default-header

Rugpijn na openhartoperatie

Home Forums Algemeen Rugpijn na openhartoperatie

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #79847 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Hallo, Ik ben nu 11 dagen geopereerd – openhartoperatie. Na 51 jaar werd er hartgeruis vastegesteld bij een jaarlijks medisch onderzoek. Ik werd doorverwezen naar de cardioloog en die stelde een ASD type II voor. Een opening van 3,5 cm! Ik had geen enkel vermoeden, nooit of nooit last gehad… Het herstel verloopt voorspoedig, na 6 dagen ontslaan uit het ziekenhuis. Maar nu heb ik toch een vraag, borstbeen ok…’t voelt wel een beetje stijf. Maar al van als ik in de intensieve lag heb ik een zeurende pijn in mijn linker schouder…Herkennen jullie dit ?? grtjs Martine

    #88906 Reageer
    animal
    Deelnemer

    De pijn in de schouders en nek tot hoofd toe blijft wel een tijdje.
    Is een gevolg van de langdurige operatie en de ongemakkelijke houding waar je in hebt gelegen.
    De pijn kan best wel 2 maanden aanhouden.
    Bij mij was de pijn zo goed als weg ,maar nu heb ik aan de rechterkant vanaf tepel tot oksel weer zoveel pijn dat ik er wakker van lig.(sinds een paar dagen)
    Ik ben 2 maanden geleden geopereerd (1-8-2012)
    Ik heb gehoord dat de pijn ook van zenuwen kan komen die tijdens de operatie zijn doorgesneden ,en nu hun weg weer moeten zoeken.

    #88907 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Het zou best kunnen komen van …. en ja, vul maar in.

    Ik kan niet uit ervaring zeggen hoe het nu is, in 1995 wist ik het wel. Inderdaad vanwege de ongemakkelijke houding tijdens de operatie (waar je niets van merkte…), ook vanwege het feit dat de borstkas was geopend en weer gesloten met staaldraad… wat ook voor een directe uitwerking op de rug zorgde. Hoe het allemaal was… ach, het duurt een paar maanden en dan is het weer over. Dat was toen, dat zal het nu nog zo zijn denk ik, hoewel de operatie-methoden en alles wat daarbij komt sterk verbeterd zijn in de loop van de jaren.
    Per saldo: het hoort er bij, het is net als bij de tandarts… de eerste tijd nog wat (na-)pijn en dan is het over… Hoewel: als ik ga stofzuigen over/op een ‘stoffen’ vloerbedekking, dan heb ik nog steeds wat last van de borstkas…

    Succes er mee,
    Jaap L.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Rugpijn na openhartoperatie
Je informatie: