2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Lyanna
afbeelding van Lyanna
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/10/2012 - 23:08
Ook even voorstellen.

Hallo allemaal,

Ik ben Miranda, 37 jaar, getrouwd, we hebben 2 zoontjes, J. van 19 mei 2009 en J. van 14 september 2012. Samen met mijn man zitten we in maatschap met mijn schoonouders, we hebben een akkerbouwbedrijf en verbouwen voornamelijk pootaardappelen, maar ook uien, wortelen, tarwe, suikerbieten en we verhuren vaak een stuk voor tulpen.

Sinds 14 september (bij opnamegesprek geplande keizersnee) weet ik dat ik dat ik kamerextrasystole of PVC heb, op zich zeggen ze dat het vrijwel onschuldig is. Maar toch wil ik mijn verhaal hier kwijt, want het is toch een hartritmestoornis. En aangezien het heel erg in de familie voorkomt wil ik het toch met jullie delen.

Ook ivm dat ik altijd al hoge bloeddruk heb met medicatie, gisteren gemiddeld 154/100 met 2x pd methyldopa. Ik slik op dit moment nog methyldopa ivm dat ik zwanger was en net van de borstvoeding af ben.
Voordat ik zwanger was slikte ik 1x pd hydrochloorthiazide 12,5 mg, maar ivm kinderwens en zwangerschap mag je dat niet gebruiken.
Volgende week woensdag heb ik weer nacontrole bij de gyn en wil ik met haar overleggen ivm nog een wens voor een 3e kindje en hoe en wat. Want we zijn de 2e zwangerschap zwanger geraakt dmv IUI.
Ik weet dus nog niet wat zij nu adviseert ivm keizersnee, kinderwens en de medicatie. Dat is nog even afwachten, maar huisarts wilde mij zelfs alweer aan de hydrochloorthiazide hebben, terwijl dit ook in borstvoeding komt. Dus nog even afgewimpeld.
Ik ben voor de bloeddruk sinds januari 2009 aan de medicatie toen ik zwanger was van de oudste.

Verder is gisteren weer geconstateerd dat ik PVC heb en ik voel mij de laatste tijden ook wel wat eerder kortademig. Ook soms wat een benauwd gevoel, zelfs een paar keer op bed gehad. Ook als ik nu mijn pols voel heb ik het, maar afgelopen weken heb ik niet iedere keer gevoeld. Maar dingen vallen wel wat op zijn plaats, in zwangerschap dacht ik dat het aan de zwangerschap lag.

Verder heb ik ook een verhoogde cholesterol (ook in de familie), waar ik door opletten wat ik eet het redelijk stabiel kan houden. Laatste keren was het net te hoog allemaal, ook de verkeerde cholesterol.
Maar in die op nuchtere maag de algemene zelfs 7,9 en afgelopen jaren zo tussen de 6,1-6,6.

Nu was 2 weken na de bevalling de huisarts hier en vertelde dat het verder helemaal niet erg is, maar eigenlijk ben ik ook wel benieuwd wat jullie ervan vinden. PVC, hoge bloeddruk met medicatie en verhoogd cholesterol. Wat zouden jullie adviseren, wel of niet voor verder onderzoek naar het ziekenhuis?

Ik hoop hier in ieder geval wat meer info te vinden en steun van lotgenoten.

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 5 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Ook even voorstellen.

Hallo Miranda,

Ik lees dat je bekend bent met kamerextracystolen en dat je hier niet helemaal gerust op bent ondanks dat er gezegd wordt dat het vrijwel onschuldig is. Ik kan me je ongerustheid voorstellen zeker gezien de hartklachten die er in je familie spelen. Mijn advies is om dit verder uit te laten zoeken, dat er een cardioloog eens goed naar kijkt om zo uit te sluiten dat er toch iets meer aan de hand is. Jouw verhaal klinkt me enigszins bekend in de oren.

Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor.