8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Lisa
afbeelding van Lisa
Offline
Laatst gezien: 6 maanden 2 weken geleden
Lid sinds: 02/09/2008 - 13:05
Situatie Intensive care in VUmc is alarmerend

Een gewaarschuwd mens telt voor twee......

2 stukjes uit het bericht:.......

Quote:
De zorg voor patiënten op de intensive care van het VU Medisch Centrum is ernstig in gevaar. Sleutelfiguren binnen het Amsterdamse academische ziekenhuis luiden de noodklok over een angstcultuur waar tegenspraak niet wordt geduld en niet wordt geluisterd naar adviezen van medisch specialisten. Inmiddels zijn al twee dodelijke incidenten gemeld bij de inspectie.

Quote:
Het rommelt in de VU al jarenlang op de intensive care. Hart- en longchirurgen die patiënten na een zware operatie overdragen aan de intensive care stellen dat ze vervolgens volledig worden buitengesloten bij de zorg voor hun eigen patiënten. Hun adviezen worden genegeerd en kritiek wordt gezien als 'conflicterend gedrag'. Volgens meerdere betrokkenen leidt dit tot medische fouten.

Het hele bericht staat hier:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5270/Zorg/article/detail/3075761/2011/12/...

Lisa ( )
afbeelding van Lisa
Re:Situatie Intensive care in VUmc is alarmerend

Ook nog uit het VUmc bericht komt dit:

Quote:

Het ziekenhuis probeerde die zaak in de doofpot te stoppen, waarna een longchirurg zelf maar naar de inspectie stapte. De man is nu op non-actief gesteld.

Zo gaat men in Nederland om met klokkenluiders......het is een schande.

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Situatie Intensive care in VUmc is alarmerend

Ongelooflijk zeg....pffff..waar moet het heen met de zorg!!

Groetjes,

 

Marjolijn

tygo
afbeelding van tygo
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 5 maanden geleden
Lid sinds: 19/08/2009 - 10:09

Hoi Anna Ellis

Ik herken het gevoel wel maar het heeft bij mij ook wel te maken met een b12 probleem.

Ik weet niet of mijn lekke hartkleppen hiervoor zorgen. Op een andere manier kan ik je niet helpen, maar hoop toch dat je iets aan deze informatie hebt.

(ik heb ook een mitralisklepinsufficientie, maar heb nooit stilgestaan bij het feit dat daar mijn moeie slappe benen ook vandaan konden komen)

Ik prik wekelijks b12 en sinds vandaag krijg ik L carnitine van de huisarts. )las ik op het forum, en de huisarts had er geen probleem mee om het voor te schrijven)

Groetjes Margreet

Margreet Ham-Turk

Wandeltheo
afbeelding van Wandeltheo
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 02/01/2009 - 14:27

Ik snap het niet helemaal,
als je \"pm bijna leeg is\"
dan wordt ie toch vervangen?

anna ellis
afbeelding van anna ellis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 01/02/2009 - 13:37

Klopt, wanneer je pm bijna leeg is moet ik om de 10 a 12 weken naar het ziekehuis voor controle. Tenminste in het UMCG. En wanneer er nog een bepaalde hoeveelheid enrgie in je pm zit wordt hij vervangen. Dit is voor dat hij op de reserve stand springt.
Het is gewoon 1 keer gebeurd dat mijn pm tussentijds schijnbaar zo veel energie verbruikt heeft dat hij net in de tussenliggende periode op z\'n reservestand sprong. Op de reservestand houdt mijn pm het nog 3 maanden vol. Je krijgt dan wel klachten zoals boven beschreven en je gaat vocht vast houden. Sta je \'s morgens op zien je ogen er uit of je de hele nacht gehuild hebt zo dik. Blij dat er een resevestand is heb je nog voldoende tijd om actie te ondernemen.

anna ellis
afbeelding van anna ellis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 01/02/2009 - 13:37

Hoi Margreet,
Bedankt voor je informatie. Ik heb even vluchtig op Google gekeken naar de oorzaken van B12 tekort. De voedingsmiddelen die B12 bevatten krijg ik voldoende binnen. Er zijn ook ziektes die een B12 tekort kunnen veroorzaken, dit wist ik niet. Dinsdag ga ik weer naar de cardioloog en zal hem vragen of mijn bloed onderzocht kan worden op een eventueel gebrek aan B12. Mocht dit wel de veroorzaker zijn van mijn klachten laat ik het je zeker weten.

groeten,

Anna Ellis

tygo
afbeelding van tygo
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 5 maanden geleden
Lid sinds: 19/08/2009 - 10:09

Hallo Anna Ellis

Je huisarts kan dit ook laten onderzoeken hoor. Maar ik wil even iets \'rechtzetten\' Je kunt ook een B12 tekort hebben ondanks dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.
(ik eet gezond, mijn dochter zo mogelijk nog gezonder) en toch een B12 tekort en een foilum tekort, (dat gaat vaak samen)

Groetjes Margreet

Margreet Ham-Turk