69 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Lisa
afbeelding van Lisa
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 1 dag geleden
Lid sinds: 02/09/2008 - 13:05
Resveratrol, goed voor het hart

Resveratrol’s heart health benefits pinpointed?

22-Jun-2010

Resveratrol – een stof in rode wijn - may be influencing both blood vessel function and the function of fat cells, say new studies which may help explain its heart health benefits.
(resveratrol is ook als supplement verkrijgbaar, o.a. als extract uit het kruid polygonum cuspidatum (Japanese Knotweed root)).

Two studies published in the American Journal of Clinical Nutrition report that red wine appears to have a direct effect on the health of the cells lining blood vessels, while resveratrol may also influence the function of fat cells, and reduce the risk of developing conditions related to obesity.

The results were welcomed by Evi Mercken and Rafael de Cabo from the National Institute on Aging at the National Institutes of Health. In an accompanying editorial in the AJCN, the NIH scientists said “the potential effect of resveratrol in preventive medicine and treatment of metabolic diseases cannot be overlooked”. They called for well-designed human trials to further explore the potential benefits of red wine and resveratrol.

The promise of long life

Resveratrol, a powerful polyphenol and anti-fungal chemical, is often touted as the bioactive compound in grapes and red wine, and has particularly been associated with the so-called 'French Paradox'. The phrase, coined in 1992 by Dr Serge Renaud from Bordeaux University, describes the low incidence of heart disease and obesity among the French, despite their relatively high-fat diet and levels of wine consumption.

Interest in the compound exploded in 2003 when research from David Sinclair and his team from Harvard reported that resveratrol was able to increase the lifespan of yeast cells. The research, published in Nature, was greeted with international media fanfare and ignited flames of hope for an anti-ageing pill.

According to Sinclair’s findings, resveratrol could activate a gene called sirtuin1 (Sirt1 – the yeast equivalent was Sir2), which is also activated during calorie restriction in various species, including monkeys.

Since then studies in nematode worms, fruit flies, fish, and mice have linked resveratrol to longer lives. Other studies with only resveratrol have reported anti-cancer effects, anti-inflammatory effects, cardiovascular benefits, anti-diabetes potential, energy endurance enhancement, and protection against Alzheimer’s.

Resveratrol and fat mass .............

Meer lezen kan hier:

http://www.nutraingredients.com/Research/Resveratrol-s-heart-health-bene...

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

dat is het punt bij mij..ik blijf door gaan..en door even te roken pak ik dat rustpuntje zeg maar...hihihih..

ja..dat brood is ook heerlijk..vind ook dat italiaanse brood met tomaten, olijven e.d. erin gebakken ook heerlijk...ben gek op brood...ook op bruine broodjes met lekkere zaadjes e.d...hmmmmmmmmmm...heb altijd moeite als ik ergens vele soorten lekkere broodjes ziet..welke neem ik..want meer dan twee kan ik niet op..whahahhaha..dan zit ik stampvol...

ooit in Kreta in een dorp ook een specialiteit gegeten...dat zag eruit als matze..maar dan met geitenkaas en nog wat...en dat was ook verrukkelijk...inclusief frapé...(alleen niet met normale melk..maar met geitenmelk net van de geit af...whahahhaha..)

Groetjes,

 

Marjolijn

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

dat is waar ook, even vergeten te zeggen..maar ik mag niet lager gaan zitten met mijn bloedwaarde's mijn cardioloog vond het geen goed idee...was trouwens niet zo schokkend veel..normaal tussen de 3 en 4..moet ik zitten met prikken...maar dat was dan tussen de 2,5 en 3,5.

denk dat die verlaging alleen geld als je alleen maar een nepklep heb..en verder geen andere afwijkingen.

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

klaar met werk,ik heb vanmiddag voor een collegatje gewerkt,ik was gistermiddag vrij en dat kwam goed uit met al dat heen en weer gereis ,ik heb leuke rekjes gemaakt voor de folder van volgende week. ik ben niet veel te zwaar ,hooguit 5 kilo,maar ik eet mijn man echt onder de tafel,ben gek op fruit en groente en een broodje met lekkere kaas of vleesbeleg,ik eet natriumarm ,maar de kaas van de markt is heerlijk ,ik mag een half pond per week en dat eet ik ook echt wel,en dan pik ik soms nog een plakje gewone kaas ,als ik weinig natrium gebruikt heb.weet je ik vind roken niet erg, Dick rookt en van mijn 5 kinderen roken er 4 en de 5de een enkele keer ook ,ik zie hoe moeilijk het is om te stoppen!Ik vind het jammer voor ze dat ze het er soms zo moeilijk mee hebben,ik kan daar niets aan helpen.Want als ik je beschrijving van dat gerechtje op Kreta lees ,mmmmm volgens mij zit er spinazie in en bladerdeeg omheen en dan de griekse kaas een beetje uitgelopen,kijk dan ben ik ook een verslaafde net zo goed !!!!!!! Net zo goed met bezig zijn ....juist deze week zegt iemand tegen me,nu je hartfalen hebt zit je nu wel stil op de dag????ja moeilijk he ?ik neem wel rustpauzes b.v. smiddag een half uur of een uur maar het is verplicht ik ervaar het niet als niets doen,ik lees mijn dagboekjes en m,n bijbeltje en zo kom ik de tijd wel om ,maar is dat echt niets??ik weet het niet,ik ben erg van plannen en vaak zit er ook nog een tijd aanvast die ik me zelf geef.Ik ga niet meer dagen weg ,ik ging altijd met m,n vriendin naar fairs en beurzen vooral meubel en tuinbeurzen ,super...en dan nog winkelen naar tuincentra en meubelboulevards en ook naar mooie steden,dat is nu nog te veel ,wie weet he!!!!!maar ..morgen Pinksterweekend,we gaan genieten van alles wat op onze weg komt!het zonnetje schijnt en het wordt een mooi weekend,liefs Nel

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Gelukkig heb ik net gegeten want wat je allemaal noemt... We zijn toch maar thuisgebleven. Ik wilde ham-kaas-witlof uit de oven eten. Voor het lekkere had ik het graag iets vetter en zouter gehad maar dat is niet verstandig.

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Hoe meer er loos is, hoe hoger je moet zitten. Daardoor heb je wel meer risico´s op bloedingen. Omdat ik voor de zoveelste keer een bloedoog heb, maak ik me best wel zorgen over de mogelijkheid dat zoiets ook in mijn hersenen kan gebeuren. Maar ik hoor eigenlijk nooit van een ernstige bloeding bij iemand die bloedverdunners moest gebruiken.

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

heb je dan ook zo vaak, dat als je je b.v. stoot dat je zo erg bloed?????Dat heeft Dick wel en ook vaak dat er in z,n oog een adertje springt,is dat hetzelfde Suzan?

woohhh witlof,je raad het al he?

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

brrrrrrr..witlof...ik krijg het op geen enkele manier weg...komt in mijn mond..en dan heb ik al een brok in mijn keel en krijg het niet weg geslikt..al van jongsaf aan...vreselijke groente..en echt..uit de oven als salade geprobeerd..maar vind het echt vreselijk vies...hihihih..

spruitjes..dat vind ik heerlijk...maar goed..ook weer zat mensen die dat weer vreselijk vinden...

kaas..ja..ook hier een echte liefhebber...mijn collega neem altijd een pondje pikant belegen uit stolwijk mee..en die is mmmmmmmmmm....daar doe ik ruim 2 weken mee...lekker hoor op een donkere volkerenboterham..

paar weken terug was de graskaas er net..dus ook die al geproefd...ook jammie..en ja..feta....heerlijk...vind de griekse salade's ook altijd erg lekker..grieks eten sowieso...vooral van de grill af..ben ik een liefhebber van...

Nel wat jij betdoelt met die bladerdeeg ken ik ook..nee wat ik daar geproefd heb was echt net zo'n matze...en dan met feta er doorheen...echt heel apart maar ook ernstig lekker..

lopen doe ik best veel op mijn werk..we hebben een rond gebouw..dus ik moet geregeld aan de overkant zijn dus moet ik een rondje gebouw lopen..van de week moest ik dus wel 10 keer rondje gebouw lopen omdat ik op een fax zat te wachten van een verkoop van obligatie's maar die kwam maar niet...ik was om 3 uur kuis verrot...had er aardig wat kilometers op zitten..hihiii...

als ik te lang zit word ik stijf...dus ik ga geregeld even langs de fax en kijken of er post is...of koffie halen...ook heel erg broodnodig af en toe..hihihi..

Het was vandaag heerlijk weer...we hebben wat boodschappen gedaan...voor de dieren...kattengrit en kattenbrokken...zodat ze er weer een paar maanden tegen kunnen..en een nieuwe hondenkleed/mand..want eentje begint zwaar door te slijten..

op de terugweg even langs de marokaanse bakker..voor mijn man broodjes gehaald..en ze hadden nu weer zo'n soort van een aardappelpannekoek en eentje met spinazie liggen..dus die mee genomen...het is niet zoet..gewoon hartig..ander beslag dan wij gebruiken...daarvan heb ik ieder de helft op..halve aardappel en een halve spinazie...echt jammie..dus voor morgen ook weer wat..

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

als we een gewone matze met feta insmeren.......maar dan moet tie nog een keertje bakken! Ik hoorde deze week van m,n dochter een recept eieren pannekoek opgeklopt met kruiden en knoflook en dan p.p een dunne plak brie,zachtjes bakken.moet ik een dezer dagen ook proberen.Gek he ,met witlof het is altijd zo, je houd ervan of niet dat is met spruiten ook ,heb ik ook op alle manieren geprobeert maar ik lust het niet,de enige groente die ik niet lekker vind.

Was het bij jou zulk mooi weer? Hier regende het een groot deel van de dag,dus niet zo druk met klanten ,we hebben heel veel andere klussen gedaan,dat is ook altijd weer leuk.Maar je heb lekker je dierenboodschappen gedaan! ben je weer even van af.Grappig dat je op je werk echt rondjes loopt!Dat telt ook hoor!!!!!!!Ik zit alleen savonds te veel ,en dan ben ik inderdaad ook stijf ,maar ik heb echt geen zin om savonds iets van sport te doen,nee er zijn grenzen,lekker lezen of achter m,n laptoppie,

Net als zondag of zaterdag ,vind ik eigenlijk het gezelligst met het gezin ,ze komen ook vaak in,t weekend,ontbijten of lunchen ,we hebben een zoon die met z,n gezin in Oud -Beyerland woont en die komt meestal in de middag, we vinden het ook wel leuk als er ff niemand komt,dan kan je weer iets anders doen ,b.v even naar strand of zo,maar daar zal morgen wel niets van komen ,want Dick zit echt in de lappemand,hij heeft erg veel last van die val,ik hoop dat hij er eindelijk iets van geleerd heeft.

PDD-Nos ja daar weet ik wel wat van ,ik heb 1 kleinkind die het heeft en ook een vriendin met een zoon, het is zeker niet makkelijk,hoewel de erkenning denk ik wel heel veel goed doet,eindelijk begrip,vooral als je volwassen bent.Het is goed dat hij thuis kan zijn en daardoor de prikkels een beetje in de hand heeft ,het gaat niet altijd van een leiendakje he in het leven,sjonge..........het zal voor jou ook niet altijd makkelijk geweest zijn en nog niet!!! Ja marjolien ,ik hoop dat je morgen een lekkere rustige dag hebt en dat het zonnetje de hele dag voor je schijnt,liefs Nel

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Inderdaad Nell de erkenning dat hij inderdaad iets had...en wat zo herkenbaar was...dat was ook al een rustpunt..hij zei gelijk..zie je ben niet gek...maar voordat je de hulpverlening e.d. zover heb...pfffffff...
Zijn moeder heeft vroeger ook de dokters afgelopen maar nu op het rekest...die was ook blij dat het er eindelijk uit was..

Ik ken mijn man sinds 2001 Nell in dat jaar was ik ook net gescheiden, dus we zijn samen door deze zoektocht gegaan. Hij woonde in het oosten des lands...en ik in Rotterdam, toen het weer mis ging met hem tijdens zo'n Melkert-baan die weer op de tocht ging maar onwetend wanneer, heb ik de knoop voor hem door gehakt, je komt nu naar rotterdam, jij blijft als huisman voor de dieren zorgen en het eten e.d., en later zien we wel of er nog wat anders in de planning is.

en dat was in 2004!!..in 2007 zijn we getrouwd...en we zijn er nog ..met onze dalen en toppen..hihihih...we zeggen wel eens..we zijn elkaars beste vriendjes..we vertellen alles aan elkaar..

Hier was het de hele dag zonnig hoor Nel, nu weer, de zonwering is naar beneden anders zie ik geen moer..hihihihi..

mijn loopje sávonds is met de honden, dan loop ik met mijn man mee...ik de drie oudjes...en hij de twee actievere...en zo heb ik savonds ook mijn loopje..en in het weekend..

bij ons hier zitten ooievaars op het nest...zo gaaf...heb nog niet kunnen ontdekken of ze al jongen hebben...ze hebben nog niet zo lang geleden die paal geplaatst en zo snel al een paartje erop...toch mooi die natuur he..

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Erkenning van het probleem scheelt echt zoveel. In alle andere gevallen voel je je er extra alleen voor staan. Hebben jullie mijn interview gelezen in de laatste Hartbrug: als er kampioenschappen medische nonchalanche zou bestaan was ik een goede kandidaad.
Nel, jullie kunnen je lol nog op; gekneuse ribben zijn heel vervelend en het duurt best lang voordat die pijn weg is. Vooral niet hoesten, niezen en lachen.
Ah, de witlof. Als kind vond ik witlof en andijvie verschrikkelijk. Toen werd het aangemaakt met een of ander bindmiddel waar soms/in mijn ogen altijd ook nog glibberige klontjes in zaten. Op mijn manieren klaar gemaakt, vind ik het heerlijk. Ik ben een echt groentemens. Het enige wat ik niet gauw buitenshuis eet is vis. En dat voor een kleindochter van een visserman. Ik heb vast vroeger teveel van de beste kwaliteit gekregen want de klassieke restaurantgerechten zijn aan mij niet besteed.
Onzekerheid over je baan (en dus waardering) is slopend. Fijn dat jullie dit zo hebben kunnen oplossen. Mijn onzekerheid is gelukkig over. Er is al genoeg onzekerheid over mijn 'voortbestaan' en mijn man is vorig jaar met een soort prepensioen gegaan en heeft het drukker dan ooit. Ik ben heel blij voor hem. Hij heeft zijn werk altijd met plezier gedaan maar het begon het echt zwaar te vallen toen er teveel spanningen bij kwamen kijken. Hij heeft vanaf zijn veertiende altijd gewerkt en nooit één dag zonder gezeten.
Ooievaars op het nest. Ik behelp me wel eens met zo'n camera die op nesten gericht staan.
De Turkse broodjes hebben wij ook ontdekt. Wij eten ze eigenlijk zelden bij een maaltijd maar vooral wanneer we gasten van ver hebben. Ze staan dan in dunne repen gesneden op tafel en al pratende krijgt iedereen toch iets goed binnen. Mijn favoriet is die met feta, feta en spinazie en die met olijven. Maar alles is wel iets te zout... Dat heeft geen goed effect op mijn dorst en dan is 1,5 liter echt heel weinig.

Dat bloedoog is inderdaad een gesprongen adertje maar door de lage stollingsfactor bloedt het langer door waardoor het veel erger wordt. Stoten al dan niet met een lang bloedend wondje staat garant voor een langdurige lelijke plek. Toen de Plavix er ook nog bij was, ben ik wel eens aangesproken door ongeruste mensen. Toen was ik ook nog minder handig, denk ik, met het opvangen van m´n duizelingetjes door de lage bloeddruk en dito hartslag. Ook dat ik nu het bloeddrukpilletje mocht halveren zal een positief effect hebben tegen de duizelingen en dus de blauwe plekken.

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Gekookte andijvie krijg ik nog steeds niet weg..maar rauwe andijvie stampot dan wel...

ben nl niet zo van de gekookte groentes...rauwkost vind ik bijna ales lekker..zelfs paprika..maar helaas is die funest voor mijn maag...dan komt hij de hele dag naar boven...en nog meer pech dan ook nog het maagzuur...dus die sla ik over....maar als ik hem snij..hmmmmm..pas nog de oranje..had er bijna een hap in genomen zo lekker dat hij rook..maar ik weet dat ik daar voor gestraft word..hihih...dus niet gedaan..

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Stampotandijvie met wel de nodige spekje; anders wordt het te gezond ;)
Wat zonde dat je zo snel last van je maag krijgt. Ik had er zelden problemen mee tot ik in het ziekenhuis een dag of tien medicijnen had geslikt na mijn hartaanval. Toen werd er een keer wel goed naar me geluisterd want nadat ik had gezegd dat ik zo'n maagpijn had, maar zelf niet de relatie pijn - medicijnen had gelegd, kreeg ik er meteen medicatie voor.
Heb jij geen maagbescherming nodig i.v.m. de pillen?

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

ja..ik heb pantoprozol...daarvoor slikte ik al maagtabletten indien nodig...na mijn maagzweer..ik had ook in het ziekenhuis na de eerste dosis zoiets van..dit gaat niet goed...en heb gelijk om een maagbeschermer gevraagd...

en ja..wel spekjes....we hebben hier altijd de magere variant...die is wat minder zout maar net zo lekker...zuurkoolstampot idem dito...maar zet mij geen peen en uien voor..gekookte peen en uien..brrrrrrrr...rauw kan ik alle peensoorten aan..maar gekookt??..zelfde met de ui..rauw en gebakken prima..maar niet gekookt...hihihi..ben een raar mens...

erwtjes zo heel lus ik ook niet..wel de spliterwten die dus verdwijnen in de erwtensoep...

bruine bonen..blehhh..maar als chili con carne krijg ik ze wel weg....whahhahahha

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Je had dus al een lastige maag. Het middel dat jij gebruikt, heb ik ook een tijdje geprobeerd nadat de ranitidine niet meer goed hielp. Deze was het ook niet voor mij en ik ben nu weer terug bij de Nexium, Esomeprazol. Ik ben best wel bezorgd want eerder kreeg ik met dit middel in wisselwerking met Plavix binnen drie maanden heel veel dichtslibberij waar ik nog steeds last van heb.
Wat ben ik dan een makkelijker eter! Welk soort spekjes ik gebruik hangt van het gerecht af. Bij zuurkool hebben we ook die magere maar voor de andijvie zweer ik bij de uitgebakken vette spekjes. Omdat ik weet/bang ben dat die niet goed voor me zijn, durf ik die amper nog te eten. Eén keer per jaar is haast het maximum.
Wat je eet, al die keuzes maken is wel een gedoe; niet teveel, wel frequent, dit niet, dat wel, om het zout denken, niet de verkeerde vetten en dan ook nog eens niet teveel vocht. Maar toen ik gisteren met mijn volle supermarktkar de winkel uitreed, realiseerde ik me wel hoe bevoorrecht we zijn dat dit allemaal beschikbaar is.

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

yep..in 1993 had ik een bloedende maagzweer..tegen het opereren aan..en toen heb ik de voorloper van ranitidine geslikt..en later dus ranitidine.

mijn man zegt wel eens..wat ben jij een moeilijke eter..maar zit hem meer in dat ik gewoon dingen proef die ik niet lust...probeer altijd alles..maar als het niet mijn ding is..of echt niet door mijn keel krijg dan hoef ik het ook niet...eet wel graag smakelijk..en een boterham met bv alleen tomaat vind ik bv ook erg lekker...hihihihi.

Heb gelukkig verder geen beperkingen qua vocht en zout..maar ik denk er wel aan..het zoute...ben ook bv geen liefhebber van kant en klaar maaltijden...je kan altijd heel snel iets toch gezonds klaar maken...maar goed..heb een collega die bijna daar alleen op leeft...maar wel een te hoge bloeddruk en slank...maar ik krijg het niet aan zijn verstand..

ik ga hier afsluiten...even bankhangen met vijf frisse bullen om mij heen..die zijn vanmiddag lekker in de tuin in bad geweest....vrouwtje was net zo nat en geurde net zo hard naar de shampoo...zit nog in mijn neus..whahhahahha..

Groetjes,

 

Marjolijn

Lisa ( )
afbeelding van Lisa
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Informatie over resveratrol in het Nederlands:

http://www.mediamedica.nl/content/resveratrol

Citaatje:

Quote:

Resveratrol staat bekend als de stof uit rode wijn die een beschermende werking heeft tegen hart- en vaatziekten. Veel onderzoek met resveratrol is dan ook gericht op het gebied van coronaire hartaandoeningen (hartaandoening ten gevolge van vernauwde kransslagaders).

Resveratrol heeft sterke antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Naast de cardioprotectieve eigenschappen heeft resveratrol ook een beschermende werking voor de hersenen (neuroprotectief) en een brede werking tegen kanker.

Meer toepassingen van resveratrol zijn te lezen in het artikel.
Groet,
Lisa.

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

vandaag maar even een doosje wijn halen dan..hihihih...

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Ik zal er aan denken wanneer ik weer geniet van een wijntje. Zo werken we doorlopend aan onze gezondheid!

Groetjes,

Suzan

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

vinden jullie een spa rood ook goed?lekker koud en met heel veel bubbels en ijsblokjes,t,is net champagne,proost Nel

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

wat jij wilt..zit zelf meestal aan de spa orange...hihihhi..maar af en toe een lekker wijntje bij het uit eten sla ik niet af...mits ik niet hoef te rijden uiteraard..

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Ik denk er altijd om wanneer er nog gereden moet worden maar sinds ik van mijn cardioloog weer m´n wijntje bij het eten mag, dóe ik dat ook. Laatst bedacht ik na het eten spontaan dat ik een boswandeling wilde maken met een van onze hondjes en toen had ik wel een wijntje achter mijn kiezen. Voor het eerst van mijn leven werd ik op alcoholgebruik getest. De gedachte dat ik beter dat laatste beetje uit de fles niet had bij moeten schenken, schoot door mijn hoofd en toen me het blaasapparaat werd voorgehouden, was ik even bang dat ik niet voldoende lucht zou hebben om lang genoeg te kunnen blazen. Dat zie je wel eens op tv dat iemand dit niet kan of bewust boycot. Met mijn kortademigheid bleek dit blazen toch een makkie én ik zat onder de 0.2 (lager wordt niet gemeten, denk ik). Ik kan dus met een extra, nu ook door de resveratrol, gerust hart aan mijn wijntjes nippen. Wijn is eigenlijk ook het enige waar ik aan kan nippen. Met water en sapjes vind ik dit moeilijker. Ik doe er al heel veel ijs in om mezelf te remmen want m'n cardioloog heeft erop gehamerd dat ik de vochtbeperking serieus moet nemen.

Groetjes,

Suzan

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

ik krijg van water ook dorst hoor....klinkt raar..maar het is zo..

maar volgens mij zou je twee glaasjes wijn mogen drinken als je nog moet rijden..

maar ik merk dat ik er wel sneller last van heb dan vroeger...

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Interessant te lezen dat ik de enige niet ben. Voordat ik hartfalen kreeg, dronk is ´s morgens alleen al ´liters´ thee en nu alleen nog maar halve glaasjes.
Ik las gisteren over iemand die juist moeite heeft met drinken en laatst zo uitgedroogd was dat hij aan het infuus moest. Dat moet dan haast net zoiets zijn als anorexia. Daar vinden de mensen het moeilijk om iets te eten. Dat kan je je niet voorstellen tenzij het iets is dat je heel erg vies vindt.
Ik heb inderdaad een paar vriendinnen die geen meer nemen want zelfs eentje al valt verkeerd. Ik hoop toch niet dat dit me ooit gaat overkomen. Het moet wel leuk blijven.

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

ik zit juist aan de spa met prik om me zelf af te remmen,het liefst drink ik grape fruitsap en dan een pak per dag of..........een groot glasbitter lemmon of het maakt niet uit als het maar een heel groot glas is,ik dronk altijd 1 liter water per dag behalve m,n andere drinken,en dan m,n fruit en yoghurt nog.Ik zou toch verschrikkelijk veel af moeten vallen,maar ook dat niet anfin ik neem nog een slokje spa,fijne middag medehartjes,Nel

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

spa rood zou mij ook afremmen..want ik vind die bubbels ietwat te veel Nel whahhahaa..
als ik water dronk was het meestal gewoon spa blauw.

moet zeggen dat die groen/blauwe spa..marie antoinet of zoiets wat beter smaakt wat minder veel bubbels..

sapjes begin ik niet aan, krijg daar spontaan het zuur van ook als bij mijn spa orange de bubbels verdwenen zijn, ik moet dus wel wat drinken met koolzuur behalve in de koffie en thee en melk uiteraard

Groetjes,

 

Marjolijn

Kelly Kathleen ( )
afbeelding van Lisa
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Dat ken ik ook van mezelf. Spa blauw is zo achter de kiezen en Spa rood duurt een tijdje. Point is alleen dat al die kleine slokjes koolzuur een ramp voor het glazuur van je gebit is. Zure, (de fruit-) theetjes, hoe lekker ze ook zijn, staan bij mij ook op rantsoen. M'n tandarts adviseerde me om zure drankjes als die thee, vruchensapjes en koolzuurhoudende watertjes snel op te drinken om het tandglazuur te sparen maar dat is niets voor een hartpatiënt met vochtbeperking. Ik ga nippend door het leven. Het enige voordeel is wel dat alles nu nog veel lekkerder smaakt.
Koffie, thee en citrusvruchten schijnen opvliegers te versterken. Daar heb ik ook geen behoefte aan. Ik zit nu aan de brandnetelthee. Nooit gedacht dat ik dit eens zou gaan drinken. Het ging per ongeluk want het zakje was een krijgertje (ik dacht dat je op z'n minst er geitenwollensokken bij moest aantrekken ;) en ik wist dus niet wat erin zat. Het is nog lekker ook.

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

hallo ,gek he, we heben een leven voor en een leven na,weet je dat ik soms iets pak wat ik niet mag eten en daar heel lang aan ruik en dan slik,dan kan ik smaken hoe het proefde,vind je me nu gek???????Ik mag b.v ook geen alcohol,ik weet zelf niet meer waarom,zal wel om medicijnen zijn,ik nam vroeger nog geen 10 pilletjes per jaar!Maar dit is het jaar dat ik het ga aksepteren ,vorig jaar was ik nog teveel in schok,Weet je ik ben zo blij met deze site ik heb hier al zoveel gelezen over jullie ,ik ga zelf ook wel wat van mezelf schrijven,ik vond het heel moeilijk om op te schrijven wie ik ben,en wat ik heb en doe,maar het komt er wel hoor,Nel

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

ben normaal niet zo'n thee drinker..maar ken wel de brandnetelkaas..en moet zeggen dat ik die ook wel lekker vind...

vroeger...zo 10 jaar terug..slikte ik niet eens een paracetamolletjes..was allergisch voor het slikken van pillen zeg maar..indien niet nodig...laat maar zitten...
wat eten of even slapen en die hoofdpijn die ik eens had ging dan wel voorbij...

en nu...moet wekelijks die medicijnendoos vullen...whahhahah...en heb een speciale lade voor mijn medicatie..moet niet gekker worden...enneh..nog moet ik oppassen..dat ik mijn portie niet vergeet te nemen...pfffffff..ben daar dus geen ster in...

koffie..daar kan ik werkelijk niet buiten...op de zaak neem ik de capochino veriant...omdat daar meer melk in zit...is minder sterk...en thuis gooi ik er ook melk in..want zwart verdraag mijn maag weer niet...

verder heb ik nog niet echt dingen wat ik wel of niet mag...maar goed..wat nog niet is...kan nog komen he....tot zover geniet ik er gewoon van..bewust...want dat is veel lekkerder...hihihi

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

hallo Marjolein en Susan,ik drink m,n koffie gelukig nog net als altijd,puur,heb m,n portie voor vanmiddag al op! Wat een lekker rustige middag ,ik ben gisteren naar strand geweest met m,n man en kleindochter,ik woon er vlak bij 10 min. fietsen,ook is mijn werk bijna op de Boulevard ,ik werk in een kledingwinkel, nu nog 16 uur ik hoop toch weer wat op te bouwen,misschien naar de 18-20 uur ,dat was 29 uur,ik vind het knap dat je gewoon weer werkt Marjolein ,je zal s,avonds best wel moe zijn ,maar ik snap het als je met veel plezier naar je werkt gaat en ze geven je de kans om het te blijven doen ,dan is dat alleen maar fijn. Grappig dat jullie allebei dierenlovers zijn, wij hebben nu alleen onze oude hond nog ,hij is 11 het is een kruising herder-bouvier,maar in ons vorige huis hadden we kippen en konijnen en zelfs eens een geit, en onze katten,maar alles wat gestorven is daar hebben we bewust geen andere dieren voor genomen,we moesten n.l. verhuizen uit onze grote bedrijfswoning nu naar een flat,eigenlijk voor het pensioen en de gezondheid van m,n man ,maar het is nu voor mij heel goed.Zo,n grote woning is altijd heel veel werk en een flat is zo schoon gemaakt.Het uitzicht is heel mooi en ik woon een stuk dichter bij m,n werk waar ik nu naar toe kan fietsen.Ik ben heel lang heel erg moe geweest zonder naar een dokter te gaan,ook m,n gezin wist er niets van ,mijn man was elke keer ziek en ik dacht het gaat wel over bij mij,gewoon doorgaan .Maar het houd een keer op ,hartfalen net als jullie ,de cardioloog denkt een stolsel en zegt,pech,nou dat vind ik ook .Hoewel het me deze winter heel veel moeite gekost heeft ,omdat ik elke keer mezelf wilde verdedigen,nee ,heb niet gerookt nee ,ik drink mischien maar een wijntje per maand nee ik eet geen ongezonden dingen en ik beweeg echt wel.Dat vind ik heel erg moeilijk,gek he daarom was het zo heerlijk om hier te lezen,dat heeft me echt veel goed gedaan

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Hallo Nel,

Moet je echt proberen. Het is niet alleen zinvol voor jezelf maar anderen kunnen mogelijk er ook iets van opsteken.

Als je de bijsluiters leest, krijg je spontaan alle mogelijke kwalen en je mag amper nog zuurstof inademen. Ik heb alle beperkingen en ongemakken voor het goede doel geaccepteerd of oplossingen voor gevonden. Ik moest uitkijken met zon, daar heb ik nu een sunblocker en zelfbruinende creme voor; ik mocht geen alcohol maar heb dus 'ontheffing' van de cardioloog en mijn haar viel echt te erg uit. Ik had me daar ook bij neegelegd maar was wel zo verstandig om dit te noemen bij de controle. Bleek dat dit op te lossen was door een medicijn te vervangen. Zo komt Jan Splinter door de winter.
Alleen nog iets voor mijn ijskoude voeten.

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Zo vinden we onze weg he Suzan,ik was eerst heel erg precies ,ben ik nog wel ,maar ik leer nu ook soms overtredingen in te bouwen en toch te genieten,gelukkig heb ik niet zoveel ziekenhuis opnames gehad,alleen m,n ICD. Ik merk nu dat ik gewoon weer van sommige dingen, zoals eten, kan genieten zonder alleen maar in paniek mezelf af te vragen of het wel kan of mag,maar het is voor mij een weg met vallen en opstaan.Ook sporten ,dan ben ik alleen maar aan t,sporten om aan mijn uren te komen ,mijn man zei vorige week ,je sporten kan je niet garanderen dat je oud wordt ,doe rustig aan!!!!Je snapt dat ik mezelf soms af moet remmen,maar ook dat is een leerschool,om gewoon te zitten en te genieten.Ik zie nu dat ik in mijn leven vaak alleen maar bezig was,dat is nieuwe opdracht om dat te veranderen

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Ja Nel heb het getroffen met mijn bazen..ik werk 31 uur op de zaak en de overige vijf uur mag ik naar eigen behoefte invullen..ik kan thuis werken dmv een token..een soort calculator..ook handig als het extreem warm of koud is..dan blijf ik thuis..mag gelukkig met de auto naar mijn werk, zit nl in het centrum van Rotterdam en woont net zelf op het randje dus het openbaar vervoer is niet optimaal en best een aanslag op je energie...

mijn EF is nu 33%, volgende week vrijdag krijg ik definitief te horen of ik wel of geen pacemaker krijg...mijn cardioloog vond dat er meer nadelen dan voordelen voor mij aan kleefde..maar de specialist van de pacemaker die moest het benadrukken...dus ben benieuwd...

Verder genieten we hier van de beestenspul...

en ja..soms ben ik kapot na een dag werk..maar ook ik krijg er energie van...zonder mijn werk geen leven...ik zou verzanden...dat zei mijn collega zo mooi...

klinkt raar..maar ben echt een workaholic..maar nu doe ik het wel gedoseerd...binnenkort krijg ik een hulp erbij..zodat er ook opvang is met ziekte en vakantie..dus een stukje rust erbij...

met sporten ben ik persoonlijk te fanatiek..ik ga veel te zwaar trainen...voor mijn hart dan he..maar voor mijn lichaam is het geen probleem..en om nu met hele lichte dingen te sporten is niet mijn ding...kan ik niet...dus ik ben hier toentertijd mee gestopt...

Wel lekker Nel zo dichtbij de zee...ook qua werk...

Ben niet zo'n zon-aanbidder..kan tegenwoordig slecht tegen de hitte...en de koude..
ben zo een koukleum..en zo heb ik het verschrikkelijk warm...en dan heb ik het niet over de overgang..whahhahaha..want zover ben ik nog niet..

koude voeten..toch vreemd..maar soms heb ik wel eens last van hete voeten..weet niet hoe ik het moet zeggen..maar dan gloeien ze helemaal en kan dan niet slapen omdat ze zo warm zijn..dus ik slaap lekkerder in met koude voeten...dat is iets wat ik gewend ben..

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

ha Marjolijn ,dat met die voeten herken ik meteen,mijn man hoort in de nacht wanneer ik het dek wegschop,dan weer warm en dan weer koud.Ben heel benieuwd of je een ICD krijgt,toen ik ,m kreeg was mijn EF 28 ,maar na de plaatsing en ook omdat ik toen aan de medicijnen begon en sporten,is m,n EF 33,ik hoop dat er nog wat verbetering in zit,afwachten maar.Ik heb begrepen dat ze onder de 35 plaatsen,maar dat zal wel per patient bekeken worden,als het moet dan moet het,ik kon er niet onderuit!Ik vond de plaatsing minder erg dan de katerisatie,dat ging niet helemaal lekker, ook een fikse bloeding erna,gelukkig kreeg ik na 2 dagen m,n ICD ,ik moest blijven,dus ik kon me er niet meer druk over maken.Leuk om te lezen dat jij ook zo fanatiek bent met sporten ,heb ik het niet alleen,ik snap heus wel dat ik het hartfalen er niet mee weg krijg maar ik wil wel m,n hart en spieren zo goed mogelijk houden,daar heb ik nog wel wat invloed op.Mijn werk is voor mij ook een uitlaatklep,ik ben gek op de winkel opnieuw in te delen en de nieuwe collectie er op de leukste manier te presenteren,dat is echt mijn ding,en zoals m,n bedrijfsleidster zegt ,ik werk nu eindelijk in een normaal tempo,toch wel goed van zo,n hartziekte Ik voel me eigenlijk goed,soms tikt het een beetje maar als ik geen gekke dingen doe heb ik niet zoveel last van alles ,behalve m,n vochtbep. en m,n natrium en pillen en m,n rusttijden,leef ik mijn leven verder zoals vroeger.Ik voel me in elk geval beter als vorig jaar, voor ik bij de dokter kwam Is dat bij jullie ook zo?Nel

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Ben nu een grensgeval wat betreft de pacemaker begreep ik...in december 2006 was mijn EF 20% kreeg ik later te horen..niet zo raar dat ik in februari 2007 instortte..

eerlijk gezegd...ik luister nu beter naar mijn lichaam...toen ik in 1999 voor het eerst aan mijn hart werd geopereerd had ik totaal geen klachten..ze dachten een lekkage ten tijde van de operatie bleek dat mijn aorta te wijd was waardoor mijn kleppen dus niet meer goed functioneerde..

ik ben toen om af te vallen 3 keer per week naar mijn werk gaan fietsen..naar Hoogvliet..dat was op de kortste afstand 12,5km enkele reis..na 15 jaar geen fiets meer te hebben gehad eentje gekocht en hup met de geit..de eerste keer was ik kapot..whahahha..een collega vroeg nog..heb je getraind??..nee..hoezo..vroeger kon ik dat ook...en ik kon het ook...en dat met een hartoperatie in het verschiet...

in de jaren erna is eigenlijk het hele euvel erin geslopen als een dief in de nacht..
en mijn cardioloog toentertijd was niet geheel eerlijk tegen mij...heb ik hem later ook verweten...
bleek dat mijn hart te groot bleef en daardoor heb ik ook hartfalen..in 2007 is uiteindelijk mijn klep vervangen door een nepklep...en in april dit jaar bleek dus dat mijn EF toch nog wat is gestegen naar 33%..terwijl ze de operatie hadden gedaan om mij stabiel te houden...

van 1998 tot 2006 heb ik ook nog fanatiek aan line dancing gedaan..heerlijk vond ik dat..in hoogtij dagen deed ik het 3 a 4 keer per week..en dan nog eens de dansavonden tussendoor..maar nu word ik al moe als ik eraan denk...terwijl ik verzot ben op dansen..

Ach..verder geniet ik nog van het ommetje om met de bullen...ik de drie oudjes..en mijn man de twee druktemakers...dus af en toe moet ik even wat afsnijden om hem bij te houden..want door lymfoedeem heb ik last van mijn benen..vooral de linker..daar heb ik een trombose gehad na mijn eerste hartoperatie..

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Mijn EF is 2,5 jaar geleden erg laag geweest, zodanig dat ik voor buiten een rolstoel moest gebruiken die ik niet eens kon aanduwen. Na de operatie is de EF flink verbeterd maar de beperkingen zijn flink. Lopen en gelijktijdig praten, valt me zwaar. Over een paar maanden wordt er wel weer een echo gemaakt. Misschien dat ze dan kunnen aangeven wat de EF is want ik ben wel nieuwsgierig. Na die eerste keer zijn ze er altijd vaag over gebleven.
Ik loop ook graag met onze honden maar het lukt me het beste met de twee kleinere en die doe ik een voor een. De grote is zo sterk dat ik alle zeilen bij moet zetten wanneer ze naar een andere hond toe wil. Dankzij de ideeën van Cesar Millan lukt me dit nu wel beter maar ik kan het alleen op mijn betere dagen.
Knap hoor dat je zo lekker met de honden kan lopen terwijl je ook nog eens een lastig been hebt. Fietsen is ook mijn ding. Je kan helemaal je tempo bepalen, desnoods even op de bagagedrager bijkomen. Ik heb dat niet meer nodig want ik heb mezelf getrakteerd op een E-bike. Maar ik moet wel erg wennen aan het gewicht en ik ben al twee keer gevallen. De laatste keer toen ik met de jongste hond aan het fietsen was. Doodeng want ik schijn 'een afwijking naar links' ;) te hebben en wanneer ik die kant hier in de stad opval, heb ik zo een auto over me heen. Ik vind dit best wel een dilemma want met fiets kan ik makkelijk met haar bij een losloopgebiedje komen en dat is toch wel het leukste en beste voor een hond. ;)

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Wat leuk al die honden je hebt dan wel wat ruimte om je huis,denk ik maar wat jammer van je benen,kan je dan nog wel wat lopen???.....en hoe gaat het dan met sporten????wat heerlijk dat de honden er zijn dat maakt gewoon veel goed wij hebben altijd 2 honden gehad nu dus nog maar een ,hij heeft al stijve poten ,maar is altijd blij....en hongerig,en hij weet hoe ik me voel,je weet hoe dat is!!!!!!jij bent me er eentje met dat fietsen naar je werk en ben je er door afgevallen?want dat wil ik ook wel, liefst een kilotje of 5 maar het gaat elke keer lastiger,ik heb ook nog een langzame schildklier ,dus.....ik moet hongerlijden en geen enkele overtreding en dan val ik ,als het lukt 1 kilo per maand af.jij bent dus al een hele tijd aant rommelen met je gezondheid,ik vind het helemaal niet vreemd dat je op een moment instorte,het is je leven......dat is zeker niet raar!!!Is nadat je een nieuwe klep kreeg, je linkerkamer weer kleiner geworden?Dat zou fijn zijn ,maar ik hoop dat je gewoon een goed bericht krijgt op dinsdag ,was het he?en dat je weer kan dansen lieve groet

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

nou..sporten doe ik dus niet meer..ik mat mij teveel af..en door mij en eigenlijk mijn hart te beschermen ben ik gestopt..

toentertijd ben ik voor de eerste operatie zo'n 17 kilo afgevallen..maar meer door streng dieet dan door het sporten...(fietsen en dansen)

maar om nu eeuwig op 1000 calorieen te zitten..zie ik niet zitten...ik eet niet overdreven...een normaal portie..en ben ook niet dikke klant van de fastfood..

maar dik blijf ik...ik heb het allang geaccepteerd..nu de rest nog..hihihi..

mijn basisconditie is best goed...vooral voor iemand met een hartprobleem..daarom heb ik dus een probleem om te doseren...want op het moment van sporten merk ik dus nix, verder in de week krijg ik de man met de hamer zeg maar..

We wonen hier gelijk aan een park en wat tevens een uitlaat en loslaat gebied voor de honden is..dus dat scheelt...buiten is gelijk wandelen met de honden zeg maar...dus ik hoef niet eerst ergens heen...

een paar jaar terug nog op de fiets gezeten..maar na 2 km was ik al kapot...dat was voor mijn operatie..

maar als het weer nu een weer gewoon lekker aangenaam is..willen we het weer eens opbouwen..tenslotte rij ik hier zo het zuiderlijke randpark in..dat is een mooi gebied om te fietsen...wat dat betreft bof ik nog steeds dat ik hier woon...

behalve dan het openbaar vervoer...daarvoor moeten we dus een eind lopen..dus ik gebruik altijd de auto om bij de tram bv te komen...de bus lukt nog wel..maar die brengt mij niet waar ik wil wezen...en anders moet ik te vaak overstappen.

Ik geloof niet dat mijn hart verkleind is...want beterschap hebben ze mij daarna niet meer beloofd...stabiliteit...door de klep te vervangen die nog lichtelijjk lekte zorgde ervoor dat mijn hart wat ontlast werd...

Kelly..kijk je uit op de fiets...hihih..zo e-bike lijk mij ook wel wat..alleen ze zijn best duur...vind normale fietsen al schreeuwend duur eigenlijk...ik heb nog een Giant staan...
maar wie weet een keer second hands...scheelt alweer..

begreep dat ze inderdaad een stuk zwaarder zijn..mijn Giant is een tussenmodel..tussen een racefiets en een stadfiets.dus stukken lichter..maar helaas ook dunnere bandjes...hihihi..niet handig bij keitjes fietsen...

nou meiden..ik ga zo opschieten..arbeid roept....

Doeiiiiiiii

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Hallo Marjolein,

Jammer dat het mis ging met sporten én zelfs fietsen. Dit, mits je een beetje kalm aan doet, is toch wel zo gezond voor je hele lijf. Ook mentaal kan je er van opkikkeren. Ik heb vorige week een boekje gekregen over de relatie fietsen en gezondheid. Het ligt nog naast het bed, helaas ongeopend omdat ik eigenlijk alleen voor het slapen gaan lees en dan lees ik graag over avonturen en romantiek en niet over gezondheidsgedoe.
Mijn vriendin die ook niet zo´n super EF heeft, heeft haar nog goede fiets laten uitbreiden met een motortje. Dat scheelt een boel en zij heeft geen problemen met het gewicht.
Op mijn sportschool zit ook iemand die zich met voeding bezighoudt en zij hield laatst een lezinkje over verantwoorde tussendoortjes. Er zijn namelijk veel mensen die veel te weinig calorieën binnenkrijgen waardoor die paar calorietjes die er uiteindelijk wel een keer inkomen door het lichaam niet gebruikt worden voor de verbranding maar voor de opslag. Het maakt ook niet zo heel veel uit wat je eet maar wánneer je eet. Bijv. een echt goed ontbijt en nooit langer dan vier uur niets eten. Zo begin je ook niet uitgehongerd aan je volgende maaltijd. In het ziekenhuis vlogen de kilo's eraf maar dat eigenlijk alleen maar vocht en spieren. Maar ik hield toch vijf kilo winst over en de laatste 2,5 jaar is er toch nog wel iets afgegaan. Ik heb nog nooit van mijn leven gelijnd. Ik heb daar zoveel ellende van bij mijn vriendinnen gezien. Zo slank als ze soms waren door lijnen, zo zorgwekkend dik zijn ze nu allemaal. Zij denken zonder uitzondering dat je van tussendoortjes juist dik wordt en kennen het effect van de zoetstoffen niet. Normale frisdrank, sapjes op basis van geconcentreerd sap, snoep en koek zijn natuurlijk wel de minst gezonde tussendoortjes maar één koekje is beter voor je dan niets.
Maar doodvermoeiend is het wel om je bewust te zijn van wanneer en toch ook wel wat (ho, geen risico!) je eet maar het zwaarst valt mij de vochtbeperking. Ik kan niet zeggen dat ik gier van de dorst maar ik zou zo graag, ook nu, weer een kopje thee willen. Helaas, ik doe het niet. Vandaag had ik voor het eerst sinds jaren weer kramp - maar wel anders, geen angina pectoris, denk ik - bij mijn hart bij een pietsje inspanning. Heel bedreigend want opgenomen moeten worden, is een waar schrikbeeld. Opeens realiseerde ik me dat mijn INR al twee keer nu aan de lage kant was (2.9 terwijl tussen de 3 en 4 het streven is) én ik ben ook nog eens een kleine week geleden van een hele Ascal naar een halve gegaan. Ik wil niet goochelen met de Coumarines maar lekker zit me dit niet.

Hartelijke groet,

Suzan

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

ik eet juist in de ochtend geregeld..mijn boterhammetjes zijn verdeel in de ochtend...zodat de motor begint te verbranden..heb gewoon een natuurlijke aanleg..altijd gehad..

en ook altijd gesport van jongst af aan...vanaf mijn vierde jaar met wandelen...later..judo..fitness..fietsen..dansen..aerocondi...noem maar op...maar ben nooit een slanke lat ervan geworden...

Verder drink ik spa orange..wat qua calorieen niet echt veel is ten opzichte van bv cola of gewone sinas...suiker drink ik al sinds mijn vijftiende niet meer in mijn koffie...
heb altijd halfvolle koffiemelk en gewone dagmelk (ook halfvol)..

we werken hier met vloeibare vetten...olijfolie e.d. dus de basis is gewoon goed...

heb ook de laatste keer gezegd...geen lijnen meer voor mij...schiet niet op...ik moet mij uithongeren en uit het lood sporten om er wat vanaf te krijgen...en zo wil ik ook niet leven...

en waarom..alleen maar omdat een ander dat vind??....want ik heb mijzelf allang geaccepteerd....en wie mij niet wilt accepteren zoals ik ben..jammer voor hun...dan missen ze gewoon een tof wijf die toevallig vele kilo's teveel heeft...maar dat tast niet mijn karakter aan zover ik weet..hihihih..

Suzan...misschien is je bloedwaarde wat lager doordat je Ascal gehalveerd is...dit is nl ook een soort van bloedverdunner...

Vandaag de halfjaarlijkse checkup gehad van mijn zelfmeter ...ik meette 3,3 en de verpleegster 3,4..dus dat is keurig..over een half jaar weer controle..

soms heb ik ook ineens afwijkende waarde...en waarom...schiet mij maar neer..maar ik kan er dan geen pijl op trekken..dan weer wekelijks prikken en dan eindelijk blijft het weer in de normale waarden zitten...

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Als je je levensgeluk moet laten afhangen wat anderen van je zouden kunnen vinden, lukt het niemand. Want wanneer je slank bent, vinden anderen je weer te mager of dat je neus niet de ideale groott heeft bijv. Het gaat er inderdaad om dat je jezelf accepteert en dat je gezondheid niet al te zeer in gevaar is. Maar het zou zonde zijn wanneer na jaren blijkt dat je een verkeerde gewoonte heeft die makkelijk te veranderen was. Mijn man is meer dan twintig kilo's kwijt doordat hij stopte met de cola light. Volgens mij verziekte dat zijn totale stofwisseling. Nadat hij ook nog eens stopte met de gewone cola en dit alleen nog maar voor de lekker nam, ging het helemaal de goede kant op. Hij heeft nog wel overgewicht, ik ook een beetje, maar dit kan er allemaal best mee door. Het gaat niet alleen om de kilo´s; het is net waar het vet zit. Als het op je heupen en bovembenen zit is dit geen enkel probleem. Buikvet moet je niet hebben. En dat heb ik wel vandaar dat ik er wel, zonder er een probleem van te maken, naar streef daar een kilootjes kwijt van te raken.

Je hoeft niet altijd wekelijks te prikken? Mijn 2.9 had ik al voordat ik de Ascal halveerde. Ik had daar niet aangedacht. Deze datum leek me zo handig. Toen was het twee jaar geleden dat ik m'n laatste stent kreeg en ik vind het makkelijk onthouden op deze manier. Dacht ik dus. Eerst maar weer eens een tijdje weer stabiel wat hoger zitten en dan ga ik het opnieuw proberen. Al te veel bloedverdunners hebben ook hun nadelen. Een verhoogd risico op hersenbloedingen is een groot schrikbeeld en het andere ongerief als snel blauwe plekken en bloedogen. Als je goed kijkt op mijn foto op de cover van de laatste Hartbrug kan je zien dat ik een rode ooghoek heb.

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

he..zo'n oog heb ik jaren terug ook gehad..niet om aan te zien...dus dat komt van de bloedverdunners.gelukkig daarna niet meer gehad..

meestal moet ik om de 3 weken prikken..woensdag moet ik nu weer prikken..en als het dan weer goed is..zit ik weer op de 3 weken...

heb nu ook een brief liggen van de trombose-dienst waarin ze vragen aan mijn behandelend arts of ik voor een lagere waarde in aanmerking kom...deze gelijk even vrijdag afgeven..dus misschien mag ik minderen...dit heeft te maken met mijn nepklep...

bij mij zit mijn vet op mijn benen...buik...overal..whahahhahhah..behalve mijn kont...

heel vreemd..maar die maagstreek is het ergste ...qua dikte...heel raar..want daaronder ben ik slanker....dit heb ik na mijn maagzweer gekregen..heel vreemd...(1993)

kan buikoefeningen tot ik een ons weeg..maar die buik blijft daar zitten...whahhahah..

nee..lightproducten zijn een crime..vol met chemie...de light cola vind ik niet te drinken trouwens...

zelfde als met zoetjes en dat nepsuiker wat mensen gebruiken op hun aardbeien e.d.

ik eet mijn aardbeien zonder suiker..er zit daar van nature al zat suikers in...maar goed..hou ook enorm van zuur....zoals aalbessen..en ook zonder suiker..hihihi...met een heerlijke bek vertrekking..maar zo lekker...

ben een liefhebber van het zomerse fruit...jammie.vandaag weer aardbeien uit eigen tuin op...en kersen...

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Ik snapte het eerst ook niet. Ik was bang dat er iets mis was met mijn bloedvaten en dat zoiets dus ook net zo makkelijk in mijn hersenen zou kunnen gebeuren. Ik heb begrepen dat die vaatjes in een oog wel vaker een lekje hebben maar dat het door de bloedverdunners langer duurt tot het stopt. Zo lijkt het erger dan het is.

Ik ga mezelf ook weer eens verwennen op lekker zomerfruit. Een pond is dan zo verdwenen.

Ik wist niet dat er per hartkwaal een ander protocol op prikgebied bestond.
Als zo´n lagere waarde bij jou mag, scheelt dat wel weer in het risico op bloedingen.

Groetjes,

Suzan

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

hai Suzan en Marjolijn,eindelijk zitten ,maandag is mijn sopdag,ik ben een echte Katwijkse, en maandag hoef ik niet te werken dus wil ik graag alles graag schoon hebben ,ik weet nooit wat de week brengt .Moeten jullie allebei controleren voor Ascal?ik hoef dat niet ,ik gebruik carbasalaat calcium,scheelt weer.Ik heb nooit echt gesport,hoewel ik altijd heel bewegelijk ben geweest,door mijn gezin ,we hebben 5 kinderen,4 zonen en een dochter en 6 kleinkinderen,allemaal al het huis uit hoor,maar toen ze nog thuis waren best wel druk en ook daardoor veel aanloop, en verkoopster is ook niet een zittend beroep.Daarbij heb ik ze allemaal tig keer verhuisd, ik vind verven eigenlijk heel leuk,jullie snappen het al een heel bedrijvig oud vrouwtje ,ik ben 61 jaar.De laatste 10 jaar is m,n man nogal vaak ziek geweest dus ik deed ook veel de klussen ,in huis ,maar ook op zijn werk.Dan zei ik tegen de jongens ,laat mij maar tillen,ik dacht dat ik alles kon en het lukte meestal ook,totdat ik niets meer kon tillen en buiten adem raakte als ik wandelde Ik was ook totaal van de kaart toen ik hoorde dat ik hartfalen had,ik dacht wel dat er iets niet klopte,maar zo erg???Nu ben ik dus aan,t sporten en lopen, en als het goed is moet ik dat blijven doen,ik hoop dat het stabiel blijft,en ik denk dat ik er zo een beetje aan mee help,maar het is soms wel pittig.Suzan ik begrijp je helemaal als je dat zegt van drinken dat heb ik ook zo,ik loop soms op de dag op m,n vingers te tellen hoeveel porties ik op heb,en ik neem ook wel eens een dubbele portie in een keer,gewoon voor de luxe.jullie weten al wat he?????? spa met prik..haha,maar ook als je extra groen eet op je brood dat je dan weer 1 portie hebt.Maar ja ,hier komen we dus ook niet meer vanaf.Vandaag heb ik ook weer alles opgeschreven ,dat doe ik zo een enkele keer om te kijken wat m,n natrium enzo is,dan zie ik ook m,n calorien,maar Marjolijn het is zeker zo ,ik vind 1000 cal. ook erg weinig en dat is voor mij ook de enige manier, dat is toch stikken van de honger????maar verder sta ik verbaasd dat het kan,samen met al die pillen ik ga er maar weer stoppen ,morgen weer om 7 uur op ,meiden, een gezellige dag morgen genieten he ,met alles !!!!!lievs Nel

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Hoi Nel,

Voor deze bloedverdunner hoef je niet te (laten) prikken om de INR te bepalen. Voordat ik het hartinfarct kreeg, gebruikte ik al Ascal. Dat was omdat mijn ene oog regelmatig een soort zonsverduistering kreeg. De vlek was roodbruin. Ik ben blij dat het me toen gelukt is een recept voor die Ascal te krijgen (via een waarnemer) want daarna kreeg ik nog maar halve 'verduisteringen' en sinds mijn bloed echt goed verdund wordt, heb ik dit nooit meer gehad. Er zat dus al iets niet goed met mijn bloed.

Een Katwijkse die ook nog eens Nel heet. Mijn schoonmoeder heet Nel en is geboren in Katwijk!

Soppen en boenen is nu net mijn probleem. Mijn rug is geen feest en ik vind dit veel en veel zwaarder dan een beetje sporten. Dit is dus jouw sport! ;-)

zou ik ook moeten doen, opschrijven wat ik eet en vooral drink. Nu doe ik het op gevoel en dat kan fout zitten. Ik ben niet bang dat ik echt teveel drink maar te weinig moet ik ook zien te voorkomen.
Vandaag vond ik dat ik een dagje zonder de resveratrol moest; alcohol is tenslotte niet echt goed voor je hartspier en nieren.

Bedtijd!

Groetjes,

Suzan

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

ik slik geen ascal he...wel gehad net na mijn operatie..nu alleen de acceanemarol...even uit mijn hoofd..want ik vind het een rotwoord..whahahha..

nu moet ik ook tussen 3 en 4 zitten hoor..maar als mijn cardioloog mij geschikt vind voor de nieuwe methode..dan mag ik tussen de 2,5 en 3,5 gaan zitten...whahhaha..lijkt heel wat..maar eigenlijk scheelt het niet zoveel..

maar dit is puur ivm mijn nepklep...dus misschien anders dan bij jou Suzan..

Nou Nel, ik heb een broertje dood aan schoonmaken...maar als ik dan aan de gang gaat dan ben ik snel kapot momenteel..dus moet het dan met tussenposes doen...

Vroeger toen mijn ex en ik beiden werkte kwam er iemand twee keer per week het huis schoonmaken....dat was echt ideaal.....maar nu moet mijn man het doen die is huisman..en ik sop af en toe de extra dingen...ik zie schijnbaar toch meer dingen dan hij..hihihih..

was gisteren een drukke dag plus die controle tussendoor..dus toen ik thuis kwam ben ik gelijk even gaan liggen..was kapot...

by the way...ik ben 49 jaar..en aan het eind van het jaar ga ik Sara zien...hihihihi..

Zo Nel druk gezin met vijf kinderen....maar wel gezellig zo te horen...tegenwoordig hebben sommige mensen al moeite om er eentje op te voeden...

Meiden..ga zo weer duiken in de badkamer...en aan het werk....

donderdag en vrijdag werk ik thuis...dus dat is wat relaxter....

groetjes,

Groetjes,

 

Marjolijn

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Ik vind het ook een moeilijk woord. Eerst had ik dezelfde als jij, acenocoumarol, maar na twee jaar viel wel heel erg op dat mijn haar zo erg aan het uitvallen was. Gelukkig had ik een alerte verpleegkundige op de hartfalenpoli en die wist dat dit na een tijdje gebruik hiervan kon gebeuren. Nu heb ik de andere Coumarine, fenbr. etc. Ben ik net gewend aan het ene moeilijke woord, moet ik nu die andere gaan leren.

Ik zocht even naar de juiste spelling van die fenetc. en vond toen dit:
[i]Boezemfibrilleren gaat gepaard met een sterk verhoogd risico op het krijgen van een herseninfarct. Er zijn veel onderzoeken waarin men onderzocht hoe dit risico kan worden beperkt met coumarines of acetosal. Omdat behandeling met coumarines (orale anticoagulantia) mogelijk meer (bloeding)- complicaties veroorzaakt, is het belangrijk de voor- en nadelen van de beide behandelingen met elkaar te vergelijken. [/i]

Dit is bij mij een van de redenen waarom ik fenprocoumon (Marcoumar, even opgezocht en zo moeilijk is dit woord helemaal niet).

Of jij iets mag minderen hangt helemaal af van de werking van die klep. Als de verminderde werking klontjes veroorzaakt, dan is minderen niet raadzaam.

Mannen en de huishouding. Ik krijg geen hulp omdat ik een gezonde partner heb. Helaas kijkt hij met andere ogen om zich heen dan ik. Ik heb moeten leren loslaten maar dit valt me nog steeds erg zwaar.

Groetjes,

Suzan

bulldogsrotterdam
afbeelding van bulldogsrotterdam
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 23/08/2009 - 18:30
Re:Resveratrol, goed voor het hart

joh...haar uitval...had ik nog niet gehoord..maar inderdaad lastig...

en dat probleem is nu helemaal weg??

Ja..ben benieuwd of ik het ook mag van mijn cardioloog...zal het vrijdag horen denk ik maar zo...

Volgens mij is dat standaard met mannen..hihihi..of het moet echt een poetsmiep zijn..maar in de meeste gevallen niet...

nou ben ik het ook niet..maar mijn oog valt wel op bepaalde dingen...hihhih..

tis nu weer lekker weer hier..niet te warm...beetje zon....hihihi...morgen nog een dagje op de zaak werken en dan donderdag en vrijdagochtend thuis werken..

vrijdagochtend moet ik om 10 uur bij de cardioloog wezen..dus dat had geen zin om eerst naar de stad te gaan...terwijl ik om half 12 al weer naar huis mag...ben ik meer aan het heen en weer reizen...want het ziekenhuis zit hier nog geen kilometer vandaan..dus kan beter vanuit hier gaan..

en verder weer een lang weekend...de laatste uit de reeks...en dan pas weer ergens in december...hihihi..

Groetjes,

 

Marjolijn

Nel
afbeelding van Nel
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 19/10/2009 - 14:15
Re:Resveratrol, goed voor het hart

hai Suzan, grappig dat je schoonmoeder net zo heet als ik en ook nog eens uit Katwijk komt,ik zal maar niet m,n achternaam zeggen ,want dan komt ze echt niet meer bij,mijn man heeft n.l. de meest Katwijkse achternaam die er is..............Gelukkig dat ascal zo goed voor je werkt,en dat het goed gaat met je ogen,maar is het nu een beetje rustiger met je hart??zou wel zo fijn zijn. Moet je altijd in het weekend werken Marjolijn??? vind je dat niet naar?of heeft het juist met je werk te maken?Heb je voor vrijdag nog testen te doen of een echo?of doen ze dat op vrijdag als je er toch bent Ik moet altijd de vrijdag ervoor allerlij onder zoeken doen en een echo en dan s,maandag naar de cardioloog dan heb ik direct een heleboel uitslagen En ik moet in augustus weer,voorlopig nog elke drie maanden,ze testen dan ook mijn ICD en lezen ,m uit ,oei het is alweer bed tijd slaap lekker en voor morgen een heerlijke dag,en ik spreek jullie weer............. liefs Nel

Kelly Kathleen ( )
afbeelding van Lisa
Re:Resveratrol, goed voor het hart

M´n haar is nog wel een punt van zorg, ik moet er veel moeite voor doen om het wat te laten lijken maar zoals het nu is kan er mee door. Ik ben heel blij dat het haaruitvalprobleem is opgelost er zijn immers al bijwerkingen genoeg. Dat het me niet aan te zien is dat ik hartfalen heb, is iets waar ik erg blij mee ben want anders gaan de mensen zo meewarrig tegen je doen.
Succes van de week bij de cardioloog. Ik hoop dat je daar alleen maar positieve dingen te horen krijgt.

Groetjes,

Suzan

Suzan Meijer
afbeelding van Suzan Meijer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 10/02/2009 - 21:26
Re:Resveratrol, goed voor het hart

Op dit forum ben ik niet echt anoniem. Ik gebruik mijn achternaam hier dan wel niet maar op fora gebruik ik bijna altijd de nickname Kelly Kathleen en dit staat ook in het laatste nummer van Hartbrug-Magazine.

Groetjes,

Suzan

Pagina's