default-header

Oxycodon Actavis

Home Forums Algemeen Oxycodon Actavis

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #80514 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    bij deze medicijn krijg ik het benauwd als ik die bijsluiter lees kan ik beter een junk worden dan heb ik nog zuiver pillen. zijn die werkelijk zo gevaarlijk en dat voor spier pijn

    #92751 Reageer
    Roland
    Gast

    Hallo Jo,

    Oxycodon is een zware pijnstiller, een zgn opiaat. Het is bekend van deze groep pijnstillers dat ze benauwdheidsklachten kunnen veroorzaken dus voor mensen met longproblemen, bijvoorbeeld astma en copd, zal voorschrijven hiervan altijd goed overwogen moeten worden. Van oxycodon is bekend dat het verslavend kan zijn en voor zover ik weet moet het langzaam afgebouwd worden.
    Laatst schreef mijn anesthesioloog palexia voor, ook een opiaat. De apotheek nam contact op met de longarts omdat het systeem een interactie aangaf met mijn longmedicatie. Longarts gaf toch akkoord maar bij ernstige benauwdheid moest ik contact met de specialist opnemen. Het is gelukkig goed gegaan.
    Een farmaceut zal altijd mogelijke (!) bijwerkingen in de bijsluiter vermelden. Als u in een bepaalde risicogroep zit is waakzaamheid geboden of zal er toch een alternatief voorgeschreven moeten worden.
    Bij pijnklachten waarbij paracetamol onvoldoende helpt en de NSAID’s zoals bijvoorbeeld diclophenac en naproxen niet voorgeschreven mogen worden ivm bepaalde hartproblemen, zal er al gauw een medicijn voorgeschreven worden die onder de opiumwet valt.

    Heeft u uw bedenkingen mbt oxycodon na het lezen van de bijsluiter met de arts besproken?

    Groet,
    Annemarie

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Oxycodon Actavis
Je informatie: