7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Jacco46
afbeelding van Jacco46
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 5 dagen geleden
Lid sinds: 04/04/2014 - 14:49
Mijn leven na een half jaar

Hallo,

Een half jaar geleden heb ik een hart infarct doorgemaakt, met succes gedotterd en na een revalidatie periode weer aan het werk gegaan.
Sinds de zomervakantie heb ik weer klachten, omdat ik toch op controle bij de huisarts moest zijn, dit even aan haar gemeld. Gelijk een hartfilmpje gemaakt, hier was niks op te zien.
Toch doorgestuurd naar de cardioloog, hier dus vervroegd naar toe. Eigenlijk hoefde ik pas in januari terug te komen.
Na het horen van mijn verhaal toch maar besloten voor een hartkatheterisatie. Deze heb ik gisteren (22-10) ondergaan.
Hier kwam naar voren dat de ader, voor de stent, voor 40% dicht zit. Nu wacht ik op een oproep voor een petscan, daarna gesprek met de cardioloog hoe nu verder.
Dit heeft voor mij een dubbel gevoel: aan de ene kant opluchting dat de klachten wel degelijk terecht waren, aan de andere kant lichte paniek, na een half jaar al voor 40% weer dicht, hoe ziet het over 2 maanden uit?
Zijn er meer mensen die op zo'n korte termijn weer klachten kregen?
Is een overstap naar een cardioloog in het Catherina ziekenhuis zinvol? Ik ben nu in het MMC te Veldhoven waar ik tevreden over ben alleen ze doen alleen onderzoeken en geen behandelingen.
Ik lees jullie reactie's graag.

Groeten,
Jacco :ohmy:

Roland ( )
afbeelding van Roland
Mijn leven na een half jaar

Hallo Jacco,

Het is inmiddels 8-9 jaar geleden dat een broer van mij met spoed naar het Catharinaziekenhuis ging wegens ernstige pijn op de borst. In het ziekenhuis kreeg hij een hartstilstand. Hij is meteen gedotterd en er zijn stents geplaatst. Op de hartbewaking kreeg hij opnieuw een hartstilstand doordat kalk dat tijdens het dotteren was losgekomen zich op een andere plek had vastgezet. Hij kan het gelukkig navertellen. Dat hem dit is overkomen is pure pech. Het Catharinaziekenhuis heeft een goed hartcentrum en ik kan me voorstellen dat het prettig zou zijn als je behandelend cardioloog werkzaam is in het Catharinaziekenhuis.
Bespreek het eens met je huisarts. Heb je het gevoel dat er iets over het hoofd is gezien waardoor je zo snel opnieuw klachten hebt gekregen?

Hartegroet,
Annemarie

Jacco46 ( )
afbeelding van Roland
Mijn leven na een half jaar

Hallo Annemarie,

Dank voor je snelle antwoord.
Ik heb niet het idee dat men toen iets over het hoofd heeft gezien. In mijn herinnering kijken na het plaatsen van de stent nog alles even na of de aders goed open zijn.
Bij mijn cardioloog had ik de indruk dat hij mijn klachten niet al te serieus neemt omdat ik al zo vaak in het ziekenhuis ben geweest.
Na mijn eerste infarct ben ik inderdaad angstig geworden maar in de loop van de tijd is dit beter geworden.
Ik zal mijn verhaal eens bij de huisarts gaan doen en kijken wat zijn advies is.
Nogmaals dank voor je reactie

Groeten,
Jacco

Roland ( )
afbeelding van Roland
Mijn leven na een half jaar

Geen dank, Jacco. Join the club, zou ik zeggen. ;)
Persoonlijk vind ik 1 van de belangrijkste dingen een vertrouwensband tussen arts en patiënt. Je hebt naar je lichaam geluisterd en dat was duidelijk terecht. Iedere cardioloog zal zeggen: 'beter 9x voor niets aan de bel trekken dan 1x te laat'.

Sterkte met de situatie.
Groet van Annemarie

..::Jacob::.. ( )
afbeelding van Roland
Mijn leven na een half jaar

Het is natuurlijk wel prettig dat een arts je direct geloofd en niet eerst een fysiek bewijs nodig heeft.
Met uitzondering van één keer heb ik eigenlijk alleen maar positieve ervaringen.

Niesje39 ( )
afbeelding van Roland
Mijn leven na een half jaar

Hallo Jacco,

Ik heb hetzelfde meegemaakt. September vorig jaar een licht hartinfarct gekregen en gedotterd. Rechter kransslagader zat dicht en 3 oplosbare stents gekregen. Dan denk je dat is het. Ik knap weer op en ga weer aan het werk. Helaas bleef ik tobben. Cardioloog nam het niet echt serieus. Huisarts gelukkig wel. In Maart 2014 weer met pijn op de borst opgenomen en weer hartinfarct. Weer gedotterd en nu zat links dicht 4 stents gekregen. Er werd gezegd dat het weleens voorkomt. Dikke pech eigenlijk. Maar helaas het was nog niet over. Ik knapte wel op maar na 8 weken ging het weer slechter. Ziekenhuis in en uit. Lag misschien wel aan de medicijnen?? Fietsproef liet niks zien. Uiteindelijk toch maar weer gekatheteriseerd .En wat blijkt de oplosbare stents links zaten alweer dicht en er was een lichte bloeding. Nu metalen stents gekregen en nu loop ik bij cardioloog in het Erasmus. Helaas gaat het nog niet goed. Ze weten ook niet zo goed waarom het bij mij zo loopt. Ik krijg nu een scan om te kijken of mijn hart genoeg zuurstof krijgt en dan maar weer afwachten. Ik hoop eigenlijk op een bypass want ik loop al een jaar te tobben. En dat is ook niet goed voor je geestelijke gezondheid. Jij in ieder geval veel sterkte. En blijf goed naar je lijf luisteren want dat heb ik ook steeds gedaan en ik had het telkens bij het juiste eind.
Gr Bernice

Arcos1 ( )
afbeelding van Roland
Mijn leven na een half jaar

Hoi!

Ik ben met spoed geopereerd aan een Aortadissectie in het Catharina.
Het was een ingewikkelde operatie omdat ik een type A en B tegelijkertijd kreeg.
Het was echt precisiewerk aangezien de kransslagaders aan de prothese moesten worden vastgehecht.
Ze hebben letterlijk mijn leven gered, dus je begrijpt denk ik wel dat ik vol lof ben over het Catharina.
Heb er 3 weken gelegen waarvan 7 dagen op de IC daar hebben ze gelukkig ook mijn nierfunctie nog kunnen herstellen anders had er een 2de operatie moeten komen en miste ik nu een nier.
Dit is mijn ervaring met het Catharina een goed hartcentrum dus!

Gr'tjes

Joyce