default-header

papillairspier afwijking tussen mitralisklep en hartspier

Home Forums Hartkleppen papillairspier afwijking tussen mitralisklep en hartspier

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #79700 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Beste hartgenoten,

    Afgelopen donderdag bij cardioloog geweest en nu is mij precies verteld hoe de afwijking mbt mitralisklep in elkaar zit.

    Èén van mijn papillairspieren zit verkeerd verbonden tussen de mitralisklep en de hartspier. De spier loopt naar een heel ander gedeelte van de hartspier waardoor de klep lekt. In principe is de klep zelf nog goed, maar zit het probleem in die spier. Het is een afwijking waar de cardioloog geen ervaring mee heeft en aangezien hartspier en boezem geen afwijkingen vertonen wordt er niet door middel van operatie ingegrepen. Uiteraard blijf ik onder controle. Aangezien ik ook nog een schildklier¨probleem heb en daarvoor in juni ben behandeld met radio actief jodium om de rechter helf van de schildklier te verkleinen (toen ik 12 jr was is de linker helf verwijderd), wordt begin volgend jaar zomer een 24 uurs ECG gemaakt en een nieuwe echo van het hart.

    Wie heeft ook een probleem/afwijking aan de papillairspier?

    Sterke allemaal!

    Grt,
    Mariane

    #88017 Reageer
    jordi
    Deelnemer

    hallo Mariane,

    Ik ben net 4 dagen thuis uit het ziekenhuis na een hartoperatie. Bij mij was een chordae (draad dat aan de papillairspier zit) geknapt/kapot. Hierdoor ook lekkage. Het belangrijkste is of je er A) zelf last van hebt (vermoeidheid, kortademigheid, hartkloppingen) en B) de hartkamer en/of boezem vergroot is (zie je als je keer na keer de echos vergelijkt). Bij mij was beiden het geval en dus was een operatie onvermijdelijk, ondanks dat ik nog maar 37 ben. Het ging om een reparatie, dat was volgens de chirurg en cardioloog goed te doen.

    Ik zou aangeven dat je elke 3 a 4 maanden gecontroleerd wilt worden. Dan zijn ze er op tijd bij als er verslechtering optreed.

    Heel veel succes en als je nog wat kwijt wilt, schroom niet me te mailen. Ben toch nog een paar maanden onder de pannen met de revalidatie…

    Groetjes,

    Jordi

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: papillairspier afwijking tussen mitralisklep en hartspier
Je informatie: