3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Gabi Laning
afbeelding van Gabi Laning
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 27/09/2018 - 15:33
Hartslag van 55 en veel stress

Hallo allemaal,

Sind een paar dagen heb ik vaak last van een rust hartslag van 55 en die in de nacht daalt tot 47. Ook ben ik de laaste tijd erg gestressed en bang dat er wat mis is.
Ongeveer anderhalve maand geleden een ecg, echo en 24 uur holter gehad ivm angsten en hartklopingen en een hoge bloeddruk. Deze uitslagen waren goed alleen zagen ze af en toe een overslag van mijn hart maar dat was niet verontrusstend zei de cardioloog. Nu heb ik de laatst tijd ook vaak druk aanvallen oo mijn borst in rust en in bed meestal na het eten word dit erger.

Wat denken jullie?
Ik ben trouwens 22 en sport niey veel alleen elke dag 30 minuten wandelen.

Hartgenoten
afbeelding van Hartgenoten
Offline
Laatst gezien: 1 dag 16 uur geleden
Lid sinds: 26/08/2009 - 10:55
Hartslag van 55 en veel stress

Hallo Gabi,

Aangezien je aangeeft dat je veel stress hebt kan het ook zijn dat de symptomen die je hebt daartmee te maken hebben. Pijn op de borst kan komen door stress. Door je angst ga je (onbewust) ook meer letten op symptomen.

Maar als je het niet vertrouwt en je klachten blijven kun je altijd weer contact opnemen met je arts. Hij/zij kan kijken welke behandeling eventueel voor jou geschikt is.In principe is een aandoening aan het hart al uitgesloten volgens het onderzoek van 2 maanden geleden. Misschien willen ze dit nog een keer herhalen om definitief uit te sluiten dat je een hartaandoening hebt, of is er een therapie/behandeling om je stress te verminderen.

 

Anneliese Wijers-Barten

St. Hartpatiënten Nederland

Gabi Laning
afbeelding van Gabi Laning
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 27/09/2018 - 15:33
Stess

Bedankt voor uw antwoord. Ik merk inderdaad dat ik soms erg gefocussed ben op hartslag en symptomen ook onbewust wel eens.
Heb over 2 week een gesprek met het ggz om mijn angsten en stress te bespreken
En maandag een afspraak bij de huisarts om bloeduitslagen te bespreken en ga da ook zeker aangeven dat de klachten bog steeds niet weg zijn. Want maak me ook zorgen over mijn lage hartslag in rus die tijdens het slaoen zelfs zakt naar 44.