4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
hkolgen
afbeelding van hkolgen
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 9 maanden geleden
Lid sinds: 06/11/2008 - 13:38
Sporten en bètablockers

Vanwege overgewicht ben ik intensief gaan fitnissen om de kilo's kwijt te raken. Na een half jaar is dat nog niet gelukt. Nu zei iemand dat dit door de bètablockers komt. Doordat vetverbranding plaats vindt bij een hartslag van 60-85% van het maximum, bij mij tussen 104 en 128 spm, en de medicijnen de hartslag laag houdt, wordt geen vet verbrandt. Ik heb een tijd mijn hartslag tijdens inspanning gemeten en ik kom inderdaad niet boven de 100 spm, gemiddeld 95 spm. Heeft hiermee iemand ervaring en mogelijk een oplossing?

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Sporten en bètablockers

Ik begrijp dat jullie daar wel gefrustreerd door worden.
Kilo's kwijt raken op een normale manier is al ontzettend moeilijk. Dat gaat niet één twee drie. Maar als dan blijkt dat je tegengewerkt wordt door een medicijn...
Helaas heb je deze toch nodig...

Ik wil niet met suffe ideeën komen, maar toch... Powerwalking? hebben jullie dat ook geprobeerd? Of levert dit andere problemen op? Bij powerwalking gaat je hartslag niet enorm veel omhoog, maar er zijn toch veel mensen die er baat bij hebben.

Wat zouden de nadelen zijn?

hkolgen
afbeelding van hkolgen
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 9 maanden geleden
Lid sinds: 06/11/2008 - 13:38
Re:Sporten en bètablockers

Vergelijkbaar met powerwandelen is Nordic Walking, maar wel op de goede manier. Ook dat heb ik een tijd gedaan. Je conditie neemt geweldig toe met als dank een verdere daling van de gemiddelde hartslag. Dus een vicieuze cirkel.........
Je moet vaak afvallen vanwege de hoge bloeddruk, maar de bètablockers belemmeren dat.
Heeft de wetenschap hier niets op gevonden??

Arie2c
afbeelding van Arie2c
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 09/03/2009 - 18:27
Re:Sporten en bètablockers

Beste,

Ik ben begonnen zwemmen en zwemde tot voor kort 5x een uur in de week. Je gebruikt alles spieren en bij een tempo dat je nog niet hoeft te hijgen verbrandt je het meeste.

Ook gelet op mn voeding en ben toch 21 kg afgevallen. Bij spinning krijg ik meer het idee dat je aan je conditie werkt. Maar ben ook geen expert hierin hoor, voor mij heeft het gewerkt.

Nu fiets, zwem en loop ik 2x in de week.

Groeten,

Arie