1 bericht / 0 nieuw
arinka
afbeelding van arinka
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/01/2014 - 19:15
Problemen na CABG operatie (Tietze en Discusdenervatie)

Iemand die dit herkent ?,

In oktober 2012 heb ik na een infarct een CABG (Bypass) operatie ondergaan. Toen ik in april 2013 nog steeds veel pijn had ben ik teruggegaan naar de cardiochirurg. Deze zei mij dat het sternum los zat en dat ik nog even moest wachten om te kijken of het nog vast zou groeien. In september was het nog niet aan elkaar gegroeid en moest ik een hersteloperatie ondergaan. Na deze operatie leek ik eerst op te knappen, maar in maart 2014 kwam de pijn toch vrij hevig weer terug. Terug naar de cardiochirurg, die mij verzekerde dat alles nu in orde was en dat alles goed aan elkaar zat. Hij adviseerde mij om eventueel fysiotherapie te nemen. Volgens de fysiotherapeut was door de operatie een probleem in de wervels ontstaan en heeft zich hierdoor het syndroom van Tietze ontwikkeld.
Als ik hier op internet over lees herken ik mijzelf perfect daarin en zie ik dit ook bij meerdere mensen die dezelfde operatie hebben ondergaan voorkomen.
Vandaag ben ik ook (doorverwezen door de huisarts) bij de pijnpolie geweest. Hiervoor had ik al een vragenformulier ingevuld met mijn klachten. Het zou een intakegesprek worden, maar na 10 minuten stond ik al buiten met een diagnose en een behandelplan. De diagnose was cervicale angina, wat behandeld zou kunnen worden met een zgn discusdernervatie. Volgens deze arts komen dezelfde klachten voor bij 30 procent van de mensen na een open hartoperatie en zijn deze na ongeveer 4 maanden na deze behandeling verdwenen. Eerst was ik natuurlijk dol blij hiermee, echter nu ik er met google bijna niets over kan vinden slaat de twijfel toe. Is er misschien iemand met ervaring met deze methode.