default-header

Myogene theorie ivm een hartinfarct.+ strophantine

Home Forums Hartinfarct Myogene theorie ivm een hartinfarct.+ strophantine

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 51)
  • Auteur
    Berichten
  • #79761 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    WAT IS DE OORZAAK VAN EEN HARTAANVAL ?

    Dit is de titel van een interessant (in het Nederlands vertaald) artikel over een andere oorzaak van infarcten dan de traditioneel gehoorde oorzaak, namelijk een blokkade van coronaire vaten (verstoppingen).
    Dit artikel vertelt over de myogene oorzaak.
    (myogeen betekent : voortkomend uit de spieren)

    Het komt Uit: Wise Traditions, herfst 2007, pag. 14 t/m 19
    Werd geschreven door Tom Cowan, MD. (arts)
    Vertaling door Rob Hundscheidt

    ZIe:
    http://www.uitdaging.net/gezond/Cholesterol_geen_oorzaak_hart_en_vaat_ziekten.html

    Een klein stukje uit het artikel zet ik hier alvast om te lezen:
    [quote]De myogene theorie van MI’s beweert in het kort gezegd het volgende:

    1. De coronaire obstructietheorie verklaart niet adequaat alle geobserveerde feiten die met MI’s te doen hebben.
    [MI betekent myocard infarct, = hartinfarct]

    2. De grootste etiologische factor (oorzaak en gevolg) in een MI, is een destructief chemisch proces op het myocardische (hartspier) weefsel, vooral ook in stresssituaties of vaak ook als gevolg van een ziekte in de kleine bloedvaten, krijgt het myocardische weefsel te weinig zuurstof en voedingsstoffen. Dit leidt tot een destructieve melkzuuracidose in het weefsel, dat indien het niet tot staan gebracht wordt, leidt tot de dood van de myocardische cellen. Dit proces staat grotendeels niet in verband met coronaire arteriële ziekte.

    3. Het regelmatige gebruik van cardiotonicums, primair laag gedoseerde volwaardige digitalisextracten of het extract van een ander kruid met de naam g- strophantis, voorkomt deze letale acidose en voorkomt en corrigeert daarom de werkelijke oorzaak van dit syndroom. Het resultaat is een wezenlijk lager ziekte-aantal en overlijden aan hartziekte.
    [/quote]

    NB:
    Digitalis (dat genoemd wordt om een (langdurende) verzuring van de hartspier te voorkomen ) is wel heel giftig in kleine doses al (vooral voor ouderen)….. strophantine is minder giftig, en met name in de kleine doses niet giftig. Het werkt anders dan digitalis.
    Digitalis remt de natrium/kaliumpomp, maar kleine doseringen van strophantine (ouabain ook geheten) stimuleren de pomp, zodat natrium uit de cellen gaat en kalium er in. Alleen hoge doses ouabain kunnen de natriumpomp remmen.
    Vaak worden digitalis en ouabain over dezelfde (onveiligheids)kam geschoren, dat is helaas een vals dogma geworden, er zijn genoeg studies die het verschil aantonen.

    Groetjes,
    Lisa 🙂

    #88154 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Geachte Geïnteresseerde,

    Met groot genoegen las ik de ‘Myogene theorie’ voor het ontstaan van een hartinfarct, zoals die al in 1969 beschreven is door dr. Berthold Kern in zijn boek: “Der Myokard Infarkt”. Heel goed, dat deze juiste (!) theorie, waarbij angina pectoris en het hartinfarct eenvoudig en levensreddend te behandelen zijn met Strodival, meer en meer in beeld komt. De metabole component: verzuring van de hartspier en daardoor optredend weefselverval (necrose) VEROORZAAKT het infarct in de meeste gevallen. Het dichtslibben van coronairvaten is meestal het GEVOLG, en ook het stolsel en volledige afsluiting zijn meestal het GEVOLG van het infarct.

    Misschien mag ik (in bescheidenheid) melden, dat deze theorie ook behandeld wordt in mijn recent uitgekomen boek: “Oorzaak en therapie in de geneeskunde”, hoofdstuk 4 “Het mysterie hartinfarct overwonnen” (Uitgeverij Boekenbent, november 2011).
    Volgens dr. Berthold Kern – die ik persoonlijk heb mogen ontmoeten – valt inderdaad een zeer hoog (!) percentage van de infarcten onder de myogene theorie.

    Op het artikel geldt echter een WAARSCHUWING: Strodival (Ouabaïne) werkt uitstekend en levensreddend, omdat het Natrium-Kalium ATP-ase wordt gestimuleerd in de celmembranen, en daardoor kan het hart meer bloed verpompen bij een lagere frequentie, en komt dan niet in problemen. DIGOXINE, DIGITOXINE en DIGITALIS en soortgelijke medicamenten hebben deze eigenschap NIET! en mogen bovendien nooit tegelijk met STRODIVAL worden gebruikt.

    Na allerlei crises in de samenleving zou het mooi zijn als de waarheid weer zijn plaats verwerft.

    Jan Ramakers

    #88158 Reageer
    Lisa
    Gast

    Hallo Jan,

    Met veel genoegen las ik jouw reactie 🙂 …..

    [quote]Na allerlei crises in de samenleving zou het mooi zijn als de waarheid weer zijn plaats verwerft. [/quote]

    Daar ben ik het helemaal mee eens…. het wordt de hoogste tijd voor hele waarheden.

    Weet jij of strophantine alleen als Strodival wordt verkocht, of zijn er ook andere merken/makers van strophantine supplementen? (ik vraag dat ivm met de gebruikte excipients).

    Groetjes,
    Lisa.

    #88160 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Hallo Lisa,

    Alle Strophantine is van de markt verdwenen(!) op één na: Strodival Van MEDA Pharma.
    De werkzame stof is Ouabain.8H2O. De Zerbeisskapseln zijn binnen 10 to 20 minuten werkzaam en kunnen een hartinfarct stoppen. De Zerbeisskapseln geven ook een wat meer gelijkmatige bloedspiegel vergeleken met de Magen Resistenz (doorslikken) Kapseln. (Overigens heeft Strodival een grote veilige dosering, dus voor toxiciteit is er geen gevaar.)

    Strodival is in Duitse apotheken op recept… verkrijgbaar, onder andere in de Marien Apotheke, Haupstrasse 29, Kevelaer, tel.: 0049/2832 78263. Of: bij een internet apotheek: http://www.medpex.de/strodival-mr-kapseln-p8415456 (dit zijn de MR Kapseln).

    Beta blockers, anticoagulantia en meer kan i.h.a. worden gestopt.

    Mogelijk weet ik volgende week een arts in de grensstreek van Venlo/Kevelaer die patiënten kan/wil ontvangen.

    Groetjes,
    Jan

    #88162 Reageer
    Lisa
    Gast

    Hallo Jan,

    Bedankt voor je antwoord op mijn vraag.

    Ik zag dat er ook homeopathische strophantine is (bijv van Sanum en Heel).

    Is dat goed te gebruiken als alternatief voor Strodival?
    (Is daar iets over bekend uit studies?)

    Misschien staat het in je boek 🙂 , maar dat heb ik nog niet gelezen.

    Ik heb in het forum pas geleden ook een bericht geplaatst over het Tako Tsubo syndroom (broken heart syndrome) en de myogene theorie als verklaring daarvoor. Is het dan wellicht zo, dat strophantine ook goed is te gebruiken ter voorkoming van een eerste of een nieuwe TT aanval?

    Ik vind het nog steeds heel interessant deze theorie en de strophantine als redmiddel (bij een dreigend infarct) en ter preventie van problemen.

    Mensen die het gebruiken melden ook vermindering van ritmestoornissen en angina pectoris. ……
    Bijv op de volgende informatieve website met veel reacties…..

    Groetjes,
    Lisa.

    #88164 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Hallo Lisa,

    Zelf heb ik geen ervaring met Strophantus van Sanum en Heel of VSM, maar dat is natuurlijk ook werkzaam. Homeopathie vraagt wel meer geduld, en lijkt een goed middel voor mensen met minder acute klachten. Homeopatische studies komen niet zo vaak voor door ‘weinig tijd’, of de statische bewerking (binomiale statistiek) is niet bekend.
    Strodival werkt vanaf het eerste moment van gebruik direct, en dat is met name een groot voordeel bij de mensen met meer klachten.

    Algemeen staat er wel iets over homeopathie in mijn boek, maar niet specifiek voor hartklachten.

    Tako Tsubo: De beste test is – net als bij AP – om bij klachten 1 capule Strodival Zerbeisskapsel te nemen; binnen 15 tot 20 minuten is het resultaat bekend.
    Bij Tako Tsubo zou Strodival een goede therapie kunnen zijn, omdat een aantal symptomen identiek zijn als voor de myogene theorie, zoals AP klachten, ademnood (dyspnoe), ischaemie en ST- elevatie van het cardiogram, CK verhoogd (beschadiging hartweefsel), LV dysfunktie.
    Dat is goed nieuws voor de overwegend vrouwelijke personen met TT.
    Als er ook klachten zijn van erge kouwelijkheid, dan kan mogelijk een kuurtje Magnesiumcitraat helpen.

    Het is juist, dat bij gebruik van Strodival klachten, zoals AP, verdwijnen.
    Het wondermiddel dus!

    groetjes,
    Jan

    #88168 Reageer
    johnboy
    Deelnemer

    Een heel interessant topic.
    Is Strodival iets waarmee je begint en waarmee je niet zomaar kunt stoppen, als je het gebruikt ?
    Of kun je er op elk moment, bijvoorbeeld na 3 weken, ook weer mee stoppen ?

    Johnboy

    #88169 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Dag Johnboy,

    Je kunt er ook weer mee stoppen. Het middel is wel op recept. Volgende week is er mogelijk een arts bekend die het voorschrijft.

    vriendelijke groet,
    Jan

    #88170 Reageer
    johnboy
    Deelnemer

    Er zijn meerdere artsen in Nederland die het voorschrijven. Je moet echter zoeken naar artsen die onafhankelijk zijn en echt hun patiënten willen helpen hun gezondheid te verbeteren. Niet elke arts is daar mijns inziens mee bezig. Veel artsen kennen het middel ook niet en willen het ook niet leren kennen. Er is op internet echter heel veel onafhankelijke info over Strodival, Ouabain te vinden; info die artsen natuurlijk ook kunnen bestuderen.
    Zie ook de interessante video over Stropantine / Ouabain / Strodival.

    http://youtu.be/I7Tdw16X6rc

    #88181 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Hallo Lisa en Johnboy en alle geïnteresseerden,

    Er zijn in Duitsland een groot aantal artsen met ervaring en die STRODIVAL voorschrijven, waarvan de dichtstbijzijnde tot zover:

    42899 Remscheid: Herr Walter Steege. Er ist Facharzt für Allgemeinmedizin, Psychotherapie und Naturheilkunde. Eisernsteinstraße 16. Tel. 02191/569898, Fax: 02191/55628. Email: se walter.steege@web.de. Herr Steege kennt Strophanthin und seine Wirkung seit seiner Ausbildung. Ob er es Ihnen auf Krankenversichertenkarte verordnet und/oder gar telefonisch, müssen Sie bei Ihm erfragen.
    [Remscheid ligt achter Dusseldorf]

    56170 Bendorf: Dr. med. Arnold Weidel. Merowingerweg 1, Tel. 02622 – 156 22. Email:dr.a.weidel@web.de. Dr. Weidel kennt und schätzt seit vielen Jahren die überzeugende Wirkung von Strophanthin. Er verschreibt es Ihnen als Privatrezept. Wenn möglich besuchen Sie ihn bitte in seiner Praxis. Im Ausnahmefall ist er auch bereit, Ihnen telefonisch weiter zu helfen. Dr. Weidel ist Facharzt für Allgemeinmedizin und beschäftigt sich mit alternativen Heilmethoden, insbesondere als Schmerztherapeut (manuelle Medizin, Akupunktur).
    [Bendorf ligt bij Koblenz]

    Ik zoek verder naar andere artsen, dichter bij de grens, en ook in Nederland die het (willen) voorschrijven, en kiefst ook ervaring hebben.

    vriendelijke groet,
    Jan

    #88182 Reageer
    Lisa
    Gast

    ramakers60@zonnet.nl schrijft:
    [quote]
    Zelf heb ik geen ervaring met Strophantus van Sanum en Heel of VSM, maar dat is natuurlijk ook werkzaam. Homeopathie vraagt wel meer geduld, en lijkt een goed middel voor mensen met minder acute klachten. …
    [/quote]

    Hallo Jan,

    Eerst even nog bedankt voor al je antwoorden op het forum hier.

    Over homeopatische strophantine vond ik het volgende (op de website van Dr Wieland Debusmann):

    [quote]4. Homöopathisch

    Als Vorlauf, bis man sich sein “richtiges” Strophanthin besorgt hat oder in leichten Formen von Stress oder Herzfühligkeit oder für Menschen, die erfahrungsgemäß mit jedem Medikament Schwierigkeiten haben und überreagieren oder wer mit Homöopathie sowieso schon gute Erfahrungen hat oder für ängstliche Menschen, die nicht sofort einsteigen wollen in das allopathische, naturheilkundliche unverdünnte Strophanthin empfehle ich Strophactiv = Tropfen in Alkohol oder Strophanthus D4 in Tablettenform.

    Diese und andere homöopathischen Zubereitungen sind in jeder Apotheke kostengünstig ohne Rezept erhältlich.
    Es gibt eine Studie in der immerhin 60% der Patienten mit Homöopathie eine EKG-Verbesserung zeigten(31).

    Auch hier empfehle ich, ähnlich wie bei der Einnahme des unverdünnten Strophanthins ein Einschleichen. z.B. alle zwei Tage um fünf Tropfen erhöhen bis man auf drei mal täglich 15 Tropfen gekommen ist. Ein bisschen Geduld ist also schon notwendig.
    Auch bei den Tabletten erst mit einer anfangen und wöchentlich dann steigern auf drei mal eine. [/quote]
    Bron: http://www.strophantus.de/wie-anzuwenden.html

    Dat is mooi toch :-)….
    dat homeopathische stophactiv D4 kwam ik tegen in diverse apotheken op internet (het is dus goed om bv mee te beginnen voor gevoelige mensen, die gewoonlijk sterk reageren op medicijnen, – zoals ik dus 😉 – voor mij is een klein beetje medicijn vaak al genoeg of zelfs te veel).
    Debusmann geeft daarbij ook het advies om het op te bouwen (Ook de strodival).

    Je kent Heilpraktiker Rolf-Jurgen Petry zeker wel?
    Van hem vond ik dit stukje tekst nog over de strophactiv D4 (het citaat komt uit het boek van Petry)

    [quote]Also with homoeopathic ouabain (D4, Strophactiv® from magnetactiv, Wiesloch / Germany) there is seen a quite good therapeutic success. The blind study of Hupe & Balint 1988 (12) showed that 60 % of the patients with angina pectoris improved their pathological ECK (S-T segment) after Strophactiv®, but only 15 % of the patients of the placebo group. In cases of emergency a regular dose (1 ml) will probably not be sufficient, but there are reports of a good effect of much larger doses, i.e. 25-50 ml (see below the expected blood levels after homoeopathic ouabain).[/quote]

    Ik zet dit alles hier ook neer voor de geinteresseerden (en die zijn er), die graag meer willen weten over strophantine..

    Groetjes,
    Lisa

    #88184 Reageer
    johnboy
    Deelnemer

    Hier is het emailadres van Rolf-Jürgen Petry: strophanthin@web.de
    Hij beantwoordt alle mails vrij snel ( in het Duits of Engels) en heeft een lijst van meer dan 1000 artsen die het middel voorschrijven.
    Strophanthin (ouabain) is een natuurlijk medicijn met een verbluffende werking, die wetenschappelijk bewezen is. Er is heel veel dubbelblind onderzoek naar dit middel gedaan met alleen maar positieve resultaten.
    Ook in Nederland zijn artsen die het voorschrijven.
    Het is overal in Duitsland in de apotheken te krijgen, als je een recept hebt.
    Doe er je voordeel mee. Doe anders je eigen research via het internet. Zoeken op Ouabain of Strodival.

    #88186 Reageer
    johnboy
    Deelnemer
    #88189 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Beste Lisa, Beste Johnboy,

    Lisa de website die je aangeeft over gebruik van verschillende Strophantin medicatie is top: Bron: http://www.strophantus.de/wie-anzuwenden.html
    uitstekende informatie voor iedereen die de (mooiste) myogene theorie voor het voorkomen van een hartinfarct gaat volgen.

    Johnboy, dank voor je aanwijzing: ik heb een mail naar Rolf-Juergen Petry gestuurd voor meer adressen van artsen die geconsulteerd kunnen worden voor Strodival, wat ten goede komt aan patiënten die voor Strodival gaan kiezen, onder mogelijke weglating van betablockers, antistolling, asperine, cholesterolverlagers, en andere medicatie.
    Belangrijk is inderdaad de goede attitude van de arts tot Strodival en verandering en modernisering van inzicht.

    groetjes,
    Jan

    #88202 Reageer
    Lisa
    Gast

    Wederom voor alle geinteresseerden :cheer: …….
    Een (Engelstalig) artikel met nadere informatie over strophantine, ook over het goede effect van homeopatische strophantine.
    Ook het verschil met digitalis wordt besproken.

    Ouabain (g-Strophanthin) „Milk for the ageing heart“

    door Dr. A. Kracke Naturopath

    http://www.biomedicine.com/documents/S%20Oubain-Milk%20for%20the%20aging%20heart.pdf

    Citaatje:
    [quote]When very small doses of cardiac
    glycosides are administered, there is no positive inotropic effect; only
    the sodium pump (Na+/K+ ATPase) is stimulated, which explains
    the marvellous successes of homeopathic preparations with
    g-strophanthin.[/quote]

    Even in het kort nog wat info over ouabain:……

    Het lichaam maakt ook zelf ouabain (g-strophantine).
    De bijnieren en de hypothalamus produceren het.
    Voor produktie van eigen ouabain is oa cholesterol nodig! (wat een nuttige grondstof is dat toch…).

    Ouabain wordt gemaakt als de bloedvoorziening (zuurstoflevering) te kort schiet….bv bij inspanning…daardoor ontstaat verzuring in de weefsels (er is melkzuur ophoping, dat geeft spierpijn, en bv ook angina pectoris) en de ouabain beschermt de spieren (ook het hart) tegen spierschade.
    Ouabain kan een hartinfarct voorkomen en angina pectoris, en is ook inzetbaar bij gedilateerde cardiomyopathie.

    Groetjes,
    Lisa.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 51)
Reageer op: Myogene theorie ivm een hartinfarct.+ strophantine
Je informatie: