6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
susan.versteeg
afbeelding van susan.versteeg
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 30/12/2012 - 00:10
Nog steeds angst

Hallo allemaal,

laat ik mij eerst even voorstellen:

ik heet susan en ik ben 47 jaar oud, een paar jaar geleden heb ik mijn op 63 jarige leeftijd moeten afstaan. Hartaanval. Sinds die tijd ben ik aan het sukkelen gegaan. Ik ben van nature al overgevoelig voor signalen die mijn lichaam afgeven. Ik sta dan ook te boek als een hypochonder bij mijn huisarts, maar toch na de dood van mijn moeder ik de angst op een hartaanval alleen alleen maar groter geworden.

Zo heb ik al meer dan 2 jaar een gespannen gevoel in mijn bovenlichaam en dat kan zo pijn doen alsof ze met een mes in mijn longen steken. Daarnaast ben ik regelmatig duizelig (licht in het hoofd) heb maagpijn en pijn op mijn borstbeen. Steken in mijn hartstreek zijn mij ook niet vreemd. Soms gepaard gaand met pijn in mijn linkerarm en soms rechterarm. Dit maakt mij erg onrustig en wordt dan zeer bang. Daarnaast heb ik last van hartoverslagen en heb soms hartkloppingen (dan gaat mijn hart van 80 naar 180), die gelukkig niet lang duren, maar wel een heel onpretig gevoel geven.

Naar aanleiding van deze diverse klachten heb ik het afgelopen extreem veel specialisten bezocht, ben vier keer door extreme angst en druk op mijn borst en aanhoudende maagpijn bij de ehbo terechtgekomen. Heb 3 fietsproefen gehad, 3 echo's, 1 chateterisatie, 1 mri scan, calciumscore scan in combinatie met een ct-angiografie en legio buisjes bloed afgegeven, holterkastje, eventrecorder, enz.

Resultaat: lichte wandonregelmatigheden, calciumscore 0, echo's goed, fietsproeven goed, alleen cholestorol niet goed. Ben ook erfelijk belast met verhoogde bloeddruk en verhoogd cholestorol. Bloeddruk onder controle, echter cholestorol niet omdat ik door het slikken van statines problemen met mijn lever krijg, dus dat blijft vervelend.

Nu zouden jullie misschien zeggen, waar maak je je dan druk om, en misschien hebben jullie gelijk maar de druk op mijn borst blijft, de steken treden ook oms op en de gespannenheid is niet afgenomen. Als werkelijk alles in orde is met mijn hart waar komen dat alle diverse onaangename klachten vandaan, waarbij ik toch weer telkens denk als ik maar geen hartaanval krijg, want het voelt echt heel bedreigend, met name de overslagen, hartkloppingen, druk op de borst en de steken.

Sorry voor mijn lange verhaal, maar ik moest miijn hart even luchten.

Ik hoop dat iemand mij een goede raad kan geven en ik hoop werkelijk dat ik niets aan mijn hart mankeer.

liefs,

susan

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Nog steeds angst

Hallo Susan,

Welkom op het forum. Het is heel frustrerend als je diverse klachten hebt en er geen duidelijke oorzaak gevonden wordt. En dan het overlijden van je moeder aan een hartaanval... dat maakt je erg onzeker. Je schrijft o.a dat je last van je maag hebt. Is daar al eens goed naar gekeken? Bepaalde maagklachten doen namelijk sterk denken aan hartproblemen. Is er sprake van reflux? Heb je al ooit een gastroscopie gehad? Het is misschien een idee om een dagboekje bij te houden waarin je opschrijft wanneer de klachten ontstaan. Ontstaan ze bijvoorbeeld na het eten?
Hoezo krijg je door statines problemen met je lever? Is je leverfunctie dan niet goed? Je kan natuurlijk ook al met je voeding en lichaamsbeweging inspelen op je verhoogde cholesterol.

Je hoeft je trouwens echt niet te verontschuldigen. Het is toch fijn om even je hart te luchten.

Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

susan.versteeg
afbeelding van susan.versteeg
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 30/12/2012 - 00:10
Re:Nog steeds angst

Bedankt voor je reactie.

Nee ik heb gelukkig niets aan mijn lever maar als ik statines slik stijgen mijn leverwaarden en ik heb al vele verschillende soorten geprobeerd en wat ik ook kreeg voorgeschreven telkens stegen mijn leverwaarden (verdubbeling) en moest ik stoppen van de huisarts.

Ik heb inderdaad ook reflux en ongeveer 1 jaar geleden hebben ze een beginnende maagzweer ontdekt, via een gastro. Heel vervelend onderzoek overigens. Ik heb toen 40 mg nexium moeten slikken en u moet ik alleen als ik last heb 20 mg nexium slikken.

Mijn huisarts vroeg mij ook al wanneer de klachten optreden. Het vervelende is dat ze op elk moment kunnen optreden en daar word ik niet vrolijk van. Zo kan ik lekker ontspannen zitten kletsen en plots voel ik mij niet goed. Ik krijg dan een angstig gevoel over mij heen, druk op mijn borstbeen en daarna voel ik mijn maag weer opspelen.

Dan, het klinkt misschien gek, twijfel ik toch weer en maak ik mij ongerust toch iets aan mijn hart te hebben.

Ik vind het zo moeilijk om met dat gevoel om te gaan. Ik durf ook tegen niemand meer iets te zeggen. ze zullen wel denken daar heb je die zeurkous weer.

Ik snap gewoon niet waarom ik die ongerust over mijn hart blijf houden, zelfs na alle onderzoeken, misschien omdat hetgeen ik op dat moment voel zo bedreigend voelt.

Daarom heb ik mij aangemeld op dit forum, maar eigen wil ik ook niemand te last zijn.

liefs,

susan

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Nog steeds angst

Hoi Susan,

Waarom denk je dat je iemand tot last zou zijn? Reflux is een heel vervelende aandoening waar iets aan gedaan kan/moet worden. Er is toch continu een aanslag op de slijmvliezen in je slokdarm. Ik had de helicobacter pylori bacterie in de maag. Is er met een 24-uurs pH meting uitgekomen. Daarvoor heb ik een pittige antibioticakuur gehad, 2x. De reflux veroorzaakt door een middenrifbreukje is verholpen door een operatie, een nissen plastiek.
Een gastroscopie heb ik diverse keren gehad, went nooit. Ik ben al heel lang onder controle bij een maag, lever, darmarts, o.a vanwege de lever. Van hem moet ik nexium blijven slikken. 's Morgens 20 mg, 's avonds 40 mg. Je houdt zo namelijk wel een spiegel.

Ik heb zelf lang met onverklaarbare klachten te maken gehad. Nu lijken er steeds meer puzzelstukjes in elkaar te vallen. Een psychologe heeft bij mij ook wel eens het woord 'hypochonder' laten vallen en ja, dan ga je aan jezelf twijfelen. Zo herkenbaar. Maar ik heb uiteindelijk de juiste artsen getroffen en zijn er diagnoses gesteld waardoor er behandelingen werden gestart.

Ik kan je angst niet wegnemen, wel een luisterend oor bieden. Je mag me ook een privé berichtje sturen via mijn profiel.

Susan, je staat er niet alleen voor!

Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

susan.versteeg
afbeelding van susan.versteeg
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 30/12/2012 - 00:10
Re:Nog steeds angst

Bedankt voor je bemoedigende woorden en luisterendoor, erg lief van je. Ik houd je op de hoogte, vandaag een redelijke dag gehad.

Probeer daar weer kracht uit te putten!

Groet,

Susan

nesia52
afbeelding van nesia52
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 28/10/2012 - 14:11
Re:Nog steeds angst

Hoi Susan, weet je wat erg goed is om je cholesterol te laten zakken, walnoten, 3 tot 5 walnoten per dag, helpt echt heel goed.lieve hartegroet Nesia.