6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Cls
afbeelding van Cls
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 10 maanden geleden
Lid sinds: 12/07/2015 - 18:24
Hartkatheterisatie of scan

op 7 juli dit jaar heb ik een stent gekregen vanwege een hartaanval.
Een paar weken later weer een hartkatheterisatie, daar werd gezegd dat ik n pacemaker moest.
Een week later toch geen pacemaker het kon ook met stents.
Dus weer een paar stents erbij.
Gisteren een fietstest gedaan en vandaag moest ik langskomen want de cardioloog twijfelde over de fietstest, het was niet slecht maar ook niet goed, ik ben een twijfelgeval.
Ik kon kiezen tussen weer katetherisatie of een scan. Ik heb voor een scan gekozen. Mocht toch alles wel goed zijn dan hoef ik niet weer opnieuw te beginnen. Maar toch twijfel ik. Beide hebben voor en nadelen.

sandrar ( )
afbeelding van sandrar
Hartkatheterisatie of scan

Ik zou ook voor de scan kiezen. Katherisatie vraagt toch telkens weer een herstelperiode en mij lijkt het dat je daar wel even genoeg van hebt gehad..

Cls ( )
afbeelding van sandrar
Hartkatheterisatie of scan

Vraag me ook steeds meer af of je ook pijn op de borst kan krijgen door stress (psychisch )

Eenbeetjevanditendat ( )
afbeelding van sandrar
Hartkatheterisatie of scan

Beste Cls,

Ik zou de beslissing laten afhangen van het feit of ze tijdens de katheterisatie meteen actie kunnen ondernemen, als dat nodig is. Niet alle ziekenhuizen kunnen direct stents plaatsen of dotteren. Anders zou ik maar een scan laten maken met contrastvloeistof. Want dit is minder invasief. Ik snap zelf niet dat sommige ziekenhuizen mensen katheteriseren en dan toch meteen moeten doorsturen naar een ander meer gespecialiseerd ziekenhuis om alsnog een stent of een bypass te laten krijgen. Ik heb het meegemaakt, niet zelf maar met mensen die op dezelfde kamer lagen als ik. Ik dacht wat een gedoe!! Gelukkig is het bij mij niet van toepassing en in mijn 2 eigen ziekenhuizen in Arnhem en Nieuwegein. Daar maken ze gewoon een echo en wordt je indien nodig meteen geholpen. Ik ben zelf geen patiënt met problemen aan de aders. Maar ik heb wel vaak in diverse ziekenhuizen op de kamer gelegen met infarct patiënten en mensen die gedotterd moesten worden en stents of omleidingen.

Succes!

Ebded

Lotje ( )
afbeelding van sandrar
Hartkatheterisatie of scan

Cls,
Je vraagt of stress ook pijn op de borst kan geven. De verschijnselen van stress/ hyperventilatie kunnen inderdaad heel erg veel lijken op die van een hartinfarct. Zonder verder onderzoek lijkt het mij niet verstandig zelf een conclusie te trekken.
Wanneer krijg je de scan?
Succes en groetjes, Lotje.

Cls ( )
afbeelding van sandrar
Hartkatheterisatie of scan

Onvoorstelbaar dat dat kan. Ja hyperventilatie ken ik inmiddels ook, ook dat heb ik nooit gehad voor mijn hartinfarct. De cardioloog heeft op mijn verzoek de scan eerder gepland ik ga aanstaande donderdag en maandag voor de scan. Ik hoef gelukkig niet meer te wachten tot 9 oktober, ik hoop zo dat nu eindelijk alles goed is. .