4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
stefania
afbeelding van stefania
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 22/07/2015 - 07:22
Last van staaldraad?

Hi iedereen!

Mijn eerste berichtje hier, spannend. En dan kom ook ik gelijk met een vraag aanzetten...

Ik heb namelijk behoorlijk last van die staaldraad door mijn borstbeen. Sinds de operatie zes maanden geleden voel ik het draad al zitten. In het begin deed het behoorlijk pijn, maar nu is het vooral een irritant gevoel. Daarbij lijkt het erop dat de huid eroverheen ook steeds dunner word. Bij iedere beweging zie en voel ik mijn huid over iets donkers bewegen en het steekt op sommige punten best ver naar voren. De chirurg wil hem er wel uithalen, maar daar wil ik mee wachten tot einde van het jaar (als ik mijn studie heb afgerond).

Zijn er hier mensen die ook zo'n last hebben van die draad? Is de huid eroverheen bij jullie ook zo dun?

Groetjes, Stefanie

Arcos1 ( )
afbeelding van Arcos1
Last van staaldraad?

Hi Stefanie,

Wat lijkt me dat vervelend die pijn!
Bij mij zitten de draden er ook nog en nu na een jaar gelukkig nog geen pijn, hopelijk blijft dat zo! Moet niet op mijn buik gaan liggen want dan voel ik wel een vervelende druk maar of dat daar aan ligt? Ze noemen het ook wel 'ijzerdraadpijn' en heb toen van de Thoraxchirurg vernomen dat ze dit eruit kunnen halen als het erg pijn begon te doen.
Hoop voor je dat je tot het einde van het jaar niet ál teveel last meer gaat krijgen en daarna gauw eruit! Sterkte!

Liefs,

Joyce

stefania ( )
afbeelding van Arcos1
Last van staaldraad?

Hi Joyce!

Wat fijn dat jij geen last hebt van die draden. Dan zou ik me er verder ook niet druk om maken. Het zou raar zijn als de pijn na een jaar nog op zou komen, dat lijkt me sterk. De draden zijn bij mij ook heel duidelijk zichtbaar. Op meerdere punten steken er knoopjes 'uit'. Alles wat er tegenaan komt is vervelend. Ik kan ook (nog) niet op mijn buik liggen, maar dat was daarvoor ook al niet prettig. Dat heeft misschien toch meer te maken met dat al je lichaamsgewicht op je hart drukt? Ik hoop dat dat vervelende gevoel op den duur ook vanzelf overgaat bij jou!

Groetjes, Stefanie

..::Jacob::.. ( )
afbeelding van Arcos1
Last van staaldraad?

Zit er al bijna 20 jaar in en nooit last van gehad.
Zoals jij het beschrijft, moet het er bij jou gewoon uit,