default-header

gewichtstoename

Home Forums Algemeen gewichtstoename

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
  • Auteur
    Berichten
  • #79737 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Ik heb in juni een hartinfart gehad in de klasse 4 dus wel een heftige, ben gestopt met roken, heb ik eerste 2 maanden een beetje meer gesnoepd maar niet zo heel veel. Nu eet ik minder in aantal en minder vet dan voor de hartinfarct , ik beweeg meer , ik drink nog ongeveer 4 flesjes bier in de weeek , was voorheen ongeveer 15 flesjes, Dus ik leef bewuster maar ben inmiddels wel 13 kg aangekomen. Nu zeg ik tegen mn huisarts en bedrijfsarts dat dat door de medecijnen maar deze zeggen daaar komt het niet door want is hun niet bekend dus kan het niet. Nu vraag ik mijn af of er op het forum ook mensen zijn die het zelfde hebben en waar ook de artsen je beschuldigen van teveel eten. Ik eet ongeveer 1600 calorien/dag en sport er per weeek weeer 1200 vanaf.
    met vr gr

    gert jan

    #88012 Reageer
    Manuela93
    Deelnemer

    ik ben ook veel aangekomen. Na mijn laatste operatie helemaal. Nu ga ik weer dieeten het valt wel tegen, en is ook veel vocht bij mij. Ik denk dat er meerdere mensen aankomen na operaties en of medicijn gebruikt

    groetjes manuela

    #88013 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Hallo

    Wel weet ik dat betablokkers dit soort klachten kunnen veroorzaken.
    Weet niet of je dat gebruikt?

    Cesarina

    #88014 Reageer
    volhoudster
    Deelnemer

    als je stopt met roken kom je meestal wel 10 kilo aan.ook al eet je niet meer,je stofwisseling wordt veel trager.ik ben sinds ik ben gestopt met roken 5 kilo aangekomen,maar die waren welkom,nu let ik goed op dat ik geen suiker pak,als ik smorgens een koekje durf te nemen,dan heb ik de verdere dag erge trek in zoet eten.
    ik heb veel medicjnen maar van de betablokker ben ik niet aangekomen,mischien omdat de plaspillen het vocht afdrijven..

    Gebruik je soms vaak kant en klaar maaltijden??
    gr leny

    #88015 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Ja inderdaad mag al jaartje geen plaspillen nemen.
    In verband met andere klachten, zoals kalium en natriumtekort,
    Denk zelf ook dat het de oorzaak is.
    Maar ik heb nooit gerookt….dus dat kan het niet zijn lol

    Cesarina

    #88016 Reageer
    fhien
    Deelnemer

    ben zelf vijf jaar geleden na een hartinfarct binnen twee jaar 22 kilo aangekomen
    maar in bewoog weinig gestopt met roken na 30 jaar en ben veel gaan snoepen
    volg nu afslank programma herbalife met begeleiding voel me super beweeg meer en de lekkere trek is helemaal weg door de goede en voldoende voeding
    ben nu zelf mensen er mee aan het helpen .ben inmiddles zelf 12 kilo afgeslankt verder ga ik niet want ik was TE MAGER

    ik krijgt reacties van lagere bloeddruk en cholesterol
    en vooral weer meer fitheid ik heb er per dag weer drie uur bij inplaats van op de bank :laugh:

    #88018 Reageer
    Manuela93
    Deelnemer

    Ik mag van de cardioloog absolut gen herballife dingen goen of al het ander wat eiwitrijk is. hier door moet je hart namelijk harder werken, dit werd mij verteld. en ook op alle sites staat het vermeld indien je hartproblemen heb niet doen. vind dan ook een beetje krom als je het hier op zet, Mensen willen lijnen gaan het straks doen.
    en zitten daarna met de evt problemen.

    ik ben er overigs van overtuigd dat goed eeten ook moet helpen en vooral bewegen. ik kom na operaties altijd aan door vocht/medicijnen en geen beweging.
    werk als en verkoopser en ben altijd druk bezig door de winkel te loopen om iedereen te helpen. loop daarbij ook nog hard.

    ik weeg nu echt tezwaar. daarom wil ik even weer gaan dieten.

    ik heb nooit gerookt en of overdreven gedronken. eigenlijk altijd gezond geleefd.

    groetjes manuela

    #88021 Reageer
    fhien
    Deelnemer

    mijn cardiloog had er niets op tegen en was blij dat er kilo`s afwaren ik heb het dan ook op een zeer rustig tempo gedaan met gewoon kleine maaltijden tussendoor en avond eten
    ik ben vanaf april bezig en blij met het resultaat .maar het is geen crash dieet dus moet je gedukd hebben.

    maar zo zie je wel dat de mening van ieder arts toch weer anders is .
    ik heb betablokkers dus moet mijn hart er altijd stevig tegenaan ook als ik sport maar met overleg met mijn cardioloog mag ik tot 190 slagen per minuut en daar houd ik rekening mee maar zo houd je je hart wel in conditie en laat het stevig werken

    wat zijn de klachten die je overgehouden hebt dat speelt ook mee denk ik was er heel snel bij na hartinfarct en heb er een litteken op hart aan overgehouden

    #88023 Reageer
    Manuela93
    Deelnemer

    inderdaat dat laat weer zien dat elke cardioloog anders denkt.

    ik heb een hartstilstand gehad en ritmestornise ik heb tambocor en marcomar als medicijnen.

    ik vind dat je alleen kan dieten als je in je hoofd en knop omzet. van nu is het over. van gezond eten word je niet dik.

    en sommige medicijnen zijn dikmakend en dan is het belangrijk een uitgebalanceerd dieet te krijgen.

    en vooral BEWEGEN!!!

    ik mag ook aan sport doen alleen nietmeer het voetballen wat ik altijd deed, moest er door liesbliseuren mee stoppen en nu natuurlijk helemaal dus dan maar gaan hardlopen.

    met revalideren leer ik tot hoever ik kan gaan ja dat is de bedoeling. dus ben benieuwd.

    #88024 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Hoi Manuela

    Je schrijft sommige medicijnen zijn dikmakend…heb je het over betablokkers?
    Zo ja, weet je ook de namen toevallig?

    Groetjes
    Cesarina

    #88028 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    Ik ben niet aangekomen door het krijgen van hartfalen en de bijbehorende medicatie. In tegendeel. Omdat ik zonder het te weten al een aardige dichtslibbing in mijn kransslagader had, kon ik niet meer zo hard sporten en fietsen als ik gewend was. En ik hield ook vocht vast. Ik was in één klap zeven kilo kwijt.
    Eerder was ik helaas wel het nodige aangekomen toen ik stopte met roken. Je stofwisseling verandert en ook je leefgewoontes. Ik werd er veel rustiger door, minder gejaagd en dat verbrandde vast extra calorieën. Ook de leeftijd helpt niet bij het slank blijven.
    Wat ik geleerd heb is dat het echt niet alleen het aantal calorieën is. Ik denk zelfs dat het echt lijnen je stofwisseling, voor ons in onze welvaartsstaat, in ongewenste zin beïnvloedt. Onze voorouders hadden een betere overlevingskans wanneer hun lichaam het effectiefst kon omgaan met weinig calorieën. Alleen dit principe bestaat nu nog en is de oorzaak dat zoveel mensen tijdens en helemaal na lijnen met hun gewicht in grote problemen komen.
    Eenzelfde soort mechanisme heeft ook een grote rol gespeeld bij de selectie op overleven van onze voorouders – de eerste calorieën na een aantal uren worden acuut opgeslagen als vetreserve. Een van mijn vuistregels bij het op gewicht blijven, nu ca. zeven jaar hetzelfde, binnen vier uur altijd iets proberen te eten om te voorkomen dat de calorieën meteen als vet worden opgeslagen en voorzichtig met fruit. Die suikers tikken fors aan. Laatst was er iemand, een extreem dunne dame, in de Oprahshow, en Oprah vroeg wat voor soort dieet zij volgde – het fijnproeversdieet! Van alles een beetje. Dus ook een klein wijntje. Bier is inderdaad een probleem. Ik neem er ook graag eentje maar dan moet er wel weer wat harder gesport worden.

    #88030 Reageer
    fhien
    Deelnemer

    leuk dat je reageerd je krijgt soms direct tegen gas al je probeerd om iets aan je gewicht te doen ik heb het wel met 2 keer shake gedaan maar daartusendoor moet ik inderdaan een kleine maaltijd nemen en dan in de vorm van een 1 volkoren boterham met een mager beleg en midden in de middag ook een boterham of een cracker
    ik neem de de shake nog `s morgens omdat ik het gewoon een lekker vind met soja joghurt maat verder eet ik weer maar dan ander ik heb een 12 wekelijkse cursus gevolgt over evenwicht in je lichaam , veel dingen gehoord en geleerd wat gewoon domweg goed of slecht is ,ik winkel nu ook heel anders als voorheen heb er echt veel van opgestoken.
    voel me super fit en heb nu een duidelijke grens van mijn gewicht .
    Ik ben na het stoppen met roken en een geestelijkedip na mijn hart infarct gewoon echt veel gaan snoepen .niet slim maar kan je niet terug draaien wel wat aan doen gelukkkig

    gr fhien

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
Reageer op: gewichtstoename
Je informatie: