1 bericht / 0 nieuw
Adje
afbeelding van Adje
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 17/06/2014 - 10:05
periodieke klachten (bradycardie?) ervaringen?

Hallo,

Ik ben een jonge vent van 20 jaar die op 3 jarige leeftijd een hartoperatie heeft gehad.
Ik kon in principe alles doen wat ik wilde daarna. Ik ging vaak uit en dronk dan ook regelmatig in het weekend. Afentoe ben ik zelfs gaan blowen. Ik kon ook gewoon sporten net als ieder ander. Ik had eigenlijk nergens last van en heb ook nooit het gevoel gehad dat ik minder kon doen als iemand met een normaal werkend hart.

Nou heb ik toen ik 18 was tussen de tijd van mei en juni ongeveer last gehad van druk op de borst, steken, duizeligheid enz. maar in niet zo'n erge toestand gelukkig.
Helaas kwam het dit jaar weer terug op 19 jarige leeftijd en ik ben er nu nog steeds niet vanaf en het is erger geworden.
Ik ben hiervoor naar het ziekenhuis gegaan en heb verschillende testen moeten ondergaan zoals een hartfilmpje, bloedafnamen enz.
Nu is eruit gekomen dat ik bradycardie heb.(in rust 40 hartslagen per minuut) ze wilde bijna een pacemaker gaan inplanteren totdat het opslag inneens weer wat beter ging. Ik moest een fietstest doen en een holter mee naar huis nemen en die 24u aanhouden. Met de fietstest had ik eigenlijk niet zo'n moeite ik werd wel moe maar dat gebeurde pas na 15min. en met de holter viel ook weinig op te merken (behalve de hartslag van 40 slagen per seconden dan) maar dat hoeft niet persee de boosdoener te zijn.
Ik ben hier heel blij mee natuurlijk maar ik weet nog steeds niet wat ik heb.
Het is vreemd dat het iedere keer rond een bepaalde tijd terugkomt.
De enige verklaring die ik kan bedenken voor mijn probleem is dat ik drie jaar terug rond dezelfde tijd (tussen mei en juni) (op 17 jarige leeftijd) een ongeluk heb gehad met mijn scooter. Toen is mijn arm gebroken en hebben ze een pin in mijn arm geplaatst die er nu nog steeds inzit. Misschien kan dit problemen veroorzaken i.v.m mijn hart.