolven een ras ontdekken...dat zien we ook bij de bullen...pffff..maar ook de mens die een puppy wilt kopen..tja..1000 euro is goedkoper dan bij een goede fokker..en maar zeiken als het hondje wat mankeert achteraf...en zo houden we de broodfokkers in stand zeg ik altijd maar..

hier geen gefok hoor..alleen mijn ene bull Cassie is als dekreu gebruikt door mijn fokker..heb hem ook van haar gehad toen mijn bulleteefje Quinta overleed..hij was toen 10 maanden en zou een dekreu worden bij de fokker...dus onder het mom dat hij bij mij woonde en zij hem af en toe kon gebruiken is hij bij mij komen wonen...

Groetjes,

 

Marjolijn

Kelly Kathleen ( )
afbeelding van Kelly Kathleen
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Ik hoop maar dat we gauw dat Babbelhoekje hier krijgen.
Grote honden hoeven niet per definitie jonger te overlijden. Bij dit ras is er altijd geselecteerd geweest op een gezonde functionele lichaamsbouw. Er zijn grotere hondenrassen waarbij overlijden met 6 à 7 jaar al op zijn. Ik doe dat mezelf én deze dieren niet aan. Hoe ouder, hoe liever en ook nog eens meer kwaliteit van leven (totdat de gezondheid echt instort).
Dat er zoveel dierenleed bestaat, komt eigenlijk door de consument die zo goedkoop mogelijk wil en waar vraag is, komt aanbod. Hoe kritischer de koper, hoe gezonder de rassen zullen worden.
Fokken - hebben we met de honden nooit gedaan maar nu maakt mijn hart toch wel een huppeltje wanneer ik me de evt. pupjes van Polly en het reutje dat vorig jaar de clubmatch heeft gewonnen, voorstel. We hebben al dertig jaar een kennelnaam, kan die ook eens gebruikt worden.
Prima oplossing, een dekreu als huisdier bij anderen. Zo probeer ik als catteryhoudster te werken want in de kattenwereld hebben de dekkaters lang altijd een goed kattenleven.

Groetjes,

Suzan

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Hier ook eentje met een kennelregister..hihihi..maar die nooit gebruikt zal worden..

toch zijn er maar weinig grote hondenrassen die echt ouder worden dan bv 12...mijn moeders eerste newfy is 12 geworden..haar tweede 10 jaar...hartprobleem..

met de eerste newfy hebben we ook watertrails gedaan..dat is reddingzwemmen en boot ophalen..Bowie..was heel actief ermee...en deed het ook waanzinnig goed...de laatste keer dat hij mee deed won hij en de eerste prijs van de reuen..en de veteranenbeker..whahhahah..ze kwamen nog speciaal vragen of zijn leeftijd nog wel klopte..

kwaliteit van leven is wel het meest belangrijk...voor de dier..maar ook voor de mens...

Groetjes,

 

Marjolijn

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Vind deze foto trouwens zo schattig..wat apart dat ze zo anders van kleur zijn als ze nog jong zijn..

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Wat hebben wij veel gemeenschappelijk. Ook al een ongebruikte kennelnaam.
Polly is ons toverballenhondje. We kregen haar pikzwart met staande oortjes en geleidelijk aan is dit nozemachtige beertje veranderd in een zilvergrijze schoonheid met volmaakt getipte oren. Wij zijn helemaal wous van de Hongaarse honden; hele oorspronkelijke nog niet bedorven honden (als je de goede fokkers weet te vinden). Polly is onze derde Pumi al en haar beide voorgangsters zijn minstens 14 jaar geworden.
Ik heb me verder nooit verdiept in de technische kant van het fokken van honden omdat het met onze eerdere teefjes nooit speelde maar 'with some help of my friends' zou een hondennestje realiseerbaar moeten zijn. Mijn schoonzusje heeft onlangs ook met goed gevolg haar eerste hondennestje (hulphonden) gefokt.

Groetjes,

Suzan

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

ongelofelijk Suzan en Marjolijn,wat hebben jullie mooie dieren!!!!!!!!!!ik heb de hele avond naar foto,s en you-tube filmpjes gekeken en ik ben echt sprakeloos,wat een werk om dat allemaal eten te geven en te verzorgen,wat een werk hebben jullie!!!!!!!!!Wat ontzettend mooi zijn ook de sites die jullie hebben,ik vind jullie allebei fantastische vrouwen,liefs Nel

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Dank je wel, Nel. En toch hebben we ook nog tijd om dit forum vol te schrijven :laugh:
Zo leuk dat we elkaar hier gevonden hebben.
Ik ga weer even kijken of de beheerder al tijd heeft gehad om een gezellig hoekje voor ons te maken waar we kunnen praten over alles wat ons aan het hart gaat.

Kelly Kathleen ( )
afbeelding van Kelly Kathleen
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Wat leuk dat dit oude draadje geactiveerd is. Vier en een half jaar geleden en het was heel erg gezellig geworden dankzij de gemeenschappelijke bezorgdheid over de bijwerkingen. Ik blijf braaf slikken want ik ben gewoon heel erg bang voor een nieuw infarct.
Bij het nalezen zag ik dat 'we' het privé over virtuele boerderijen hadden. Toen zag ik daar absoluut niets in en nu, tot mijn stomme verbazing, ben ik verslaafd aan Hay Day. Ik denk dat al die uren extra zitten riskanter zijn dan welk medicijn dan ook.
Ik hoop dat het iedereen hier goed gaat.

Hartelijke groet,

Suzan

Hermann1001 ( )
afbeelding van Kelly Kathleen
Re:Statine slikken ‘voor de zekerheid’ is gevaarlijk

Een oud 'draadje', maar gezien de titel past het bij datgene wat ik wil schrijven.

Over statines is op dit forum al erg veel geschreven, door voor en tegenstanders. De laatste tijd heb ik veel publicaties opgezocht van tegenstanders van statines, mensen die meer of minder een studie in de gezondheidswetenschappen hebben gehad. Zover ik kon nagaan, had ieder wel een vlekje op hun blazoen, de één vertelde, dat de gezondheidsrisico's van (mee)roken nogal meeviel, vakgenoten over zich heen kreeg en toen maar de aanval op statines inzette tot mensen, die hun licentie kwijtraakten. De artikelen in kranten en tijdschriften die hun onderzoek aanhaalden, daarvan is me niet precies duidelijk geworden of het om mensen ging die preventief behandeld werden (geen klachten van hart- en vaatziekten hadden) of dat de statines ook 'gif' waren voor mensen, die al wel hart- en vaatziekten hadden. Waarschijnlijk gaat het om de eerste groep van mensen, dus diegene, zonder klachten.

Mijn dochter is praktijkondersteuner (HBO) en heeft inmiddels al voor 5 verschillende huisartsen gewerkt. Op dit moment is het haar taak om mensen met hartproblemen, etalagebenen of controles uit te voeren, die een cardioloog niet (meer) hoeft te doen te helpen en te ondersteunen en om ook preventief actief te zijn. Op mijn vraag of mensen met een verhoogd cholesterol ter preventie een statine voorgeschreven kreeg, antwoordde ze, dat dat nooit het geval is. Zij had dat in ieder geval nog nooit meegemaakt. Een verhoogd cholesterol is niet voldoende dus, maar als er roken, zwaar overgewicht, weinig beweging of in de familie hart- en vaatziekten voorkomen, als aan een aantal van deze voorwaarden is voldaan, dan pas wordt er eventueel toe overgegaan om statines voor te schrijven. De huisartsen waaronder zij gewerkt heeft, waren zeer voorzichtig met het voorschrijven van statines. In eerste instantie probeert zij een verandering in leefstijl te bewerkstelligen, hoe moeilijk dat voor sommigen ook is. Mijn dochter weet dat er veel bijverschijnselen zijn en de therapietrouw vanwege de bijverschijnselen niet erg hoog is, toch is ze ervan overtuigd dat het goede medicijnen zijn, dus datgene doen, wat ze beloven. Anders dan Becel pro-actief, die mensen ter preventie op hun brood smeren - een zelfopgelegde preventieve medicatie lijkt wel. Mensen die al wel hart- en vaatziekten hebben ontwikkeld raadt ze aan, indien mogelijk, toch de voorgeschreven statines in te nemen. Er zijn er nogal wat in omloop en met het goed instellen kunnen een hoop bijwerkingen voorkomen worden.

Op mijn vraag, of die 'doktersbezoeken' vanuit de farmacie niet het voorschrijven van statines zou verhogen, antwoordde ze, dat de huisartsen die bezoeken liever kwijt dan rijk zijn - het kost teveel tijd. Die tijd is nuttiger te besteden. Dus nee, huisartsen zijn niet heel ontvankelijk voor zulk soort bezoekjes.

Al met al schetst ze een integer beeld van de huisartsen waaronder ze (ge)werkt (heeft). Het beeld dat ik over mijn huisarts heb kan ik met haar delen. Géén vingerprikje (laten) doen om het cholesterol te bepalen -de uitslagen zijn nietszeggend- en ter preventie geen Becel op de boterham smeren (tenzij dat als verrukkelijk wordt ervaren) -want dat zet geen zoden aan de dijk. En als de artsen het nodig achten, gewoon maar statines innemen en hopen, dat er niet al teveel bijverschijnselen zijn. Als leek kan ik er niet veel meer over zeggen.