5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Lisa
afbeelding van Lisa
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 1 week geleden
Lid sinds: 02/09/2008 - 13:05
Heimwee naar ziekenfonds

Heimwee naar ziekenfonds door Theo Besteman

Volgens onderzoek van de onafhankelijke prijsvergelijker Zorgkiezer.nl vreest een groot deel van de Nederlanders ook komend jaar weer veel meer te moeten betalen. "De vrees van consumenten is terecht", zegt Peter Ruys, directeur van de vergelijker.

"De kostenstijging zit vooral in de aanvullende verzekeringen. Daar verhogen zorgverzekeraars hun premies nu sterk, we zien pakketten die tot 40 procent duurder worden. Dat is dan wel bijna 300 euro per jaar. Vooral ernstig zieken gaan opnieuw fors bijbetalen."

De gevolgen zijn er voor bijna iedereen: 92 procent van alle Nederlanders heeft naast een basispakket een aanvullende verzekering afgesloten.

Het terugverlangen naar het ziekenfonds is opmerkelijk, meent Ruys, die kosten sinds 2005 vergelijkt. "Mensen voelen zich momenteel zeer onzeker, mede door de kredietcrisis. Ze zoeken de zekerheid die ze bij het ziekenfonds wel kregen."
Per 1 januari 2006 is het ziekenfonds afgeschaft en vervangen door een verplichte basisverzekering voor iedereen.

Bron: telegraaf.nl

Melanie
afbeelding van Melanie
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 15/09/2008 - 18:30
Re:Heimwee naar ziekenfonds

Ja het is toch ook belachelijk en haast niet te betalen voor een hoop mensen. En ook al is het verplicht er zijn toch een hele hoop mensen onverzekerd.

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van Job Pieter Tent
Re:Heimwee naar ziekenfonds

Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom het is veranderd. Er waren mensen het niet eens waren met de privileges van particulieren. Het was niet helemaal een gelijke behandeling, maar daarvoor betaalden de particulieren meer. Nu betaald iedereen dus meer, voor minder welteverstaan. Daarnaast bestaat evengoed een onderscheid in wat wel en niet kan. Daar wordt nu ook meer voor betaald…
Wat was het doel dan precies?
Wie legt het uit?

angelique-2
afbeelding van angelique-2
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/10/2008 - 11:52
Re:Heimwee naar ziekenfonds

Vooral als je studerende kinderen boven 18 jaar hebt is het veel geld,de zorgverzekering,betalen 4 keer premie en krijgen totaal 160 euro per maand terug aan zorgtoeslag,studiegeld is niet zoveel of je moet bijlenen,lesgeld is ook 150 per maand per kind. Dus liever ziekenfonds terug,wat voor alle lage inkomens zo is.
angelique

Snoopy
afbeelding van Snoopy
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 9 maanden geleden
Lid sinds: 10/09/2008 - 09:55
Re:Heimwee naar ziekenfonds

Mijn kinderen hebben zelf hun zorgverzekering moeten betalen (bijbaantje) want de studiekosten zijn al hoog genoeg en om per maand zo'n dikke € 500,- aan de zorgverzekeraar te moeten betalen.... als ze moesten bijbetalen in de behandeling of met medicijnen hebben we deze kosten wel voor onze rekening genomen.