default-header

Ervaring met myocardinfarct en lymfeklierkanker.

Home Forums Hartproblemen in combinatie met andere ziekten Ervaring met myocardinfarct en lymfeklierkanker.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 22)
  • Auteur
    Berichten
  • #81271 Reageer
    tjinta
    Deelnemer

    Hoi Frenk,
    Je hebt gelijk alleen al het van je afschrijven lucht op,en zeker als je verhaal gelezen wordt en je opbeurende woorden krijgt. Sterkte en fijn weekend groetjes.

    #81272 Reageer
    poespas
    Deelnemer

    Hoi Frenk,

    Jij bent ook nog jong hoor. Ik heb hetzelfde probleem en ben daarbij ook nog eens van het vrouwelijk geslacht. Mijn operatie vond plaats op 21 februari en ik kreeg allerlei complicaties. Een daarvan is in mijn luchtwegen en ik hoest veel, maar het wordt gelukkig al minder. Ik heb altijd veel gesport (spinning) en hoop dat binnenkort weer voorzichtig op te kunnen pakken, maar het valt me wel een beetje tegen hoe lang het duurt voordat ik een beetje de oude begin te worden. Van traplopen word ik nog steeds heel moe en ik ben snel buiten adem. Ik hoop voor jou dat er nog iets aan die verminderde longfunctie te doen is. COPD is blijvend volgens mij. Rook(te) je?

    #81273 Reageer
    Frenkieboy
    Deelnemer

    Hoi poespas,

    Ik heb je verhaal ook gelezen en daar schrok ik ook van,dat is niet mis wat je hebt meegemaakt zeg.
    Ik heb nu 3 weken een inhaler voor de copd,het heet spiriva, ik moet zeggen dat het niet veel beter wordt en je krijgt er een hele droge mond van snachts.
    copd is inderdaad blijvend,we moeten alleen zorgen dat het niet verder verslechterd.
    Ik heb inderdaad gerookt 👿 en ik ben nu 7 maanden rookvrij,dus dat scheelt dat ik niet meer hoeft te stoppen.
    We blijven positief en we gaan er gewoon tegenaan!

    Groetjes Frenk

    #81274 Reageer
    Frenkieboy
    Deelnemer

    Hoi Poespas,

    Je schreef afgelopen januari dat je weer onderzoeken zou krijgen,is dat inmiddels gebeurd en weet je al wat?

    Groetjes Frenk

    #78603 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Sinds begin dit jaar was ik wat aan het kwakkelen met kleine ontstekingen e.d.
    Behalve dat ik het zat werd werd ook mijn huisarts het zat en stuurde mij door naar de hematoloog. Behalve een licht ijzertekort en een iets hogere bezinking was er op mijn bloedbeeld weinig aan te merken. De hematoloog dacht op basis daarvan en op basis van mijn verhaal aan iets viraals tot het moment dat hij mijn lymfeklieren voelde.
    Hij zij direct dat het mis was. Nu alleen nog een naam eraan hangen.
    2 e helft april snel door de molen en in de 1e week van mei uitslag:
    U heeft het “mantelcel lymfoom” MCL. Een vrij zeldzame en ongeneeslijke vorm van lymfeklierkanker. Deze week mijn eerste chemokuur gehad.

    Zijn er op dit forum mensen die ervaring hebben met dit soort kanker of anders zijn er mensen die hartpatiënt zijn en daarnaast ook chemo krijgen?

    Ik ben erg benieuwd of dat nog aparte bijwerkingen/maatregelen oproept.

    Groeten,
    Harm

    #91334 Reageer
    Roland
    Deelnemer

    Hallo Harm,

    Jij krijgt ook flink wat op je bordje. Hopelijk vallen de bijwerkingen van de chemo mee en krijg je er kwaliteit van leven voor terug. Je zou je vraag ook op het forum van http://www.kanker.nl kunnen plaatsen. Een heel duidelijk forum waar ook een lotgenotencontact is van zeer uiteenlopende vormen van kanker.

    Heel veel sterkte.

    Hartegroet van Annemarie

    #91336 Reageer
    Harm1955
    Deelnemer

    Hallo Annemarie,

    Dat ga ik ook zeker doen,dan snijdt het mes aan 2 kanten. 🙁

    Groet
    Harm

    #92546 Reageer
    Harm1955
    Gast

    Mede Hartgenoten,

    Een leuke vraag, nou ja……..
    In 2014 ben ik van april t/m eind november behandeld voor Lymfeklierkanker, type MCL en heb in november 2014 een Stamceltransplantatie gehad. In februari 2014 ben ik “schoon” verklaard.
    Geweldig.

    Maar:
    Vóór april 2014 (en de diagnose NHL-Mantelcellymfoom) had ik ondanks hartmedicatie (Ascal; Perindopril en Isoptin) geregeld last van hartritmestoornissen of hartkloppingen. (De hartslag liep dan plotseling op naar ca. 130 slagen p/m en dat kon een uur of langer zo blijven.) Met name de Isoptin zou dit moeten reguleren.
    Begin mei 2014 begonnen de chemokuren tot aan begin november, toen de Autologe SCT. In heel die periode had ik bijzonder weinig last van deze hartritmestoornissen of hartkloppingen. In de periode na de SCT ook niet maar nu gebeurt er het volgende: Ik hoest mij sinds de SCT te pletter. De hematologe stuurde bij door naar de longarts, maar ook deze heeft nog geen verklaring. Wat zij beiden wel aangaven was dat het ook wel eens aan de perindopril zou kunnen liggen, hoesten is een weinig voorkomende maar wel bekende bijwerking. In overleg met de cardioloog de perindopril een week of 3 geleden gestopt.
    Ik hoest mij nog steeds te pletter én ik heb sinds een dag of 5 weer veel last van hartritmestoornissen of hartkloppingen. De perindopril is tegen hoge bloeddruk (die ik eigenlijk nooit heb gehad) en zou dus géén invloed moeten hebben op de hartslag……
    Iemand hiermee bekend of ervaring mee?
    Groet
    Harm

    p.s. ik heb deze vraag ook neergelegd in het “kankerforum” waar ik lid van ben……

    #92547 Reageer
    ..::Jacob::..
    Gast

    Hoest je ook vocht op?
    Heb je het gevoel dat de hoest onder uit je longen komt?
    Ik hoest me ook te pletter, bij mij is het gekoppeld aan inspanning, waardoor ik vocht in de longen krijg en er regelmatig snachts uit moet om de boel schoon te hoesten.

    #92559 Reageer
    Harm1955
    Gast

    Dag Jacob,

    Om jouw vragen te beantwoorden:
    – Het is random een kriebelhoest maar ook wel vaak een hoest die onderuit mijn longen lijkt te komen, dan ziet het zelfs wel eens één te zwart voor de ogen.
    – Er komt weinig vocht mee af en toe wel wat slijm.
    Dit kan echter ook komen omdat mijn neus en overige bijholten erg veel afscheiding produceren (ik kan wel aandelen in de zakdoekjesfabriek nemen :laugh: ). De KNO arts ziet echter geen gekke dingen.
    – ’s nachts hoest is het meest, lijkt daar ook vaak op een “verslikhoest” (Komt dit door rommel vanuit de bijholten……
    – Ik heb met het hoesten geen connectie met inspanning of iets dergelijks.

    http://www.harmschinkel.nl

    #92560 Reageer
    Harm1955
    Gast

    Jacob,

    p.s.
    Is jouw hoesten niet “gewoon” COPD gerelateerd?
    Bij mij heeft de longarts géén COPD of astma kunnen vaststellen.

    #92561 Reageer
    ..::Jacob::..
    Gast

    Bij mij lopen diverse dingen door elkaar heen, de laatste longfunctietest kwam op 47% uit en zal dus ook zijn aandeel daarin hebben, echter met wat grotere inspanningen hoest ik me na die tijd kapot en daarbij gaat ook wel eens het licht uit (syncope).
    Extra vocht bij inspanning in de longen koppel ik weer aan het hart, want ik heb ook hartfalen.
    En als je ligt is het inderdaad het ergst, dan moet je er snachts wel minimaal 1 keer uit om de boel kwijt te worden.
    Ben al een paar weken bezig een woning klaar te maken, was uitgeleefd en moest veel aan gebeuren voordat schoonmoeder erin kan, dus nu is het wel erg.
    Gerookt trouwens ?

    #92563 Reageer
    Harm1955
    Gast

    ssst niet doorvertellen, ik rook nog steeds………. :angry: Niet veel weliswaar ca. 10 sigaretten per dag maar goed is dat natuurlijk niet. In 2012 na mijn infarct rookte ik binnen 14 dagen weer, vorig jaar vanaf mijn 1e chemo, 7 mei, tot ongeveer eind december wél kunnen stoppen, daarna toch weer aan het roken geslagen. Het is een k#tverslaving waar je na zo’n 40 jaar niet of moeilijk vanaf komt.
    Heeft ook zeker invloed op het hoesten.

    #92564 Reageer
    Harm1955
    Gast

    In mij “Hartverhaal” heb ik op 17 mei 2014 een oproep gedaan naar hartgenoten die ook ervaring hebben met kanker – chemo e.d.
    Ik ben nu ruim 1 jaar verder en op z’n minst verbaasd. Ik zie dat er meer dan 11.000 geregistreerde hartgenoten zijn en toch is hier niet op gereageerd. Aangezien hart- en vaatziekten én kanker toch de meest voorkomende doodsoorzaak is, had ik wel reacties verwacht en gehoopt ervaringen te kunnen uitwisselen.

    Hoewel de kanker na een stamceltransplantatie in november 2014 genezen is, hoop ik nog steeds ervaringen te kunnen uitwisselen!

    #92565 Reageer
    ..::Jacob::..
    Gast

    pssst, je bent niet de enigste

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 22)
Reageer op: Ervaring met myocardinfarct en lymfeklierkanker.
Je informatie: