38 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo iedereen!

Graag meld ik mij aan bij dit forum. Door ervaringen in het verleden en actuele thema's wil ik mij toch verdiepen in de problematiek van het hart. In de familie zit een hoge bloeddruk en een hoog cholesterol. Hier zijn helaas al wat slachtoffers door gevallen zoals mijn vader op 51 jarige leeftijd.

Nu zit ik ook met een aantal vragen. Mijn bloeddruk is hoog. Veel te hoog. Mijn onderdruk zit gemiddeld rond de 116 en bovendruk ergens boven de 150. Ik ben 35 jaar en heb een laag cholesterol.

Maar het gekke is dat bij twee keer meten van de tientallen keren, de bloeddruk goed was. Dus mijn vraag is, kan dat? Als je een structureel te hoge bloeddruk hebt dat je dan soms wel een goede bloeddruk hebt? Of is er dan sprake van een witte boorden bloedruk?

Ik moet er wat mee doen. Dat weet ik. Maar ik weet niet hoe serieus ik het moet nemen. Er is namelijk een aantal jaren geleden een echo gemaakt en hier waren geen gekke dingen te zien.

Maar de laatste tijd heb ik soms blauwe lippen en een wat draaierig gevoel. Ook slaat mijn hart soms wat op hol en slaat hij over. Heel irritant. Ook heb ik sinds een aantal maanden pijn in mijn rug met uitstraling naar mijn arm en ribben.

Ik ren liever niet weer naar de dokter om vervolgens te horen dat "als ik dat wil dat dan maar even gedaan moet worden". Ik wil geen hypochonder worden. Ik hoor maar vaak genoeg dat mensen die ermee te maken hebben gehad dezelfde klachten krijgen. En ik wil geen paniek veroorzaken.

Dus... te gek dat dit forum er is! Iemand die mij tips kan geven?

Bedankt!!!!!

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Annemarie,

Inmiddels ben ik druk bezig met thuis meten en onderzoeken wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Ik wil zelf weten wat er gebeurd en wat ik moet doen. Zelf de regie dan maar nemen.

De metingen zijn hetzelfde als de doktoren al hadden gemeten met uitschieters naar boven.

En het onderzoek waar de dokter naar verwees heb ik inmiddels ook nagelezen en bekeken (dankzij de hartstichting.nl). Alleen snap ik absoluut niet waarom ik niet in een risicofactor zit zoals de dokter zegt. Mijn vader is, zoals ik eerder zei, maar 51 geworden vanwege een hartkwaal. Hij had al een paar hartinfarcten gehad (eerste in de 30) maar op het moment van overlijden was er niet veel schade aan zijn hart en zijn cholesterol was laag.

Mijn zus heeft dezelfde bloeddruk als ik en daarbij een erg hoog cholestorol (zat bij de 8 geloof ik).

Mijn tante is laatst met de hoogste spoed opgenomen met een bloeddruk dat gevaarlijk hoog was. Toen ik dit tegen de dokter liet vallen zei hij, ja maar dit is tweedegraads. Ik zei toen dat het wel de zus van mijn vader is. Ik heb niet helemaal liggen pitten bij alle biologie lessen bij de Havo en ik zie de logica van een hardnekkig gen in de familie voorbij komen.

Al die jaren heb ik mij er maar niet in verdiept omdat ik misschien om logische redenen maar niet meer bezig wilde zijn. Maar nu bijt ik mij er in vast, ook vanwege mijn zus die een groter risico loopt vanwege haar cholesterol. Ze rookt, heeft op dit moment veel stress en heeft dus ook een hoog cholesterol die natuurlijk hoog blijkt te zijn.

Ik neem contact op met de oude huisarts van mijn vader en vraag hem om advies. Hij heeft aangeven dat we altijd nog vragen konden stellen mocht dat ooit nodig zijn. En natuurlijk moet ik alsnog nog in het ziekenhuis zijn maar ik zal goed voorbereid zijn deze keer.

Als jullie het interessant vinden wil ik wel melden wat er verder achterweg komt.

Groetjes! :)

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Lony,

Ik snap je huisarts absoluut niet. Waarom neem je geen contact op met de Hartstichting?
Je kunt je situatie ook online voorleggen via www.hartstichting.nl. Binnen 5 werkdagen krijg je antwoord.

Je moet er wel voor waken dat je niet 24/7 met je bloeddruk bezig bent. Dat is niet bevorderlijk voor je bloeddruk en geeft misschien een onjuist beeld. Je kunt het beste op vaste tijden meten. Maar je bezorgdheid is terecht. Als je net een trap op en af gelopen bent zal de bloeddruk zeker hoger zijn dan wanneer je met een boek op de bank zit. Gekruid of zout eten, alcohol, dit kan allemaal de bloeddruk beïnvloeden. Bloeddruk stijgt bij inspanning maar moet zich na enkele minuten herstellen, evenals je hartslag. Heb je nooit voor een paar dagen een bloeddrukmeter om je arm gehad? Dan krijg je ook een beeld van de bloeddruk gedurende de nacht als je slaapt. Het is belangrijk om te weten waaróm je bloeddruk hoog is.

Een laag cholesterol is ook niet alleszeggend. Dat heeft een broer van mij meegemaakt. 2x Hartstilstand, 2x succesvol gereanimeerd. Bij hem was er sprake van kalkafzetting in de kransslagaders.

Ik hoor graag hoe het verder met je gaat.

Sterkte en een hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

De info waar ik het over had kwam van de hartstichting. Ik zal het antwoord hier even onder zetten. En je hebt gelijk hoor, ik heb de afgelopen week twee momenten gemeten. 's morgens en 's avonds na een aantal minuten rustig zitten. En heel relaxed. Wat opviel is dat de hartslag aldoor heel laag bleef (rond de 60) en de bloeddruk aldoor te hoog was met zelfs een uitschieter naar 195. Het valt mij juist op dat mijn gevoel van draaierigheid klopt met de bloeddruk. Vooral na een hele tijd relaxed zijn en dan opstaan doet de meter uitslaan naar erg hoge waarden. En dan meet ik dus na een aantal minuten daarna. Alsof alles even een kickstart moet doen om weer bij te komen ofzo. Maar ja, dat is maar eventjes...

Maar wat een heftig verhaal van je broer. Hoe gaat het nu met hem? En hoe kon het dat dit in zijn aders is gekomen?

E-mail hartstichting:
I[i]n uw e-mail van 1 februari vraagt u of het klopt dat er niets aan de hand is met een bloeddruk van 150/110. Uw huisarts geeft aan dat volgens de nieuwe inzichten u pas bij een bovendruk van 180 terug hoeft te komen.

Volgens de huidige richtlijn Cardiovasculair risicomanagement wordt als grens voor een normale bloeddruk 140 mmHg voor de bovendruk en 90 mmHg voor de onderdruk aangehouden. Deze waarden gelden voor volwassenen tot 80 jaar, gemeten in de spreekkamer van een arts en op basis van meerdere metingen gedurende een wat langere periode. Voor thuismeting geldt een bovendruk van lager of gelijk aan 135 mmHg. Voor 80-plussers ligt de grens op 150-160 mmHg. Als alleen de bovendruk (sterk) verhoogd is en de onderdruk normaal, moet deze verhoogde bovendruk ook behandeld worden.

Verhoogde bloeddruk is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Mensen die lijden aan een te hoge bloeddruk hebben een verhoogde kans op het krijgen van een hartinfarct of een beroerte. Ook andere risicofactoren als leeftijd, geslacht, roken, cholesterolgehalte, glucosegehalte, hart- en vaatziekten in de familie, voedingspatroon, lichamelijke activiteit, body mass index (BMI) en middelomtrek kunnen het risico vergroten. De behandeling van patiënten met hoge bloeddruk wordt gebaseerd op een beoordeling van alle belangrijke risicofactoren van de patiënt, het zogenoemde risicoprofiel. Indien u naast een hoge bloeddruk verder geen andere risicofactoren heeft en uw risico op het krijgen van een hart- en/of vaatziekte dus klein is, dan is de enige behandeling het geven van adviezen over een gezonde leefstijl. Wanneer iemand een bovendruk heeft van boven de 180 mmHg dan worden ongeacht het totale risico op hart- en vaatziekten wel medicijnen geadviseerd. U kunt dit lezen in de richtlijnen voor huisartsen via onderstaande link:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_richtlijnen/k_nhgstandaarden/Sam... .[/i]

Roland ( )
afbeelding van Roland
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Een heel duidelijk antwoord.

Lony, het is me niet duidelijk of je huisarts wel bloeddrukverlagers heeft voorgeschreven?
Verder onderzoek of behandeling lijkt me bij jou zeker op zijn plaats.

Jaren geleden kwam ik met ernstige hoofdpijnklachten bij mijn huisarts. Als ik 's nachts opstond om naar het toilet te gaan leek het alsof ik flink wat alcohol achter de kiezen had, zo wankel was ik. Mijn bloeddruk bleek toen 180/120 te zijn. Ik moest meteen aan de medicijnen. Mijn moeder kwam met een bloeddruk van 200/100 bij haar huisarts. Een lekkende hartklep bleek de oorzaak.

Met mijn broer gaat het goed. Het is nu 6 jaar geleden. 2 Weken voordat het gebeurde was hij nog uitgebreid medisch gekeurd vanuit zijn werk. Hij is gedotterd en er zijn stents geplaatst.
En deze broer werkt nu ook mee aan het DNA-onderzoek om bij mij meer duidelijkheid te krijgen welk gen verantwoordelijk is voor de ARVC bij mij. Ik ben hem dankbaar. :)

Hartegroet,
Annemarie

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Nee, geen bloeddrukverlagers.

Goed dat het weer goed met je broer gaat. Wat opvallend ook dat er net een uitgebreide test was geweest! Dan zie je maar weer dat dit ook geen zekerheid geeft. Heftig! Maar wel goed dat deze test gedaan wordt. Heel interessant dus ! Ik heb het even opgezocht en ik kan mij voorstellen dat dit even schrikken voor je is geweest zeg.

Hoe gaat het nu met je dan?

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Het gaat lichamelijk niet echt lekker. Er speelt teveel op gezondheidsgebied. Het is zo complex. Ik ben onder behandeling van cardioloog, longarts, neuroloog, mdl arts en klinische genetica. Binnenkort mag ik ook de kno arts een handje geven en krijg ik de komende weken weer onderzoeken. Het begint me een beetje op te breken. En verder gaat het goed ;)

Gelukkig heeft mijn man afgelopen week een goede uitslag gekregen. Na een zeer heftige periode (kanker) is het momenteel rustig. Over een half jaar weer controle.

We houden de moed erin en dat lukt met zoveel lieve mensen om ons heen. Én natuurlijk de warme berichtjes die ik krijg via pb-tjes van andere hartgenoten.

Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Nou ja zeg, strippenkaart ziekenhuis dus! Wat erg voor jullie! Dat verzin je toch niet. In ieder geval goed nieuws! Laat dit goede nieuws de komende periode aanblijven voor jullie beiden. Ik wens je heel erg veel sterkte voor de komende onderzoeken! 2013 moet dus voor jullie maar eens een beter jaar worden. Mijn dikke hartegroet heb je!!

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Nee, dit verzin ik niet. Het is zoals het is maar ik mis nog steeds iemand die zich met een soort 'helicopter view' over mijn dossier buigt. Nu heeft iedere specialist een 'stukje Annemarie', cardioloog vanwege ARVC, longarts vanwege astma, mdl arts vanwege maag- en leverproblemen (veel bloedvatgezwellen), neuroloog vanwege gezwelletje in hoofd.
De klinische genetica onderzoekt mijn dna op de oorzaak van de ARVC en op het gebied van de gezwellen, waarvan er al diverse operatief verwijderd zijn. Maar er is nog steeds geen verklaring gevonden terwijl men van mening is dat het een met het ander samenhangt. Er is me al eerder gevraagd of de strippenkaart nog niet vol is ;)

Lang leve de ziektekostenverzekering....

Toch laat ik er mijn leven niet door beheersen. Zolang ik er voor mijn gezin kan zijn en kan mantelzorgen voel ik me een gelukkig mens.

Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Helicopterview, dat komt mij bekend voor. De een verwijst mij door naar de andere en kijkt niet naar de andere. Ik loop nu ook bij de systeemziekten en hierdoor hoop ik op een breder beeld betreffende de "lopende zaken".

Succes daarmee!

En je hebt ook een OV chipkaart tegenwoordig he? ;)

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Jazeker, met 40% korting. :laugh:

Ik heb gelukkig nog steeds niet mijn humor verloren, haha.

Jij ook veel sterkte.

Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Mijn leesvermogens nemen ook af... Ik heb namelijk een e-mail verzonden naar de Hartstichting zoals terug is te lezen een aantal berichten geleden. Ik wist er niet echt raad mee want ik zou een ja of nee wel heel duidelijk vinden. Dus ik heb een reply gedaan met of ik een risicofactor heb en of ik actie moet ondernemen. Ik kreeg het volgende antwoord:

[i]In uw e-mail van 9 februari vraagt u of in uw risicoprofiel niet wordt mee genomen dat uw vader op zijn 51ste een plotse hartdood heeft gehad en uw zus ook een hele hoge bloeddruk heeft.

Pas wanneer iemand op basis van zijn/haar bovendruk, cholesterolratio, wel/niet roker, geslacht en leeftijd een 10-jaarsrisico op hart- en vaatziekten heeft van 10% tot 20%, wordt gekeken naar andere risicoverhogende factoren zoals onder andere familiaire aanleg. Men spreekt hiervan als een eerstegraads familielid jonger dan 65 jaar een hart- en/of vaatziekte heeft gekregen of hieraan is overleden.

De actie die u zelf zal moeten ondernemen is een gezonde leefstijl met het gebruiken van zo min mogelijk zout en andere bloeddrukverhogende stoffen zoals glycyrrhizinezuur dat in drop en zoethout zit.[/i]

Dat is dus een.... nee? :unsure:

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hoi Lony,

Ik vind het ook een onduidelijk antwoord. Natuurlijk is een gezonde levensstijl belangrijk maar dat geldt voor iedereen. Ik hoop dat de huisarts van je vader iets voor je kan betekenen.

Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

nesia52
afbeelding van nesia52
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 28/10/2012 - 14:11
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hoi Lony,
Ik vind dit een vreemd antwoord, ik heb zelf mijn vader verloren toen ik 8 jaar was aan hartfalen, het zit bij ons echt in de familie, maar mijn huisarts gaf mij gelijk medicijnen toen mijn bloeddruk te hoog was, want ik zit in een risicogroep, volgens mij zit jij ook in een risicogroep, ik zelf vind wel dat dit serieus moet worden genomen, want ondanks die medicijnen, kreeg ik zelf toch ook een hartinfarct.
Ik hoop dat je iemand vindt die je wel serieus neemt, een vreemd antwoord van de
Hartstichting.
Heel veel sterkte en een hartegroet Nesia.

..Jacob..
afbeelding van ..Jacob..
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 1 week geleden
Lid sinds: 16/01/2013 - 21:42
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

volgens mij is het antwoord slechts een citaat en geen reactie op jouw specifieke probleem.

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Daar lijkt het inderdaad op.

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Dank jullie wel. Ik hou jullie op de hoogte van het verloop. Misschien, en dat hoop ik van harte, leest iemand dit in de toekomst en zal sneller tot een oplossing komen.

..Jacob..
afbeelding van ..Jacob..
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 1 week geleden
Lid sinds: 16/01/2013 - 21:42
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

om een lang verhaal kort te maken als jouw onderdruk echt zo hoog is, is het niet goed.
Toch naar de dokter en vragen om een kastje voor een 24uurs meting.
Gaat om jouw gezondheid.

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Lony,

Welkom op dit forum. Een structurele hoge bloeddruk, een onderdruk van 116 is écht veel te hoog, is een zware belasting voor de bloedvaten/hart. Een laag cholesterol wil niks zeggen, die ervaring heb ik met een broer van mij. Gezien het feit dat er bij jou sprake zou kunnen zijn van een erfelijke factor lijkt het mij meer dan raadzaam op korte termijn een afspraak met je huisarts te maken. Een bloeddrukmeting over een langere periode kan meer duidelijkheid geven. De klachten die je verder vermeld lijken mij meer dan genoeg reden om stappen te ondernemen. Het lijkt me sterk als een arts jou als hypochonder zou zien.

Ja Lony, doe er iets mee!! Je zorgen zijn duidelijk en dat geeft ook een psychische belasting.

Heel veel sterkte.

Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

nesia52
afbeelding van nesia52
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 28/10/2012 - 14:11
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hoi Lony , welkom op dit forum
Ik heb ook altijd veel te hoge bloeddruk gehad, ook een erfelijkheidskwestie, mijn vader verloren aan een hartstilstand,55 jaar, 2 broers met hartinfarcten, ik had al medicijnen voor de bloeddruk, maar ja hoor vorig jaar maart was ik degene met een infarct.
Dus ik raad je aan om toch naar je huisarts te gaan, voordat het fout gaat, hij moet maar denken wat hij denken wil, maar het gaat om jou, jij bent nog jong en heb misschien nog een prachtig leven voor je, laat je niet afschepen, heel veel sterkte, ik hoor het graag van je.
Lieve groet Nesia.

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Annemarie en Nesia,

Heel erg bedankt! Soms heb je even een kleine aanmoediging nodig. En dank hiervoor. Ik ga er direct mee aan de gang. Dit kan inderdaad niet langer zo. Ik laat nog wel even een berichtje achter als ik info heb. En tot die tijd lees ik graag met jullie berichten mee.

Groetjes!!!

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Lony,

af en toe hebben we toch allemaal een duwtje nodig. Misschien is het een idee om een briefje te maken waarop je duidelijk je klachten omschrijft zoals je hier op het forum hebt gedaan. Schrijf ook eventuele vragen op. Ik verwacht dat je huisarts je wel zal doorsturen naar een cardioloog.

Heel veel sterkte en ik hoop gauw van je te horen.

Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

nesia52
afbeelding van nesia52
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 28/10/2012 - 14:11
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hoi Lony,
Fijn dat je er wat aan hebt, dit is echt een forum waar je veel aan kunt hebben, en wij helpen graag. Sterkte
Tot mails , lieve hartegroet Nesia.

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Conclusie dokter. Bij een bloeddruk van boven de 180 terug komen. Schijnt normaal te zijn voor mijn leeftijd dat je dan pas aan de bel hoeft te trekken. Nou ja, dan laat ik het er maar bij. Was wel weer een "je maakt je weer zorgen om iets wat er niet is" gesprek.

Dus...

..Jacob..
afbeelding van ..Jacob..
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 1 week geleden
Lid sinds: 16/01/2013 - 21:42
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Andere dokter nemen.
Zo hoog is echt niet goed en hij had je op zijn minst medicijnen kunnen voorschrijven.

Lotje
afbeelding van Lotje
Offline
Laatst gezien: 1 maand 4 weken geleden
Lid sinds: 19/07/2011 - 13:12
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Lony,
Ik denk [ en de meesten onder ons] dat dit dus helemaal niet normaal is .
En ik vind ook dat je het er niet bij moet laten.
Als jij je zorgen maakt moet je in ieder geval weer aan de bel trekken.
Ook huisartsen maken inschattingsfouten.
Voor jouw eigen rust moet hier iets ondernomen worden. Laat je niet afschepen en neem iemand mee. Samen sta je sterker.
Succes.

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Sja... ik zit er aan te denken. De reumatoloog verwees mij naar de huisarts met de mededeling dat hij dit echt moest gaan behandelen. Dus, ik doe dat netjes met de nodige tegenzin (en twijfel, zie hierboven) en dan heb ik dit. De huisarts vroeg nog of ik er klachten van heb... dus ik zeg met mijn domme kop nee. Maar het oorsuizen, hartkoppingen etc heb ik niet meer durven te vertellen.

Dit werkt voor geen meter zo. Zegt hij ook nog doodleuk dat hij het vreemd vindt dat de reumatoloog dit zei want dat staat nergens in de brief....

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Lotje schrijft:

Quote:

Hallo Lony,
Ik denk [ en de meesten onder ons] dat dit dus helemaal niet normaal is .
En ik vind ook dat je het er niet bij moet laten.
Als jij je zorgen maakt moet je in ieder geval weer aan de bel trekken.
Ook huisartsen maken inschattingsfouten.
Voor jouw eigen rust moet hier iets ondernomen worden. Laat je niet afschepen en neem iemand mee. Samen sta je sterker.
Succes.

Het ligt dus niet aan mij dat ik hier twijfels over heb. Bedankt!

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Lony,

Is het misschien mogelijk dat je reumatoloog je intern doorverwijst naar een cardioloog? Blijf hier niet mee lopen.

Sterkte,
Hartegroet van Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

nesia52
afbeelding van nesia52
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 28/10/2012 - 14:11
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hoi Lony.
Zo,n hoge bloeddruk is echt niet goed hoor, heb jij zelf een bloeddrukmeter, ik heb er zelf een gekocht bij de apotheek, kost wel wat, maar ik ben toen begonnen met iedere dag de bloeddruk meten, opschrijven met datum erbij, ben na een paar weken later met dat lijstje gegaan, die was daar erg blij mee, want het is natuurlijk bij een huisarts een momentopname, en dus een lijstje van 3 weken iedere dag, het viel toen erg mee, hij was thuis nl. Niet zo hoog als bij de huisarts. Misschien een optie., bij zelfmeting moet je even rustig blijven zitten, en dan 2 keer meten, met 5 minuten ertussen, dan zie je het verschil al van 5 minuten, dan is het de tweede keer al een stuk lager als de eerste keer.
Hopelijk heb je hier wat aan, het heeft mij erg geholpen om een duidelijk inzicht te krijgen van je bloeddruk. Hopelijk heb je hier wat aan, ik neem nog regelmatig zelf mijn bloeddruk op na mijn infarct, IND het een veilig idee voor mezelf, plus dat je altijd de zelfde meter gebruikt, wat daar zit soms veel verschil in.
Heel veel sterkte en een harteknuffel .nesia.

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Goed idee van de reumatoloog. Ga ik regelen!

En ook een goed idee van die bloeddrukmeter. Heel toevallig had ik dat deze week al geregeld want ik wil inzicht. En ik heb al een paar metingen gedaan en ben het dus nu ook gaan opschrijven sinds vanmiddag.

Vanmiddag kwam ik, na drie kwartier rijden, thuis en liep naar de tafel. Ben even rustig gaan zitten en voelde me weer draaierig worden. Meting was 175/110. Ding weer afgesmeten en na vijf minuten weer. Was hij inmiddels 165/105.

Ik vind het wel plezierig om er inzicht in te krijgen. Witte boorden maken mij niet nerveus in ieder geval. Ik schrijf het op. Dank jullie voor de tips!

En ik bedank wel iedere keer. Maar mag ik jullie ook allemaal uit mijn hart (druk onbekend op dit moment) een harteknuffel geven! Indrukwekkende verhalen...!

bindels
afbeelding van bindels
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 2 weken geleden
Lid sinds: 06/12/2010 - 21:57
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

bloeddruk meter. Ja ik had ook bij de jaarlijkse controle bij de huisarts op eens een hoge bloeddruk niet weten want ik voelde niks hartfilm was goed closetrol goed dus prima,maar nu mij hoge bloeddruk te hoog kreeg een kastje voor 24uur en ja kwam aan de pil 1xdaags.Nu was ik van plan om een bloeddruk meter te kopen maar werd mij afgeraden door de arts hij zei daar ga je naar leven,kom liever gewoon even binnen lopen. Nu twijfel ik is het verstandig om zelf te meten bv 1 x per maand op vaste tijden of toch naar de arts.heeft u een goed advies grt.jo

bindels jo

Lotje
afbeelding van Lotje
Offline
Laatst gezien: 1 maand 4 weken geleden
Lid sinds: 19/07/2011 - 13:12
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Bindelsjo,
Omdat ik last heb van het "wittejassensyndroom" heb ik een bloeddrukmeter aangeschaft.
Als ik alleen al aan artsen of ziekenhuis denk stijgt mijn bloeddruk naar een zeer ongezonde hoogte.
Voordat ik op controle ga meet ik op verschillende tijden gedurende enkele dagen mijn bloeddruk en neem dit mee. Mijn cardioloog is hier heel tevreden mee.
Als je geen wittejassensyndroom hebt kun je misschien volstaan met het binnen lopen bij de huisarts.Groetjes.

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Jo,

Ik kreeg juist het advies om een bloeddrukmeter aan te schaffen. Het prettige hiervan vind ik dat niet alleen de bloeddruk maar ook de hartslag gemeten wordt. Onregelmatigheden komen zo ook naar boven. Op momenten dat ik me niet goed voel kan ik nu in mijn eigen omgeving een meting doen.

Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

nesia52
afbeelding van nesia52
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 28/10/2012 - 14:11
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Jo, ik heb zelf ook een bloeddrukmeter, en meet een paar keer per week, dat schrijf ik op en neem het mee Nasr de huisarts, die is hier heel blij want zo krijg ook meer inzicht in het schommelen van de bloeddruk, maar ik het altijd 2 keer, tussen de eerste en tweede keer wacht ik 5 minuten, ik weet dan ook gelijk mijn hartslag.
Hopelijk heb je er wat aan.
Lieve hartegroet Nesia.

Lony
afbeelding van Lony
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/01/2013 - 10:41
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

De conclusie: zelf meten en door de dokter... Goed idee.

Is het trouwens normaal dat als je even hebt gelopen (bank, keuken minuut rust) je bloeddruk 192/128 is? Nu, een uur later is hij 172/107. Hartslag 72.

Wat is eigenlijk de normale bloeddruk bij inspanning? Ik heb namelijk het idee dat mijn bloeddruk soms ineens erg omhoog gaat als ik vanuit rust opsta/ in beweging kom. Dan juist voel ik die draaierigheid. Alsof de boel niet op tijd mee wil komen. Als ik namelijk al een tijdje rustig aan het wandelen ben is er niets aan de hand qua gevoel.

Ik kom in ieder geval wel tot inzichten door deze bloeddrukmeter. Ik doe hem aldoor bij mijn partner om na de check om even te kijken wat er bij hem gebeurd. En bij hem zijn de schommelingen lang niet zo groot.

..Jacob..
afbeelding van ..Jacob..
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 1 week geleden
Lid sinds: 16/01/2013 - 21:42
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

is allemaal wel aan de hoge kant, bij een dergelijke bloeddruk zouden zowel cardioloog als huisarts bij mij ingrijpen. Heb zelf met medicatie zo gemiddeld 85/130 gemeten na inspanning, er heen lopen ongeveer 50 meter dan een trap van ongeveer 25 treden ( ff buiten adem) en dan ongeveer 5 a 10 minuten daar hebben te gezeten voor de meting.

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Hoge bloeddruk/ blauwe lippen etc

Hallo Lony,

Je zou eens moeten kijken op de site www.hartstichting.nl naar de risico's van hoge bloeddruk en wanneer er sprake is van hoge bloeddruk.
Blijf niet afwachten, ga terug naar je huisarts desnoods met een uitdraai van de Hartstichting over hoge bloeddruk. Opfriscursus?? Neem iemand mee, kom voor jezelf op. Continu een veel te hoge bloeddruk is absoluut een risico voor de slagaders. Er moet toch niet eerst wat gebeuren? Dat je later zegt: 'had ik maar...'

Een warme Hartegroet,
Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor.